Juli 2013
31 juli 2013

31 juli 2013

De dag van de klassieker
Op woensdag stond de klassieker op het programma. Waarbij de Nieuwelingen,  Junioren en Dames over een slecht liggende kasseienstrook van 4, 4 km moesten rijden. Om 8:20 uur beet Jamie de Jong de spits af vandaag. Helaas miste ze net de slag maar zat in de tweede groep. Ze finishte op een mooie 17e plaats.  Bij de Junioren reed Tim Janssen naar een 28e plaats. Slechts dertig renners kwamen bij deze categorie fietsend over de finish. Als je op een te grote afstand kwam, moest je uit koers. Je werd wel geklasseerd maar je kreeg een tijdstraf. Door deze regel hebben Jens Voet en Jarno Zuijdweg de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten. In categorie 7 reed Timo de Jong goed voorin en sprintte naar de 11e plaats.  Nick de Munnik werd mooi 62e. In categorie 6 was de grote vraag of Jarmo de Visser zou kunnen starten vandaag.  Gelukkig had Jarmo vannacht goed geslapen en had hij de hele morgen de tijd om zich te testen. En onze bikkel vertrok. Helaas kreeg hij tijdens de wedstrijd veel last van zijn knie en moest ook de bezemwagen in. Jochem Kerkhaert reed voorin en sprintte naar een knappe 8e plek. Bij Zoë Mulder en Daphne Mesu bleef de groep bijna compleet. Zoë sprintte naar de 17e plaats en Daphne werd 20e. Bij Jurgen waren er wel 3 valpartijen. Gelukkig lag hij er niet bij. Wel zat hij bij een groep die in de laatste kilometer verkeerd reed. Hierdoor moest hij omkeren en verloor een goede zijn positie voor de sprint. Hij kwam als 22e over de meet. Last but not least was het de beurt aan Casper de Vos. Casper zat mee met de eerste groep en sprintte naar de 26e plaats.  Morgen staat er een alles bepalende tijdrit op het programma.  Voor Casper en Jurgen 4 kilometer. Voor de rest 6, 7 kilometer.
bron: Bianca Mesu

30 juli 2013

Criterium jeugdtour Assen
Casper Vos reed een knappe wedstrijd en eindigde op de 35e plaats in categorie 3. Jurgen Mesu reed in categorie 4 naar de 26e plek. In categorie 5 reden Zoë Mulder en Daphne Mesu een goede wedstrijd. Het tempo lag ontzettend hoog. Ze finishten respectievelijk op de 16e en 24e plaats. In categorie 6  startten Jochem Kerkhaert en Jarmo Visser. Jarmo kreeg in de eerste bocht pech en kreeg een ronde vergoeding. Hij kon gelukkig weer aansluiten. En toen.. toen begon het te regenen. Niet zachtjes, de regen kwam met bakken uit de hemel. Jochem eindigde op een mooie 11e plaats. Jarmo kwam helaas ten val en moest de wedstrijd staken. Omdat hij last van buikpijn bleef houden, is hij nog ter contole bij de HAP geweest. Op een gekneusd borstbeen, schaafwonden op de schouderbladen en dikke lippen na  gaat het goed. Timo de Jong reed in categorie 7 een attente koers en eindigde op een mooie 10e plaats. Nick de Munnik werd 66e.  Bij de Nieuwelingen werd Jens Voet 101 en Jarno Zuijdweg 110. Jamie de Jong reed een keurige wedstrijd bij de Junioren dames en finishte op de 25e plaats en bij de Junioren eindigde Tim Janssen op de 34e plaats.
bron: Bianca Mesu

29 juli 2013

Proloog jeugdtour Assen van start
Vandaag werd de eerste wedstrijd van de European Junior Cycling Tour in Assen gereden. Gestart werd met een proloog van 1000 meter. In categorie 3 finishte Casper de Vos op de 38e plaats, Jurgen Mesu reed naar de 43e plaats in categorie 4. In categorie 5 eindigde Zoë Mulder op de 19e plek en Daphne Mesu finishte als 35e. In categorie 6 was de tijd van Jochem Kerkhaert goed voor een 12e plaats en Jarmo Visser werd 59e. In categorie 7 werd Timo de Jong 17e en Nick Munnik werd 67e. Bij de Nieuwelingen fietste Jarno Zuijdweg naar de 76e plek en Jens Voet 115e. Bij de Junioren reed Tim Janssen een sterke tijd en kwam daarmee op de 28e plaats en Jamie de Jong werd bij de Junioren dames 69e. Morgen rijden de renners een criterium.
bron: Bianca Mesu

28 juli 2013

Wederom winst Arjan Poleij
Zondag werd er gekoerst in het belgische Parike-Brakel. Een zware koers met wat klimmen en kasseien. Arjan Poleij ging wederom als eerste over de meet. De renner uit Kruiningen is goed op dreef de laatste weken.  Hidde Greijdanus sprintte naar de 11e plaats en Tristan Timmermans naar een 12e plek.

Vanaf maandag rijden een aantal jeugdrenners, nieuwelingen en junioren van ZRTC Theo Middelkamp in Assen. Zij nemen deel aan een zesdaagse internationale junior cycling tour.
bron: Bianca Mesu

21 juli 2013

Winst voor Arjan Poleij en Timo de Jong
Terwijl zondag de mussen van het dak af vielen en de meeste mensen op het strand lagen, fietsten een paar renners van de Rabojeugd Theo Middelkamp een wedstrijd in  het belgische Putte-Kapelle. In categorie 5 reed Arjan Poleij uit Kruiningen in de tweede ronde weg uit de groep. Met ruime voorsprong kwam hij solo over de streep. Tristan Timmermans uit Yerseke sprintte naar een mooie derde plaats. In categorie 7 sprong Timo de Jong in de laatste ronde weg. Ook hij kwam solo over de finish. Een mooie verdienste met dit warme weer.
Ook zaterdag werd er gekoerst in het belgische Oostkerke. In categorie 6 werd Jochem Kerckhaert uit Schoondijke knap tweede.
Van zondag 14 tot en met vrijdag 19 juli hebben een aantal jeugdleden deelgenomen aan de Wieler Stimuleringsdagen in Mierlo. Dit is een wielerkamp voor de jeugd. Zij rijden dagelijks een of meer wedstrijden en krijgen clinics die belangrijk zijn voor het wielrennen. Er komen diverse thema´s en onderwerpen aan bod. Denk hierbij aan de behendigheid op de fiets, hoe steekt een fiets in elkaar, wie kan het snelst een band plakken en wat kan ik het beste eten voor en na de wedstrijd, hoe herstel ik beter, wat is waaierrijden/tijdrijden, hoe verdeel ik tijdens een wedstrijd mijn krachten etc. Tijdens de wedstrijden zijn goede uitslagen gereden door de jeugd van Theo Middelkamp. In het eindklassement werd 2e Arjan Poleij, 9e Zoë Mulder, 13e Hidde Greijdanus, 15e Tristan Timmermans en 16e Daphne Mesu.
bron: Bianca Mesu
 

14 juli 2013

Rabojeugd ZRTC Theo Middelkamp rijd op NK parcours van volgend jaar.
Afgelopen zaterdag werd er in Philippine gereden op het parcours waar volgend jaar het Nederlands kampioenschap gereden word voor de jeugd.
In cat 1 reed Firn arens naar een 7e plaats, Myrthe Greijdanus werd 11e gevolgd door Vera de Munnik op de 12e plaats. In cat 2 sprinten Maureen Arens naar een mooie 4e plaats. Aniek Adriaensse werd 11e.
In cat 3 heeft Lisanne de Munnik lang in de achtervolging gereden maar kwam niet verder dan de 9e plaats. Twan Schrier kwam even later samen met Casper de Vos als nummer 10 en 11 over de streep. In cat 5 stonden 6 renners van Rabojeugd ZRTC Theo Middelkamp aan de start. Zoe Mulder werd 8e, Tristan Timmermans 11e , Hidde Greijdanus 15e,  Arjen Poleij 23e  Tristan Krombeen 25e en Jesper Martijn 28e.
In cat 6 reed Jochem Kerckhaert naar een 6e plaats Jarmo Visser naar een 15e plaats gevolgt door Quinty van de Guchte op de 16e plaats. Lars Steenbakker werd 20e  en Robin Talen volgden op een 21 plek.
In de laatste cat finishte Timo de Jong als 13e.
bron: Margaretha de Munnik

7 juli 2013

Jeugd rijdt wedstrijden in Nederland en België
Op zaterdag 6 juli  werd Quinty van de Guchte in Maren Kessel 35e.

Even eens in Limburg maar dan op zondag 7-7 in Schinnen reden Firn Arens uitkomend voor cat 1 een mooie 5e plaats. Evenals zijn zus Maureen Arens die uitkwam in cat 2.

In het Belgische Zevergem-de Pinte haalde Arjan Poleij (cat 5) zijn 10e overwinning binnen. In cat 7 was er een ontsnapping van 1 renner. In de sprint van de overige rennerskwam Timo de Jong als 2e over de streep wat resulteerde in een 3e eindklassering.
bron: Margaretha de Munnik

 

4 juli 2013
 

Tussenstand en uitslag 3 juli zomeravondcompetite
Voor de uitslagen klik hier