Maart 2013
31 maart 2013

30 maart 2013

Rabojeugd Theo Middelkamp op podium in Nieuwdorp
Vandaag bijna een thuiswedstrijd voor de meeste jeugdrenners, in Nieuwdorp staan 33 jeugdrenners van Rabojeugd Theo Middelkamp aan de start in diverse categoriën.


In categorie 1 reed Myrthe Greijdanus naar het podium met een 3e plaats, Firn Arens finishte op de 7e plaats en Vera de Munnik op de 8e plaats.
Maureen Arens reed ook naar het podium in categorie 2 met een mooie 2e plaats en  ook Aniek Adriaenssens  reed op het podium met een 3e plaats.
In categorie 3 was de overwinning voor Shirin van Anrooij, Twan Schrier reed naar de 6e plaats, gevolgd door Lisanne de Munnik op de 7e plek, Floris Kristalijn 8e. Casper Vos reed zijn eerste wedstrijd met een 11e plaats en Noan van de Berg werd 13e. Luc van Cadsand had een defect aan zijn fiets en moest opgeven.


Mike Deutekom reed in categorie 4 naar de 9e plaats en Flavio Moretti naar de 13e plek.
Categorie 5 werd beslist met een sprint met voor Arjan Poleij een 4e plaats, Zoë Mulder 5e, Tristan Timmermans 9e en Daphne Mesu 10e, hierna volgden Hidde Greijdanus 16e, Jesper Martijn 19e, Tristan Krombeen 23e en Sebastiaan Philipse 24e.


Ook categorie 6 is in een sprint geëindigd met een 7e plaats voor Pepijn Hillemans, Tim van Dijke 8e, Jochem Kerckhaert 11e, Mick van Dijke 12e, Jarmo Visser  18e, Quinty van de Guchte 19e, Lars Steenbakker 20e en Robin Talen 24e.


Timo de Jong is in de sprint van categorie 7 6e geworden, Nick de Munnik 17e en Lars Oreel tijdens zijn 1e wedstrijd 19e, hij was helaas gevallen.

Volgende week staan de jeugdrenners zondag 6 april aan de start in Steenbergen. Categorie 1 start daar om 10:00 uur op Industrieterrein Reinierpolder 1

24 maart 2013

Sneeuwvrije, koude koers voor jeugd in Dordrecht

Ondanks dat er in Zeeland sneeuw lag werd de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie gereden in Dordrecht. Onder koude omstandigheden stonden de jeugdrenners aan de start.
Twan Schrier reed in categorie 3 naar de 19e plaats.
In categorie 4 reed Jurgen Mesu in de sprint naar de 6e plaats en Mike Deutekom werd 10e.
Arjan Poleij sprintte in categorie 5 net naast het podium met een 4e plek, Tristan Timmermans werd 10e, Daphne Mesu 25e en Vinnie van Schagen 39e.


In de sprint van een groot peloton met categorie 6 reed Pepijn Hillemans naar een mooie 3e plaats. In categorie 7 reed Timo de Jong in de sprint naar de 2e plaats, hij was met drie renners weggereden.


In het algemeen klassement van de Voorjaarscompetitie,
Myrthe Greijdanus 15e in categorie 1.
Twan Schrier is in categorie 3 28e geworden.
Jurgen Mesu 3e en Mike Deutekom 8e in categorie 4.
Categorie 5 Arjan Poleij 4e, Daphne Mesu 16e, Vinnie van Schagen 32e en Arjan Timmermans 38e.
In categorie 6 Pepijn Hillemans 16e.
Timo de Jong in categorie 7 2e en Nick de Munnik 29e.


Zaterdag 30 maart staan de renners van Rabojeugd Theo Middelkamp aan de start in Nieuwdorp. Start categorie 1 om 12:00 uur
Bron: Patricia de Jong

Jeugdtraining Bergen op Zoom 23 maart

Gisteren hebben 30 jeugdrenners 7 ouders en 10 begeleiders en trainers een leuke trainingsdag gehad in en om Bergen op Zoom.
Ondanks de kou hadden de jeugdrenners er zin in.
In diverse groepen zijn ze vertrokken voor een trainingsrit.
Tussen de middag kregen de jeugdrenners een lunch, met soep, broodjes knakworst en nog broodjes met beleg.
Hiervan was niet veel over want de jeugdrenners hebben goed gegeten en gedronken.
Deze dag zorgde AH voor de boodschappen.
Er waren nog liefhebbers voor een middag training een andere groep ging het bos in.
Toen ze terugkwamen kregen ze nog een flesje sportdrank en een snicker of mars of chips.
Ook werden de caps van Lambweston uitgereikt.
Een gezellige dag ondanks de kou.
Bron: Patricia de Jong


Klaar voor vertrek in Bergen op Zoom

17 maart 2013

Jurgen Mesu pakt zege in Rijswijk

Tijdens de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie sprintte Jurgen Mesu naar de zege in categorie 4, Mike Deutekom reed in diezelfde sprint naar de 12e plaats.
In categorie 5 een 5e plaats in de sprint voor Arjan Poleij gevolgd door Hidde Greijdanus op de 11e plek , Tristan Timmermans op de 13e plaats en  Daphne Mesu op de 17e plaats, even later finishte  Vinnie van Schagen op de 35e plaats.
In categorie 6 reed Pepijn Hillemans in de sprint naar de 15e plaats.
Timo de Jong sprintte naar de 5e plaats in categorie 7 en Nick de Munnik reed naar de 29e plek.
Volgende week is de laatste wedstrijd in Dordrecht.
Bron: Patricia de Jong


Jurgen op het podium tijdens de wedstrijd in Rijswijk


Een kijkje bij de sponsoren door de ogen van Firn Arens

Zaterdag 9 maart zijn we naar de sponsors geweest. Eerst zijn we naar Vital Timmermans geweest. Ik mocht met trainer Jos meerijden. Vital Timmerman's zaak is in Yerseke en daar was heel veel stof. En daar was de eerste foto. We stonden allemaal op een rij. Toen reden we naar Lamb Weston in Bergen op Zoom en daar hebben we lekkere frietjes gegeten. Daar was de tweede foto. En ik reed weer met trainer Jos mee op weg naar Antwerpen. En in Antwerpen zijn we naar Dione geweest en daar hebben we een lekker ijsje gegeten. En we kregen een grote rondleiding en mochten ook plastic flesjes mee naar huis nemen. Na de derde foto zijn we weer helemaal van Antwerpen naar Goes gereden. Daar kregen we nog nieuwe sokken met Reysport op. In de auto met Vital Timmermans zijn we naar Kruiningen gereden. En toen ik thuis was dacht ik van dit was heel leuk.
Bron: Firn Arens
 

Maureen Arens eerste wedstrijd smaakt naar meer

Vandaag was mijn eerste wedstrijd. Ik was erg zenuwachtig, om half negen reden we naar Sint Willebrord. Toen we er eindelijk waren pakte papa onze fietsen en mama onze tassen uit de auto. Daarna ging mama onze rugnummers halen en ging ik met mijn broertje Firn en mijn vriendin Lisanne inrijden. Het was erg koud maar we hadden het ook anders kunnen hebben want ze verwachtten 10cm sneeuw en dan hadden we niet kunnen fietsen. Toen begon de wedstrijd van categorie 1, ik reed al naar de start daarna begon categorie 2: ik was aan de beurt. Ik vond het erg spannend.

Toen we aan de start stonden blies een man op het fluitje en de wedstrijd begon. We sprintten er allemaal van door. Toen we al een rondje gereden
hadden kwam er een peloton en een paar achtervolgers. Ik reed eerst achter het peloton maar toen kon ik het peloton weer bijhalen. En toen we 4 rondjes hadden gereden kwam er een koploper en een peloton en een paar achtervolgers. Toen we nog maar 2 rondjes moesten rijden kreeg ik het erg koud en vooral koude vingers. En toen we nog 1 ronde moesten, sprintten we allemaal naar de finish toe. Ik kwam als 6e over de finish. Na de finish ben ik snel op zoek gegaan naar mijn broertje Firn, die in categorie 1 was gevallen.

Ik vond het meedoen erg leuk de eerste keer en kan bijna niet wachten op de volgende wedstrijd.
Bron: Maureen Arens
 

10 maart 2013

Arjan Poleij sprint naar3e plaats in St. Willibrord

Rabojeugd Theo Middelkamp sterk tijdens de afwachtingswedstrijd van de Dorpenomloop van Rucphen. Ondanks de kou, met slechts 0 graden en een snijdend koude wind.


Myrthe Greijdanus  reed in categorie 1naar de  5e plek en Vera de Munnik  werd 9e. Helaas is Firn Arens in zijn allereerste wedstrijd gevallen.
In categorie 2 reed Maureen Arens in haar allereerste wedstrijd naar een 6e plaats, Aniek Adriaenssens werd 8e.
Shirin van Anrooij sprintte in categorie 3 naar de 6e plaats en Floris Kristalijn werd in diezelfde  sprint 9e. Lisanne de Munnik finishte als 15e en Twan Schrier als 16e.


Categorie 4 werd ook beslist met een sprint, Jurgen Mesu is 16e geworden, Mike Deutekom 17e, Flavio Moretti 24e en Nancy Nieuwenhuize 30e.
Arjan Poleij sprintte in categorie 5 naar een 3e plaats, Tristan Timmermans  7e  en Hidde Greijdanus 11e. Sebastiaan Philipse en Tristan Krombeen reden allebei hun eerste wedstrijd en zijn 26e en 29e geworden Helaas was er in deze categorie 5 na 3 ronden een valpartij waarbij 2 jeugdrenners lagen, Daphne Mesu moest de wedstrijd staken, Vinnie van Schagen kon verder en werd 29e.
In categorie werd het ook een sprint die de beslissing bracht, Jochem Kerckhaert werd 11e, Jarmo Visser 15e, Pepijn Hillemans 20e, Lars Steenbakker 26e en Quinty van de Guchte 28e.


Timo de Jong sprintte in categorie 7 naar de 6e plaats en Nick de Munnik finishte op de 24e plaats.
Bron: Patricia de Jong


Nieuwelingen rijden Memorial van Kerchove
Zondag 10 maart zijn er 3 nieuwelingen van Middelkamp van start gegaan in “30ste MEMORIAL VAN KERCHOVE” in Stekene.
Er stonden 79 renners aan de start om 13:00 voor een wedstrijd van 9 ronden met een totale afstand van 45,9km.
Na een aantal ontsnappings pogingen lukt het 1 renner weg te komen in de 7e ronde waar er in de 8e ronde nog 3 van wielervereniging Waasland naar toe reden.


Deze  vier blijven weg tot het eind waar de sprint werd gewonnen door Sven de Witte net als vorige week. op 29sec. volgende het peleton met een lange sprint.


Michael werd 26e,  Jarno 28e en Ralf 33e.

29e Katjeskoers Ieper
De andere nieuwelingen; Jens, Robin, Vince, Maurits, Marvin en Sven stonden aan het vertrek in het Belgische Ieper voor de 29e Katjeskoers. Met 113 renners aan het vertrek werd er eerst een ronde afgelegd van 42,3 km.

Vroeg in de wedstrijd viel Marvin helaas en kon niet meer terug aansluiten bij het peloton. Verder probeerde verschillende renners uit het peloton weg te komen, zonder resultaat. Maurits probeerde ook nog met een groepje mee te springen, maar dit bracht geen succes. Bij de eerste doorkomst was er al een flinke groep van het peloton afgereden. In een grote groep achter het peloton zaten Vince en Sven, deze moesten zonder dat ze het wiste al afsprinten en mochten de laatste omloop van 7 km niet meer uitrijden.

De andere 3 mochten nog mee gaan strijden in het peloton, alleen hadden ze al te veel gegeven in de rest van de wedstrijd om nog iets over te hebben in de massasprint.

Robin werd 54e, Jens 56e en Maurits 60e.
Bron: Peter Tol

9 maart 2013

Rabojeugd Theo Middelkamp bezoekt de sponsoren    

Zaterdag 9 maart hebben de jeugdrenners een bezoek gebracht aan 3 van de 4 sponsoren.
Allereerst zijn ze op bezoek gegaan bij Vital Timmermans, woninginrichting in Yerseke, na een foto voor de winkel genomen te hebben werd een lijst overhandigd met een shirt en een foto. Ook kregen de kinderen uitleg van Vital, die zelf prof wielrenner is geweest.
Daarna door naar Bergen op Zoom waar de volgende sponsor LambWeston zit, hier kregen de kinderen een presentatie, door Bert Jan Maris en Bas van Damme, over het bedrijf en een uitleg hoe de friet word gemaakt. De lijst met shirt en foto zal ook hier een mooie plaats krijgen. Na een foto gemaakt te hebben voor de vrachtauto, ze kunnen niet alleen fietsen maar ook poseren, was het tijd om de friet zelf te proeven, een echte sportmaaltijd. De buikjes gevuld met deze overheerlijke friet, ging de reis verder naar Antwerpen.
Daar werden de renners ontvangen bij René van de Guchte van Dione BVBA. Hier kregen ze het toetje, er stond namelijk een heuse ijskar op hun te wachten. Ook hier kregen de jeugdrenners een rondleiding door de fabriek waar olie ingepakt wordt, en dan van grondstof tot fles en daarna gevuld, verpakt en opgeslagen. Klaar voor de import en export. Aan het einde is hier ook een groepsfoto gemaakt voor het bedrijf en de lijst met shirt en foto overhandigd.


Een zeer interessante en gezellig dag, de laatste sponsor op de shirts  Rabobank Oosterschelde zal ook nog bezoek krijgen van de jeugdrenners, hiervoor moeten eerst de trainingen weer starten.
Bron: Patricia de Jong

3 maart 2013

Rabojeugd Theo Middelkamp op podium in Breda

In een nieuw tenue gesponsord door Rabobank Oosterschelde, LambWeston, Dione en Vital Timmermans Woninginrichting stonden de renners aan het vertrek, tijdens de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Breda.

Myrthe Greijdanus reed in categorie 1 naar de 4e plaats .

Twan Schrier reed in categorie 2 naar de 15e plaats .

Jurgen Mesu  sprintte naar de 2e plaats in categorie 4 gevolgd door Mike Deutekom op de 4e plek.

In categorie 5 werd ook in een sprint beslist, Arjan Poleij  sprintte naar de 3e plaats, Daphne Mesu  8e en  Hidde Greijdanus 13e in diezelfde sprint en Vinnie van Schagen 37e.

Pepijn Hillemans is in categorie 6 op de 20e plek gefinisht in de laatste ronde zat hij net achter een valpartij.

Timo de Jong  sprintte in categorie 7 naar de zege en Nick de Munnik reed naar  30e plaats.

Zaterdag 9 maart gaan de jeugdrenners op bezoek bij de nieuwe sponsoren, klik hier voor meer informatie over deze dag.
Zondag 10 maart staan de renners aan het vertrek in St. Willibrord.
Bron: Patricia de Jong

 

2 maart 2013

Verslag Klein-Sinaai, Stekene (Nieuwelingen)

Zaterdag 2 maart zijn zeven nieuwelingen van start gegaan in “de kermiskoers” van Klein-Sinaai (Stekene). Voorafgaand aan de start was er nabij de finishlijn nog een begrafenis aan de gang. Het startschot van de wedstrijd werd echter al gegeven, voordat de begrafenis afgelopen was… Niemand maakt zich er druk om. Dan denk ik; dat kan ook alleen maar in België waar de koers ondanks de dopingperikelen niks aan populariteit doet verliezen.

Tot half koers was het een gesloten peloton. Iets na half koers ontstond er een kopgroep van drie die al snel veel voorsprong pakte op het peloton. Jens en Robin hebben een paar keer geprobeerd om te ontsnappen, maar helaas konden ze niet hun karretje aansluiten bij de drie koplopers. De drie koplopers mochten het onderling uitmaken en Sven de Witte toonde zich de snelste.

In de uitslag stond onze Sven als dnf (did not finish), maar hij had de wedstrijd toch echt uitgereden. Dat is natuurlijk wel een teleurstelling als je zo je best hebt gedaan! Gelukkig erkende de commissaris de fout en had Sven zelfs nog recht op prijzengeld! Hij werd geklasseerd als 38e. In België hebben de eerste 40 namelijk recht op een prijsje. Michael werd uiteindelijk geklasseerd als 41e, maar hij had hij zijn rugnummer ingeleverd voor Sven en dus kreeg hij (achteraf onterecht) ook een enveloppe met waarde.

Volgende week rijden de nieuwelingen in Ieper de Katjeskoers.

De uitslag:Jens 15e, Robin 20e, Ralph Traas 27e, Sven 38e, Michael 41e, Jarno 43e en Marvin 46e.

Foto’s van de koers op: http://www.wielerkontakt.be/

Videoverslag van de koers vanaf maandag op: www.tvoost.be
Bron: Ruben Tissink