Het nieuws van Maart 2012
27 maart 2012

27 maart 2012

Dopingcontrole in België.

Moet ik naar de dopingcontrole?
Alle renners die op de deelnemerslijst voorkomen(ook diegenen die vroegtijdig de wedstrijd verlieten) kunnen opgeroepen worden voor dopingcontrole. Het is de plicht en verantwoordelijkheid
van de renners om zelf bij de aankomst na te gaan of er al dan niet dopingcontrole is, dus ook als men de koers niet uitgereden heeft. Ook als een rugnummer voortijdig wordt
teruggegeven, moét de renner wachten tot hij er zeker van is dat na afloop zijn nummer niet vermeld staat op het dopingcontroleformulier.
Bij dopingcontrole wordt na de aankomst, en dit ten laatste 15 minuten na de aankomst van de eerste renner, zowel ter hoogte van de aankomstlijn als aan het dopinglokaal een aanplakbiljet
opgehangen met daarop de renners die aangeduid werden voor dopingcontrole.
Deze opgeroepen renners moeten zich uiterlijk 30 minuten na het ophangen van het aanplakbiljet naar het aangegeven dopingcontrolelokaal
begeven. Het dopingcontrolelokaal kan een ruimte zijn die daarvoor aangeduid werd door de organisatie van de wedstrijd, of een mobiele controleruimte (dopingbus).
De aangeduide renners moeten daar eerst een oproepingsbrief of kennisgeving ondertekenen.
Chaperonnering is mogelijk, maar dit zal voornamelijk gebeuren bij wedstrijden waar eliterenners met contract aan deelnemen en dus minder bij junioren of beloften. In dat geval worden
de aangeduide renners dan persoonlijk opgeroepen dooreen chaperon (begeleider) van het dopingcontroleteam.

Start extra training  voor categorie 5, categorie 6 en categorie 7
Donderdag 29 maart 2012, daarna iedere donderdag
Aanvang 19:00 op de skeelerbaan in Goes.
Afmelden bij Patricia de Jong: 06-28167481

 

24 maart 2012

Nieuw op vraag en aanbod racefiets Zannata.

25 maart 2012

Jurgen Mesu, Arjan Poleij en Timo de Jong op het podium in Dordrecht.
Tijdens de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie reden de jeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp allen een sterke wedstrijd.
In categorie 1 reed Vera de Munnik naar een 8e plaats, ook in het algemeen klassement werd ze 8e.
In categorie 2 sprintte Lisanne de Munnik eveneens naar de 8e plaats, algemeen eindigde ze op de 11e plek.  Twan Schrier reed naar de 14e plek en Noan van den Berg naar de 18 e plaats.
Jurgen Mesu pakte wederom de overwinning in de sprint. Mike Deutekom sprintte in diezelfde groep naar de 5e plaats. Algemeen is Jurgen 3e en Mike 4e geworden.
Arjan Poleij sprintte op zijn verjaardag naar de 2e plaats in categorie 4 en mocht de bloemen mee naar huis nemen. Tristan Timmermans kwam op de 11e plek over de finish, Zoë Mulder 17e, Vinnie van Schagen 24 en Daphne Mesu 26e.
In categorie 5 besliste eveneens een sprint de uitslag, Jarmo Visser sprintte naar een mooie 8e plaats. Jochem Kerckhaert sprintte in diezelfde groep naar een 16e plaats en Pepijn Hillemans als 25e. Maik Matthijssen 29e. Algemeen: Jarmo 15e, Pepijn 24e, Jochem 39e, Lars 32e en Maik 42e
In categorie 6 reed Timo de Jong met 3 renners naar de streep en werd 2e. Nick de Munnik werd knap 25e. Nick werd 30 in het algemeen klassement.
Nick Janssen sprintte in categorie 7 naar de 8e plek. Ralph Traas sprintte in deze groep naar de 18e plek en Jarno Zuidweg 25e. Algemeen klassement Nick. 7e, Jarno 25e en Ralph 39e. In het ploegenklassement in de jeugd van ZRTC. Theo Middelkamp 6e geworden.
Zondag 1 april staan de jeugdrenners aan de start in Steenbergen en zaterdag 7 april in Nieuwdorp.
Bron: Patricia de Jong

 

20 maart 2012

17-3-2012 Trainingsdag Bergen op Zoom

Ik schrijf als Kevin Pauwels, een man van weinig woorden.
We verzamelden allemaal in Bergen op Zoom bij de Stayokay. We konden de kleding in een zaaltje doen. Toen werden we op gesteld in de groepjes waar we in gingen trainen. Ik reed mee met de groep van categorie 7. Toen gingen we trainen met het groepje waar we in gedeeld waren.We hadden een klein klimmetje en we hebben 2 rondjes van de Ronde van Woensdrecht gereden. En toen gingen we met een omweg weer naar de Stayokay .Daar gingen we lunchen, dat was erg lekker. Daarna gingen we weer trainen. Nu gingen we naar hoek in Belgie. En dan richting Kalmthout. En toen naar Putte. En toen weer terug naar de Stayokay. Een zeer geslaagde en leuke dag. Timo de Jong
Hieronder het verslag van Lisanne de Munnik:
Met een zonnetje gingen we naar Bergen op zoom met 5 fietsen in de auto waren we er helemaal klaar voor. Trainen met de jeugd van Middelkamp.
Om 10 uur gingen we op pad met de fiets in 4 groepen.
Sommige stukken ging het hart en sommige stukken niet.Om 12 uur gingen we eten er was heel veel om te eten soep,  boterhammen broodjes beschuit te veel om op te noemen en honger dat we hadden.
En toen we weer gingen fietsen gingen wij met ons groepje helemaal naar Woensdrecht daar konden we klimmen en het was best wel zwaar.
Na het fietsen gingen we wat drinken en een mars eten en het was een zware maar hele leuke gezellige dag.

Trainingsdag Bergen op zoom

Al halverwege de ochtend verzamelden wij bij het Stay Okay hotel bij Bergen op zoom. We werden ingedeeld in groepjes om te gaan trainen. We zijn richting Wouw gefietst. Toen we er weer bijna waren hebben we nog een soort spelletje gedaan: de molen. Dat is met z’n tweeën naast elkaar fietsen en de linker schuift steeds een plekje naar voren. Daarna waren we er eigenlijk al weer. Maar we waren een half uur te vroeg. Dus gingen we nog een klein stukje verder fietsen en vanaf daar hebben we wedstrijd gedaan tot het hotel . Ik vond de ochtend heel gezellig.
Tussen de middag gingen we eten. Het was erg luxe en uitgebreid. En super lekker, maar dat mag ook wel na zo’n training. Om half 2 gingen we weer fietsen. Gelukkig was het die dag wel mooi weer, maar opeens ging het heel even regen. ’s Middags gingen we klimmen. Vooral van Woensdrecht naar Hoogerheide was het erg zwaar. Toen we weer bij het hotel waren, gingen we nog met een paar kinderen voetballen. Ik vond het zeker een geslaagde trainingsdag!

19 maart 2012

Jurgen Mesu pakt zege in Rijswijk

Tijdens de derde wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Rijswijk reden de jeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp in de top 10.
In categorie 2 reed Noan van de Berg naar een 19e plaats.
Jurgen Mesu reed met een kopgroep van 8 renners naar de streep en sprintte naar de overwinning in categorie 3, Mike Deutekom sprintte naar een 4e plaats.
In categorie 4 reed Daphne Mesu naar een 17e plaats en Zoë Mulder naar de 23e plek.
In categorie 5 kwamen Pepijn Hillemans en Jarmo Visser aan de start, ze werden achtereenvolgens 19e en 21e.
Nick de Munnik reed in categorie 6 naar de 34e plaats.
In categorie 7 besliste eveneens een sprint de uitslag, Nick Janssen sprintte naar de 4e plaats. Jarno Zuidweg reed naar de 19e plaats.
Volgende week 25 maart is de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Dordrecht.
Bron: Patricia de Jong.

De trainingen voor de jeugd beginnen weer. En wel vanaf  woensdagvond 29 maart 2012, aanvang 18.30 uur aan de Scottweg te Goes. Graag op tijd aanwezig.


18 maart 2012

Ronde van Woensdrecht

Thijs de Lange werd na een sterk gereden wedstrijd fraai 2e in de Ronde van Woensdrecht. Winnaar werd Tim Rodenburg,

Omloop van Strijen

In de 11e Omloop van Strijen werd Jamie de Jong 25. Simone Cornelisse werd 30e en Marguerite de Neve 55e.

12 maart 2012

Tweede plaats voor Jurgen Mesu en Arjen Poleij

Zondag heeft de jeugd van ZRTC Theo Middelkamp deelgenomen aan een clubwedstrijd in Sint Willebrord. Deze werd gehouden als afwachtingswedstrijd tijdens de Dorpenomloop. In categorie 1 reed Myrthe Greijdanus haar eerste wedstrijd. Direct stond ze op het podium met een mooie 3e plaats. In categorie 2 reed Floris Kristalijn naar een 6e plaats. Noan van den Berg reed in deze categorie ook zijn eerste wedstrijd. Hij werd knap 9e. In categorie 3 behaalden de twee jeugdrenners van Middelkamp beiden het podium. Jurgen Mesu sprintte naar een 2e plek en Mike Deutekom werd 3e. De tweede wedstrijd van Arjen Poleij in categorie 4 werd ook bekroond met bloemen en een beker. Hij werd 2e. Tristan Timmermans eindigde net naast het podium op de 4e plaats, Daphne Mesu werd 11e, Hidde Greijdanus 15e en Jesper Martijn 16e. In categorie 5 gingen Jarmo Visser en Jochem Kerkhaert goed van start. Helaas kwamen beide renners halverwege de wedstrijd ten val. Maar moedig gingen ze door. Jarmo finishte als 17e, Jochem 18e en Lars Steenbakker werd 19e. In categorie 5 nam Timo de Jong plaats op het podium door naar de 3e plek te sprinten. Nick de Munnik werd 17e. In categorie 7 werd Ralph Traas beloond met een 12e plaats, Sven van Nieuwkerk werd 13e en Vince Geijs werd 19e.
Ook werd er zondag in Spijkenisse gestreden in de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Hier eindigde in categorie 1 Vera de Munnik op de 7e plaats. Lisanne de Munnik werd in categorie 2 eveneens 7e. In categorie 4 finishte Zoë Mulder op de 14e plaats en Vinnie van van Schagen 22e.  In categorie 7 streed Nick Janssen naar de 13e plaats en Jarno Zuidweg naar de 20e plek.
Bron:Bianca Mesu

11 maart 2012

Tweedaagse 2012 voor Tourleden.

5 maart 2012


Uitslag Lierde 4 maart 2012.

Hieronder een kort verslag van de verkenning van omloop van de Braakman
 
Afgelopen zaterdag hebben met een negental elites en beloftes de omloop van de Braakman verkend. Dit onder begeleiding van Dennis Raadtgever; de laatste Zeeuwse winnaar van omloop de Braakman! Zo als altijd werden we weer gastvrij onthaald bij Café Marinet te Phillipine (startplaats omloop de Braakman) om ons daar te verkleden.  De verkenning verliep zonder noemenswaardige problemen. Laat ons hopen dat we tijdens de omloop van de Braakman (zaterdag 31 maart)  wederom bespaard worden van problemen.
Bron: Ruben Tissink.

4 maart 2012

Jeugd ZRTC Theo Middelkamp start wielerseizoen in Breda.

Tijdens de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie hebben de jeugdrenners van Theo Middelkamp een goede start van het wielerseizoen gemaakt. Er stonden 19 jeugdrenners aan de start in de diverse categorieen.

Vera de Munnik startte haar wielercarriere in categorie 1 met een mooie 6e plaats. Er stonden 16 renners aan het vertrek in deze categorie.

In categorie 2 reed Lisanne de Munnik naar een 16e plaats en Twan Schrier naar de 17e plek. Er kwamen 26 renners aan de start.

Mike Deutekom is als 5e gefinisht in categorie 3 en Jurgen Mesu kwam op de 9e plaats over de meet. Gestart werd met 29 renners.

In categorie 4 reed Arjan Poleij zijn allereerste wedstrijd en werd 10e, Tristan Timmermans 15e. Zoe Mulder 16e en Daphne Mesu 20. Hier startte 37 renners.

Lars Steenbakker is helaas gevallen na 1 ronde in categorie 5, een zere elleboog het gevolg. Jarmo Visser reed naar een 13e plaats, Pepijn Hillemans 20e en Maik Mathijsse 33. Met 36 renners aan de start.

In categorie werd gestart met 57 renners, Timo de Jong kwam op de 15e plaats over de meet en Nick de Munnik op de 25e plek.

Tijdens categorie 7 begon het te regenen. Nick Janssen finishte op een 12e plaats, Ralph Traas 19e en Jarno Zuidweg 21.

Een mooie start van het wielerseizoen. Volgende week starten er in de VJC in Spijkenisse en in St. Willebrord.
Bron: Patricia de Jong