Augustus 2013
25 augustus 2013

25 augustus 2013

Eerste overwinning voor Lars Oreel uit Goes
Op zondag 25 augustus stond er een wedstrijd op het programma in het Belgische Nukerke. Een zware ronde van 4,8 kilometer met vele hellingen en klinkers. Een aantal Rabojeugdleden reisden hier naar af en lieten zich van hun beste kant zien. In categorie 7 soleerde Lars Oreel naar zijn eerste overwinning als eerstejaars jeugdrenner. In dezelfde categorie finishte Quinty van de Guchte als 38e en werd hiermee 2e meisje.
In categorie 5 reden Arjan Poleij en Tristan Timmermans een kleinere omloop van 2.5 kilometer. Ook hier stond een groot en sterk deelnemersveld aan het vertrek. Arjan eindigde op de 4e plaats en Tristan sprintte naar de 7e plek.
In het Belgische Beernem werd er gekoerst door Jochem Kerkhaert en Timo de Jong. Jochem sprintte in categorie 6 naar de 4e plaats en in categorie 7 werd Timo 3e.

In Nuenen reden Firn en Maureen Arens uit Kruiningen hun wedstrijd. Firn eindigde in categorie 1 als 6e en Maureen werd 11e in categorie 2. Aanstaande zondag rijden de jeugdrenners een wedstrijd in het Brabantse Calven.

21 augustus 2013

Tussenstand en uitslag 21 augustus zomeravondcompetite
Voor de uitslagen klik hier

18 augustus 2013

Omloop van de gedempte haven in Bergen op Zoom
Voor de meeste renners was het weer de eerste wedstrijd na de zomervakantie. Omdat er geen andere jeugdwedstrijd in Nederland was, stonden bij veel categorieën de top van Nederland aan het vertrek. In categorie 1 moesten Myrthe Greijdanus, Vera de Munnik en Firn Arens vol aan de bak. Helaas is Firn vervelend gevallen en moest de wedstrijd verlaten. Myrthe finisthe als 14 en Vera als 16e. In categorie 2 startten Maureen Arens en Aniek Adriaenssens. Beiden reden een sterke wedstrijd. Maureen kwam als 5e over de streep en Aniek werd 19e. In categorie 3 kwamen Shirin van Anrooij, Lisanne de Munnik, Floris Kristalijn, Twan Schrier en Casper Vos aan de start. Shirin zat mee in de kopgroep. Zij sprintte naar een mooie 4e plaats, Lisanne werd 21e, Floris eindigde als  22e, Casper werd 23e en Twan reed helaas lek. In categorie 4 was Jurgen Mesu in de laatste ronde weggesprongen uit de uitgedunde groep. Helaas werd hij in de laatste bocht ingehaald en moest genoegen nemen met ook de 4e plaats. In categorie 5 stonden Arjan Poleij, Tristan Timmermans, Daphne Mesu, Hidde Greijdanus en Fabian van Hekke aan het vertrek. Voor  Fabian was het zijn tweede en gelijk een zware wedstrijd. Arjan sprintte naar de 4e plaats, Tristan werd 8e, Hidde werd 12e, Daphne 13e en Fabian kwam als 39e over de meet. In categorie 6 streden Lars Steenbakker, Pepijn Hillemans, Quinty van de Guchte, Robin Talen en Jarmo Visser om een goede klassering. Pepijn finishte als 7e, Quinty werd 21e, Jarmo werd 24e, Lars kwam als 37e en Robin als 39e over de meet. Als laatste moesten Timo de Jong, Nick de Munnik en Lars Oreel aan de bak. Al in de tweede ronde reed er al een kopgroep van 3 weg. Lars sprintte naar de 9e plaats, Timo werd 15e en Nick werd 25e. Over twee weken rijden de renners de Ronde van Calven.

14 augustus 2013

Tussenstand en uitslag 14 augustus zomeravondcompetite
Voor de uitslagen klik hier

8 augustus 2013

Wederom winst Timo de Jong en Arjan Poleij
Vandaag was Timo de Jong actief in St. Stevens Woluwe in België. Een wedstrijd met een aardige beklimming erin. Al vroeg in de wedstrijd reed Timo weg met een Belgische tegenstander. De twee renners werkten goed samen. Zo konden beide renners het peloton op één ronde zetten. Met nog vijf ronden te gaan, sprong Timo weer weg. Hij kwam solo over de streep.
In Opstal- Buggenhout in België stonden Arjan Poleij en Tristan Timmermans aan de start. Ook zij hadden er veel zin in. Arjan sprintte hier naar zijn vijftiende overwinning van dit seizoen. Tristan mocht ook op het podium plaatsnemen op de derde plaats.
Naar Kerkum-Maarkedal in België was Quinty van de Guchte afgereisd. In deze zware wedstrijd werd zij negentiende. Dit was goed voor een tweede plaats bij de meisjes. 

3 augustus 2013

Arjan Poleij wint in Belgische Egem
Arjan Poleij en Tristan Timmermans reden vandaag een wedstrijd in het Belgische Egem. Samen zijn ze weggrreden uit de grote groep. Ze werkten goed samen en namen zoveel voorsprong dat ze iedereen dubbelden. In de eindsprint won Arjan van Tristan.

Laatste dag jeugdtour Assen
De afsluitende dag in Assen was voor bijna iedere renner van Theo Middelkamp de beste. Al vroeg moesten Jens Voet en Jarno Zuijdweg bij de Nieuwelingen aan de slag. Jarno finishte als 25e en Jens als 27e. In het eindklassement werden ze respectievelijk 113e en 93e.  Ook Jamie de Jong reed een goede wedstrijd en dat werd beloond met de 11e plaats.  In het algemeen klassement werd ze 28e. Tim Janssen werd vandaag 34e en in het algemeen klassement werd hij 21e. In categorie 7 ging Timo de Jong vol aan de bak. Dit resulteerde in de 13e plaats vandaag en de 16e plaats in het algemeen klassement.  Nick de Munnik eindigde vandaag op de 68e plaats en in het eindklassement 67e. Jochem Kerckhaert en Jarmo Visser streden in de groep om hun goede klassering.  Jochem werd 7e en eindigde als 20e in het algemeen klassement en Jarmo werd vandaag 52e en in het algemeen klassement 70e.  Voor Jarmo een knappe prestatie met al zijn verwondingen. In categorie 5 moest Zoë Mulder haar goede klassering proberen te behouden. Dit is goed gelukt. Ze werd vandaag 9e en in het algemeen klassement 10e. Ook Daphne Mesu reed zeer attent vandaag.  Ze finishte als 14e en in het algemeen klassement 23e.   Casper Vos fietste naar de 32e plaats en werd 29e in het eindklassement.  Als laatste was het de beurt aan Jurgen Mesu in categorie 4. Bij het ingaan van de laatste ronde zat hij nog achter in het peleton. Maar op de streep had hij 2 seconden voorsprong op de grote groep. Met deze overwinning is zijn week geslaagd. In het eindklassement werd hij 27e.  De European Junior Cycling Tour is voorbij. Voor de meeste renners een geslaagde en sowieso een leerzame week.

2 augustus 2013

Omloop Kostvlies jeugdtour Assen
Wat was het warm vandaag. Maar waar in Nederland was dat vandaag niet? Toch werd er in elke categorie hard gekoerst. De ene renner had meer last van de warmte dan de andere. De renners van ZRTC Theo Middelkamp reden de volgende uitslag.
In categorie 3 werd Casper Vos 23e.  In categorie 4 reed Jurgen Mesu naar de 33e plaats.  In categorie 5 finishte Zoë Mulder als 10e en Daphne Mesu als 20e.  Jochem Kerkhaert reed naar de 14e plaats en Jarmo Visser werd 59e in categorie 6. In categorie 7 eindigde Timo de Jong als 33e en Nick de Munnik als 68e.  Bij de Nieuwelingen werd Jens Voet 73e en Jarno Zuijdweg 124e. Tim Janssen noteerde de 23e plaats en Jamie de Jong reed naar de 10e plaats. Morgen staat de laatste wedstrijd op het programma.  Een criterium op en rond de wielerbaan in Assen.

1 augustus 2013

Tijdrit jeugdtour Assen
Vandaag stond er een tijdrit op het programma. Caper de Vos ( categorie 3)  en Jurgen Mesu (categorie 4) moesten 4 kilometer rijden. Casper werd 38e en Jurgen Mesu werd 31e. Vanaf categorie 5 werd de afstand 6, 7 kilometer.  Zoë Mulder zette de 17e tijd neer en Daphne Mesu noteerde de 32e tijd. In categorie 6 werd Jochem Kerkhaert 32e en Jarmo de Visser 64e. Met Jarmo gaat het weer een stukje beter. In categorie 7 finishte Timo de Jong als 16e en Nick de Munnik als 68e. Jarmo Zuijdweg noteerde bij de Nieuwelingen de 96e tijd en Jens Voet de 100e tijd. Bij de Junioren werd Tim Janssen 21e en bij de Junioren dames reed Jamie de Jong naar de 35e plaats.