Het nieuws van Februari 2012
27 februari 2012

27 februari 2012

Uitslagen 3e trainingswedstrijd van zrtc Theo Middelkamp in Den Inkel te Kruiningen op 25 februari 2012.

Elite/ belofte/ Amateur A:
1e Joeri Kasper,Wemeldinge 
2e Pieter Vette,Heinkenszand
3e Kjeld van der Lijke,Sint Laurens
4e Peter de Winter,Wolphaartsdijk
5e Nathan Traas,Krabbendijke
6e Youri van Noorden,Kruiningen

Amateur B:
1e Stefan Saman,Kruiningen
2e Rik Schouwenaar,Wemeldinge

Deze laatste trainingswedstrijd van 2012 kende een hoog tempo. Joeri Kasper, Pieter Vette en Kjeld van der Lijke hadden zin in een vroege ontsnapping en reden in een strak tempo naar de finish. De snelle Kjeld van der Lijke moest in de laatste honderden meters het hoofd buigen voor zijn veel jongere medevluchters.

27 februari 2012

Maldegem 26-02-2012,
Afgelopen weekend is de Elite/Belofteploeg gezamenlijk naar België afgereisd. We waren met een leuk ploegje van 8 man. Het was vrij rustig met 85 renners die de weg naar Maldegem hadden gevonden.
Ondanks het rustige weer werd er toch aardig door gereden. Dit bracht ook de nodige slachtoffers met zich mee. Ongeveer de helft van de gestarte renners zullen hun koers niet uit doen.
De winnaar Koen Demunk was al vroeg weggereden in een 7 man tellende kopgroep.
Er wisten 3 middelkampers te finishen. Een zeer sterke Eloy die zijn eerste koers al belofte reed wist te eindigen op een 30e plek. Ruben en Michiel volgden kort daarop op een 35e en een 41e plaats.
Bron: Michiel Jumelet.

 

23 februari 2012

Hallo leden tourclub.
 
Zondag 4 Maart is onze eerste rit van de tourclub, we starten om 9.00 uur bij café Goede Verwachting te Lewedorp.
We rijden met drie groepen, A-snelle groep ,B-gemiddelde snelheid, C- gematigde snelheid. Dit was voorgaande jaren wel goed gegaan en is beter voor onze veiligheid, met zoveel tourleden.
Na afloop drinken we een kop koffie, en eten een appelpunt van de club, en krijg je de Tep, N.T.F.U.-pas en tourboekje uitgereikt, neem eventueel ook de boekjes mee van de afwezige leden die bij jou in de buurt wonen.(tasje is handig).
 
We starten ook met onze ritten en kilometer competitie, geef je kilometerstand even door aan Dies van Belzen en hij stempelt je boekje. Het is toch wel leuk om te weten hoe vaak je bent geweest, en wat je totaal aantal kilometers zijn dit jaar !
 
Bij geleverd is ook het ritten schema en wie er aan de beurt is om te volgen met zijn auto. Doe dit voor de club en je clubmaten.
 
De kleding is besteld en word zo spoedig mogelijk geleverd, zie alvast het ontwerp.

De wekelijke routes en schema volgauto is bekend.

22 februari 2012

De foto's van het Clubkampioenschap staan in een fotoboek en de rubriek Vraag en Aanbod is weer aangevuld.

19 februari 2012

Uitslagen 2e trainingswedstrijd van zrtc Theo Middelkamp in Den Inkel te Kruiningen op 18 februari 2012, tevens clubkampioenschap. De geplande trainingsritten op 4 en 11 februari 2012 zijn vanwege de sneeuw niet door kunnen gaan.

Dames:
1e Simone Cornelisse, Sint Laurens (clubkampioene Middelkamp Junior Vrouwen)
2e Jamie de Jong, Goes

Nieuwelingen:
1e Alain de Smit, IJzendijke (clubkampioen Zeeuws Vlaanderen Nieuwelingen)
2e Korneel Bogaert, IJzendijke
3e Jelle Smalheer, Hulst
4e Roel Koens, ’s-Gravenpolder (clubkampioen Middelkamp Nieuwelingen)
5e Marvin Runhaar, Kapelle

Junioren:
1e Boaz Bal, Zierikzee (clubkampioen Zeeuws Vlaanderen Junioren)
2e Remy Versluis, Zuidzande
3e Thijs de Lange, Kattendijke (clubkampioen Middelkamp Junioren)
4e Peter Blok, Yerseke
5e Elroy Schut, Clinge
6e Jesse Raas ,Goes
7e Joan Dellaert, IJzendijke

Elite/ belofte/ Amateur A:
1e Nick van der Lijke, Sint Laurens (clubkampioen Middelkamp Elite/ Beloften)
2e Ruben Tissink, Kapelle
3e Michiel Jumelet, Bruinisse
4e Eloy Raas, Heinkenszand
5e Paul Hoondert, Heinkenszand
6e Jarno Vader, Middelburg
7e Peter de Winter, Wolphaartsdijk (clubkampioen Middelkamp Amateurs)
8e Joeri Kasper, Wemeldinge
9e George van Koeveringe, Kapelle
10e Bart Vermue, Oudelande
11e Patrick de Grave, Tholen
12e Kjeld van der Lijke, Sint Laurens

Amateur B/ Veteranen:
1e Stefan Saman, Kruiningen

Deze trainingswedstrijd was tevens het gezamenlijke clubkampioenschap van zrtc Theo Middelkamp en WV Zeeuws Vlaanderen. Na een aanvankelijk rustig begin spatte de wedstrijd al snel uiteen door de sterke wind. Nick van der Lijke was een klasse apart en ging al vroeg in de wedstrijd op avontuur. Aanvankelijk was hij in het gezelschap van de sterk rijdende Jarno Vader en Michiel Jumelet, maar beide renners konden uiteindelijk het tempo van Nick niet meer volgen en moesten zich terug laten zakken in het peleton. Nick van der Lijke won tenslotte met grote overmacht de wedstrijd.

Nadat de 2e en 3e trainingritten waren afgelast vanwege de sneeuwval bleef alleen de 4e en laatste trainingsrit over. Dit was dan ook gelijk het clubkampioenschap. En het beloofde een flinke strijd te worden. Regen, een flinke wind en een mooi deelnemers veld waren de juiste ingrediënten voor een mooi clubkampioenschap.
Het was na 4 rondes al gelijk raak. Nick van der Lijke trok het hele peloton op de kant. Slechts 2 renners (Michiel en Mathijs) konden volgen. Waarna Ruben en Thijs kort daarna de aansluiting nog konden maken. Er werd flink door gereden in de kopgroep waardoor het gat tussen de kopgroep en het peloton al snel zou groeien. Dit ging echter ten koste van Mathijs, Ruben en Michiel die moesten lossen uit de kopgroep. Een sterk rijdende Thijs kon Nick nog blijven volgen. Ondertussen was het in het peloton ook nog niet stil gevallen en dit was ook totaal verbrokkeld in allemaal verschillende kleine groepjes. Maar de achtervolging op Thijs en Nick kwam nooit echt op gang.
Ondertussen moest Thijs Nick ook laten rijden. Waardoor Nick alleen naar de overwinning kon rijden. Daar achter volgde nog een groepje van 4 renners met Ruben(2e), Michiel(3e), Eloy(4e) en Paul(5e).
Thijs de lange werd na een straffe koers clubkampioen bij de junioren.
Kortom een mooie voorbereiding op de eerste koers volgende week a.s. in Maldegem(B)
Voor de samenvatting(video) van deze koers verwijs ik u door naar de volgende link:
http://wielerwereld.webs.com/apps/videos/videos/show/15945590
Bron: Michiel Jumelet

15 februari 2012

De groepsfoto's van de ploegenvoorstelling zijn te vinden bij Ren-en Jeugdafdeling. Meerdere foto's volgen via het fotoboek.

10 februari 2012

De trainingswedstrijd Den Inkel op zaterdag 11 februari 2012 is AFGELAST.

5 februari 2012

Vooruitblik op 10-02-2012:  http://www.youtube.com/watch?v=d62NABAoTKo

3 februari 2012

De trainingswedstrijd Den Inkel op zaterdag 4 februari 2012 is AFGELAST.

3 februari 2012

3 februari 2012

Westkapelle, 15 januari 2012 

Als veteraan was ik op die dag mijn rondje aan het fietsen op mijn racefiets. Jammer genoeg kreeg ik bij Westkapelle een lekke band  ( de tweede deze week ) en nu geen nieuwe band bij me. Dit werd dus lopen naar huis, in Middelburg.

Na ongeveer 3 kilometer stopte er een jonge wielrenner  uit Westkapelle op zijn racefiets, maar ook hij had geen reserve materiaal bij zich om mij te kunnen helpen. Maar toch bedankte ik hem om even te stoppen en vervolgde mijn weg. Wat schetste mijn verbazing toen hij enige tijd later weer voor mij stond met in zijn hand, een nieuwe band.  Hij `gooide`zijn fiets in de berm , verwisselde mijn binnenband, ik mocht zelf niet helpen,  pompte snel de band weer op en klaar was hij.

Ik vroeg naar zijn naam en adres om de volgende dag geld af te geven maar daar wilde hij niet van weten. Alleen een bedankje was genoeg voor hem. Bij deze wil ik de Middelkamp wielrenner nogmaals hartelijk bedanken.  Ik heb deze hulp zeer gewaardeerd.  Het is fijn om te merken dat er nog  goede en hulpvaardige mensen zijn, daar hoor jij zeker bij.  Ik wens je veel succes met het wielrennen.
groeten van Huib Geers, Middelburg

1 februari 2012 

Hallo Frans en A3,
Ik kreeg een stukje van m`n trainer doorgestuurd over de gevaren van trainen in de kou.

http://robic.nl/archives/wielrennen-siberische-omstandigheden

Interessant om te lezen zeker omdat dit vaak onderschat word (zeker door Zeeuwse bikkels).
Michiel Jumelet. 

Januari zit er alweer op. De eerste koersen staan al weer voor de deur, slechts nog een  kleine 3 weken. 3 weken waar nog veel te gebeuren staat. Zo is er nog de ploegenvoorstelling, trainingskamp in Ronse en de trainingsritten op waaronder het clubkampioenschap op 18 februari.

Er is ook al een trainingsrit verreden afgelopen zaterdag. Onder redelijk goede omstandigheden wisten ongeveer 15 man (in de a-categorie) het verplaatste parcours in den Inkel te vinden. Met redelijk goede omstandigheden bleef het peloton het eerste uur groot en deels bijeen op een enkele ontsnapping na. Na dat eerste uur was het nog een goed kwartiertje koers. Michiel wist te winnen voor Eloy en Thijs (die nog junior is) De verdere uitslag en foto`s zijn natuurlijk ook te vinden op de site.

De vrijdag ervoor was het de laatste spinning training van middelkamp. We kunnen positief terug kijken op steeds een leuk aantal deelnemers en dit is voor volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar.

Ook nog een mededeling voor de personen die TACX sokken hebben besteld. Deze zijn tijdens de ploegenvoorstelling af te halen.
Bron: Michiel Jumelet.

 1 februari 2012

Oproep aan alle tourleden.