Mei 2014
22 mei 2014

Uitslag 3e wedstrijd Zomeravondwielercompetitie 21-05-2014

Categorie A:

1e  Erik Boer
2e  Raoul Poortvliet
3e  Eloy Raas
4e  Robin van ’t Westeinde
5e  Rens van Vijven
6e  Feike Kalsbeek
7e  Peter Tol
8e  Bas v.d. Kamp
9e  Thijs de Lange
10e Robert van Megen
11e Rens Kole
12e Dick Hoogstrate
13e Marco Schroevers
14e Jacco Schrijver
15e Johan Padmos
16e Kees Reijnhout
17e Edzard van Ewijk
18e Jens Voet

Categorie B:

1e  Timo de Jong
2e  Alex de Graaf
3e  Daaf van der Maas
4e  Adri Jo van de Dries
5e  Jan Jansen
6e  Kees Elenbaas
7e  Remco v.d. Kuijf
8e  Jeff Geuze
9e  Lennert van de Berge
10e Danny van Mourik
11e Erik Voet
12e Willem Jan Koeman
13e Niels Haisma
14e Demian Pieters

Dames:

1e  Bianca Broosus

Zomeravondcompetitie 2014

LET OP, de ZAC van woensdag 28 mei komt te vervallen i.v.m. de verscheidene wedstrijden op Hemelvaartsdag.

Middelkampjeugd heeft het zwaar in Stampersgat

Een warme dag afgelopen zondag in Stampersgat. De hoge temperatuur was voor vele renners weer even wennen zeker na vorig weekend. De ronde van Stampersgat is een snel rondje met weinig moeilijke bochten. Vele renners kunnen dan ook goed bij de eerste groep blijven. Dit leidde bij bijna alle categorieën tot een massasprint.

In categorie 1 lukte het vier renners wel om weg te rijden. Renzo Moretti  werd 4e en Annet Moelker 7e. In categorie 2 finishte Firn Arens op een knappe 5e plaats, Rosita Reijnhout werd 9e, Myrthe Greijdanus werd 11e , Mitchell Kraijenbrink werd 14e en Vera de Munnik 15e . In categorie3 kwam Maureen Arens in actie. Zij reed eveneens naar een mooie 5e plaats. In categorie 4 sprintte Shirin van Anrooij naar een goede 6e plek. Een sterk rijdende Lisanne deMunnik en Floris Kristalijn werden resp. 17e en 25e, Casper Vos finishte als 28e en Twan Schrier als 29e. In categorie 5 sprintte Jurgen Mesu naar de 14e plaats en Flavio Moretti naar de 20e plek. In categorie 6 moest Arjan Poleij de winst overlaten aan Nederlands Kampioen Axel van der Tuuk.  Arjan werd 4e, Tristan Timmermans was tevreden met zijn 13 plaats, Hidde Greijdanus was 20e, Daphne Mesu werd 27e en Fabian van Hekke werd 36e. In categorie 7 was de 13e plaats voor Pepijn Hillemans, Jochem Kerckhaert  werd 16e, Lars Steenbakker werd 29e en Koen Reijnhout 30e.

Zaterdag heeft Arjan Poleij zich weer van zijn beste kant laten zien in het Belgische Grandglise. In deze zware klimkoers reed hij samen met de sterke rijdende Belg Genre Peirens weg. In een lastige sprint won Arjan nipt en boekte hiermee zijn elfde overwinning. In het Limburgse Mechelen kwamen Zoë Mulder en Jochem Kerckhaert aan het vertrek. Zoë reed in categorie 6 naar de 16e plaats en Jochem werd 11e in categorie 7.

De volgende renners hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 8 juni te Philippine: categorie 1: Renzo Moretti en Annet Moeleker; categorie 2: Firn Arens, Myrthe Greijdanus, Vera de Munnik en Rosita Reijnhout; categorie 3: Maureen Arens, Aniek Adriaenssens en Marjolein Harthoorn; categorie 4: Shirin van Anrooij; categorie 5: Jurgen Mesu; categorie 6: Arjan Poleij, Tristan Timmermans, Daphne Mesu en Zoë Mulder; categorie 7: Jochem Kerckhaert en Pepijn Hillemans.

Tiende zege Arjan Poleij

Wie afgelopen weekend buiten sportte heeft het gemerkt. Wind, regen en kou moest je trotseren. Zo ook de renners van ZRTC Theo Middelkamp. De harde regen en storm in de polder van het Belgische Melsele kon Arjan Poleij uit Kruiningen er niet van weerhouden om zijn tiende zege van dit seizoen te boeken. Hij kwam solo over de meet met een voorsprong van bijna 2 minuten.

In dezelfde categorie kwam Hidde Greijdanus als 20e over de streep. Hij is gelukkig weer herstellende van een verstuikte pols. In categorie 5 sprintte Jurgen Mesu naar een 8e plaats. In categorie 7 kwam Jochem Kerckhaert, Pepijn Hillemans en Daphne Mesu in actie. Jochem en Pepijn startten goed. Zij konden de eerste ronden zich goed vooraan vestigen. Helaas gingen er voor Daphne een aantal renners tegen de grond en kon zij de aansluiting met de voorste groep niet meer maken. Het was in deze categorie een ware slijtageslag, toen de Belgisch kampioen en  winnaar Luca de Meester een demarrage plaatste. Pepijn moest toen ook het hoofd buigen, terwijl Jochem op zijn tandvlees de aansluiting nog kon houden. Toch moest ook hij de eerste groep laten gaan door materiaalpech. Jochem finishte als 16e  en Pepijn als 17e.

Ook werd er gekoerst in Brakel. Mitchell Kraaijenbrink stond hier aan het vertrek in categorie 2. Hij reed een sterke wedstrijd en eindigde als 6e. In categorie 7 reed Robin Talen naar de 8e plaats. In Sint Michielsgestel  kwamen Firn en Maureen Arens in actie. Firn reed in categorie 2 een mooie wedstrijd en finishte als 7e en Maureen kwam als 11e over de streep in categorie 3. Aanstaande zondag staan de renners aan het vertrek voor de laatste districtswedstrijd in Stampersgat. Na zondag weten we dus welke renners mee mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap op zondag 8 juli in Philippine. 

Rabojeugdrenner Pepijn Hillemans sterk op dreef

Pepijn Hillemans, de 13 jarige wielrenner uit Middelburg liet vorig jaar zijn neus al regelmatig aan het venster zien. Diverse malen stond hij op het podium. Dit jaar gaat hij op dezelfde voet verder in categorie 7. Ging het aan het begin van het seizoen nog iets moeizaam, de laatste paar weken heeft hij de smaak weer goed te pakken. Dit weekend werd hij tweede in het mosseldorp Yerseke en derde in de ronde van Hoogerheide. Zijn derde plaats was goed genoeg om nog een keer het podium te mogen betreden. De ronde van Hoogerheide was namelijk ook het District Kampioenschap van Zuid-West Nederland. Pepijn werd hier tweede achter de huidige Nederlands Kampioen Perry Freijters uit Sint Willebrord. Naast Pepijn stonden er nog twee jeugdrenners drie keer op of bij het podium. In categorie 5 reed Jurgen Mesu een ijzersterke wedstrijd in Yerseke. Hij sprintte naar de derde plaats en in Hoogerheide mocht hij de trofee voor de zesde plaats mee naar huis nemen en de bronzen medaille voor zijn derde plaats in het District Kampioenschap. Hij moest voormalig Nederlands Kampioen Daniël Taki voor zich dulden. Arjan Poleij boekte in Yerseke alweer zijn achtste overwinning van dit seizoen. De sprint in Hoogerheide was te kort voor Arjan. Zijn specialiteit is de lange sprint. Hij werd derde maar daarmee wel eerste van het District Zuid-West. Hiermee heeft Arjan zich gelijk geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Philippine.

In Yerseke, zijn thuishaven, reed Tristan Timmermans een geweldige wedstrijd. Hij sprintte naar de vijfde plaats, net buiten het podium. Daphne Mesu had nog last van haar val van vorig weekend en werd 11e. In categorie 7 fietsten de jongens van de Rabojeugd van Theo Middelkamp ook een goede wedstrijd. Jarmo Visser werd 6e, Koen Reijnhout 8e, Nick de Munnik 9e, Robin Talen 11e en Lars Steenbakker werd 12e.

In Hoogerheide was het een spannende wedstrijd in categorie 1. Renzo Moretti moest het hoofd buigen en genoegen nemen met de 2e plaats. Maar hiermee werd hij wel 1e van het district en plaatste zich voor het NK. Evenals Annet Moeleker. Zij werd 5e maar eerste dame. Ook zij kan zich ook gaan voorbereiden voor het NK. In haar tweede wegwedstrijd sprintte Rosita Reijnhout naar een kanppe 9e plaats. Zij werd 3e meisje van het district. Op de 14e plaats finishte Vera de Munnik en Mitchell Kraaijenbrink werd 15e. In categorie 3 overheersten de jongens de wedstrijd. Maar Aniek Adriaenssens hield goed stand en finishte als 9e maar werd hiermee 2e meisje van het district. Marjolein Harthoorn reed naar de 15e plaats. Shirin van Anrooij reed een geweldige wedstrijd maar moest genoegen nemen met de 6e plaats. Wel werd zij 2e meisje van het district. In haar categorie 4 reden Floris Kristalijn naar de 17e plek, Casper Vos naar de 21e, Lisanne de Munnik naar de 22e en Twan Schrier naar de 24e plaats. Flavio Moretti werd in categorie 5 19e.  In categorie 6 sprintte ijzersterke Zoë Mulder naar de 5e plaats, Tristan werd 11e, Daphne 24e en Fabian van Hekke werd 32e. Zoë heeft zich ook direct geplaatst voor het NK. In categorie 7 reed Jochem Kerckhaert naar een geweldige 7e plaats, Jarmo werd 13e, Lars 20e, Nick 22e en Koen werd 24e.

Zomeravondcompetitie 2014 weer van start

LET OP, de ZAC van woensdag 28 mei komt te vervallen i.v.m. de verscheidene wedstrijden op Hemelvaartsdag.


Wedstrijddata:  7 mei, 14 mei, 21 mei, 28 mei, 4 juni, 11 juni, 18 juni, 13 augustus, 20 augustus en 27 augustus.
Inschrijfgeld:     €2,00 per wedstrijd
Start en Finish:  Scottweg 9E
Inschrijving:       Scottweg 9E

Voor meer informatie klik hier