Maart 2014
30 maart 2014

19e Grote Prijs Andre Noyelle te Ieper voor junioren

Een prachtige Zondagochtend op de 16e maart, vol zonneschijn, matige wind, 12 graden.

Om 8.30 Rick opgepikt bij Shell Arnemuiden,  met de Materiaalwagen door de tunnel, om bij Westdorpe Jelle Smalheer op te pikken.

10.15 arriveerde we in het overvolle Ieper, een fantastische sfeer en ambiance, ploegleiders, bussen, campers, alles was uit de winterslaap gehaald om daar uit te stallen.

De start van de Junioren was in de Menenpoort om 13.00 uur voor een wedstrijd over 96 km met daarin o.a. de Kemmelberg.

We gingen met 6 man van start, 2 van Middelkamp Roel en Robin, beide hadden al in andere wedstrijden, laten zien dat ze goed op dreef waren.

Het eerste half uur, werd er flink doorgereden, met de nodige kleine valpartijtjes, wij merkten daar niet zo veel van, omdat wij auto 28 geloot hadden, als we dan op de plek des onheils aankwamen was alles al opgeruimd, en zat alles al weer op de fiets, wel hoor je natuurlijk of er ook van ons bijlagen maar dat was in geen enkel geval.

Toch na ¾ uur haalden we een 8 tal renners in waar onze Robin bij zat, even mee gepraat, was bij een massale valpartij betrokken maar zonder erg.

We hebben hem toch nog geprobeerd om tussen de auto,s naar voren te loodsen terug naar de staart van het peloton, maar de jury vond het uiteindelijk geen goed idee, en we moesten Robin met een paar andere achter laten.

Na 1 uur haalden we weer een grote groep renners in ( 30 man ) met daarin Bas en Jordi.

En op de flanken van de Mesenberg na 1.15 uur stond Jelle ineens geparkeerd ( pap) kon net niet het groepje voorhem inhalen, en op 50m zag hij het kaarsje uit gaan.

Wij weer naar voren door het prachtige landschap rond Ieper, er zaten nu nog 2 grote groepen voor ons met daarbij Roel en Danos maar we wisten alleen niet in welke hun zaten, en deze groepen lagen ook maar 20sec uit elkaar.

Maar we moesten eerst nog over de Kemmelberg, daarvoor werden wij met de hele karavaan afgeleid, we konden ze wel van de berg afzien komen, maar te ver weg om te zien of de mannen van voren zaten, of in de 2e groep.

Wij moesten plaats nemen achter de eerste grote groep (50 man ) dat was de 2e dus, ook had er zich een kopgroep gevormd van 10 man die maximaal 30 sec kreeg.

Uit de groep voor ons zakten 6 renners uit waarvan  Roel, beetje vreemd na 1.45 uur nou ja zo vreemd is dat niet want tegen deze tijd zakken er altijd veel renners weg, meestal door toe doen van te weinig eten of drinken, we hadden ruimte om even langs zij te komen en te vragen wat er aan de hand is. Kramp was het antwoord ( tja, dat kan te weinig drinken zijn ).

Moet je drinken hebben, nee ! had hij nog, oke nu drinken, na gedane zaken hebben we hem achter de auto terug gebracht naar het peloton waar hij gelukkig in kon herstellen.

Na 5 minuten vroegen wij aan de jury of we even mochten praten met de jongens en dat mocht, Danos zag er nog fris uit en vroeg nog om een bidon water.

Terug in de straten van Ieper waar het zwart zag van de mensen voor de plaatselijke 2 ronden van 8 km.

De kopgroep bleef voor en moesten sprinten voor de overwinning, op 30 sec de 2e groep, en op denk ik 30 sec de groep met Danos en Roel.
Roel was toch nog zo hersteld dat hij 3e werd van zijn groep ( 40 man ).

Mooie wedstrijd weer veel geleerd, en daar gaat het nog om bij de junioren, en dat echt de puntjes op i gezet moeten worden, om mee te kunnen strijden in de voorste gelederen, is wel gebleken.
Pierre


Nieuwelingen openen wielerseizoen 2014 in Rijkevorsel
De nieuwelingen zijn zaterdag begonnen aan hun seizoen in het Belgische Rijkevorsel. Voor ZRTC Theo Middelkamp stonden Timo de Jong, Ezra Tolhoek, Ralph Traasn en Vince Geijs.
Waar het vorig jaar nog rond het vriespunt was, kon er dit jaar, ondanks de regen, zelfs in korte broek gereden worden. Er stonden ruim 100 renners aan het vertrek. Vanaf de start werd er goed tempo gemaakt waardoor er een groot aantal renners al moesten lossen. De renners van ZRTC Theo Middelkamp konden dit tempo goed volgen en waren zelfs voorin te vinden. Halverwege de koers waren er 3 renners die een gat konden slaan en tot het eind stand wisten te houden. De Middelkampers deden het erg goed met een 10e plaats voor Timo de Jong, een 26e plaats voor Vince Geijs, een 34e plaats voor Ezra tolhoek en een 44e plaats voor Ralph Traas.
De wedstrijd werd gereden met een gemiddelde snelheid van 39.7 km/h en er zijn er uiteindelijk 66 geklasseerd.
Met deze wedstrijd in de benen gaan de renners vol vertrouwen naar het volgend koersweekend.

voor de foto's klik hier