Juni 2014
30 juni 2014

Tussenstand Zomeravondcompetitie 2014

Voor de tussenstand van de zomeravondcompetitie 2014 klik hier.

Winst en vele podiumplaatsen jeugd Middelkamp

Zaterdag denderden de jeugdrennertjes van Theo Middelkamp door de straten van Kruiningen. Op het loodzware parkoers werden in veel categorieën het deelnemersveld uiteen geslagen. Aan het eind van de dag konden we de balans opmaken: Eén overwinning, vier tweede plaatsen en één derde plaats. Een mooi resultaat na een enerverende dag.

In categorie 1 reed Renzo Moretti met twee medevluchters weg uit de groep. Hij reed zeer attent maar was in de sprint niet opgewassen tegen Frederique Verschuur. Hij finishte op een mooie tweede plaats. In categorie 2 kwam de plaatselijke favoriet Firn Arens in actie. Al snel reden er drie renners weg. Firn reed de gehele wedstrijd vanaf de vierde plaats samen met Rosita Reijnhout. Zij werden resp. vierde en vijfde. Voor Mees de Vos was dit zijn debuutwedstrijd. Eerst had hij moeite met het hoge tempo. Maar toen hij eenmaal doorhad hoe hard hij kon rijden, dichtte hij het gat naar Britt de Grave. Britt werd achtste en Mees kwam als negende over de streep. Mitchell Kraaijenbrink bleef deze renners voor en finishte als zevende.  In categorie 3 nam de plaatselijke favoriet Maureen Arens gelijk het hef in handen. Zij demarreerde vanuit het vertrek en kreeg alleen Casper Noorloos met zich mee. Helaas werd zij in de sprint verslagen en werd verdienstelijk tweede. Aniek Adriaenssens werd zevende. In categorie 4 verraste Lisanne de Munnik vriend en vijand met haar optreden in een kopgroep van vier.  Ze noteerde in de sprint een verdienstelijke derde plaats. Casper Vos werd zesde en Twan Schrier tiende. In de categorie 5 ontstond al snel een kopgroep van vijf waarin Jurgen Mesu vertegenwoordigd was.  In de sprint werd Jurgen Mesu nipt geklopt en werd tweede. Flavio Moretti finishte in de achtervolgende groep als tiende. Toen was het de beurt aan categorie 6. Hier was zowat het halve dorp voor uitgelopen.  Inwoner van en favoriet in Kruiningen Arjan Poleij stond aan het vertrek. Met al twaalf overwinningen op zak was het publiek benieuwd of hij zijn zenuwen in bedwang kon houden. Ondanks demarrages lukte het Arjan niet om weg te rijden. Dan zat er voor hem maar één ding op. Het publiek laten zien dat hij beschikt over bijzonder rappe benen. En dat lukte. Onder luid gejuich van het publiek boekte Arjan zijn dertiende overwinning van dit seizoen. Tristan Timmermans kwam als zevende over de meet, Daphne Mesu als 11de, Hidde Greijdanus als 12de en Fabian van Hekke als 16de. In categorie 7 ontstond een kopgroep van zeven renners. Hierin waren Pepijn Hillemans en Jarmo Visser vertegenwoordigd. Ondanks vluchtpogingen, maakte ook hier een sprint de beslissing. Pepijn moest Nederlands Kampioen Lennart Reijtenbagh voor laten gaan en was tevreden met zijn tweede plaats. Jarmo werd knap zesde, Nick de Munnik 11de, Koen Reijnhout 12de en Youri Elstgeest 15de. Lars Steenbakker viel met materiaalpech uit.

Hij kon zondag zijn revanche nemen in Breda. Hier reed hij naar de 20ste plaats. Nick werd 15de en Pepijn 9de. In categorie 6 finishte Tristan als 16de, Hidde als 21ste. In categorie 5 werd Flavio 28ste. In categorie 4 werd Lisanne 14de, Twan 17de. In categorie 3 sprintte Maureen naar de 5de plaats. In categorie 2 werd Firn ook 5de en Vera de Munnik 18de. In categorie 1 kwam Renzo juichend over de streep en boekte zijn vijfde overwinning. 

Pepijn Hillemans uit Middelburg tweede in jeugdronde van Zuid-Beijerland

Pepijn zat ver achterin de grote groep bij het ingaan van de laatste ronde. Na een machtige spurt kwam hij als eerste van het peloton uit de laatste bocht. Helaas had Edo Maas uit Rotterdam al een aantal ronden eerder het hazenpad gekozen en was er alleen vandoor gegaan. Deze renner hebben ze niet meer teruggepakt. Pepijn denderde naar  een zeer fraaie 2de plaats.

 

Afgelopen weekend werd er weer hard gekoerst. In Zuid-Beijerland moesten de renners vele rondjes afleggen op het parkoers van 950 meter.  In categorie 2 stond Firn Arens aan het vertrek. Hij reed een zeer sterke wedstrijd en was goed voorin te vinden. In de sprint werd hij mooi 8ste. Britt de Grave en Mitchell Krayenbrink hadden moeite met het hoge tempo maar reden toch een keurige wedstrijd. Britt werd 19de en Mitchell 21ste. In categorie 3 reed Maureen Arens zeer attent in de kopgroep mee. Zij sprintte naar een knappe 5de plaats. In categorie 6 werd lag het tempo ontzettend hoog.  Met vier bochten op dit kleine rondje is het veel remmen en optrekken.  Dit vraagt veel kracht en uithoudingsvermogen.  Arjan Poleij was continu voorin te vinden. Hij finishte op de 6de plaats. Tristan Timmermans werd 18de en Fabian van Hekke werd 27ste. In de laatste categorie 7 stonden Pepijn, Robin Talen en Lars Steenbakker aan het vertrek. Ook in deze categorie raasden de renners voorbij. Pepijn werd dus 2de, Robin werd 20ste en Lars 21ste. Volgende week zaterdag rijden Firn en Maureen Arens alsook  Arjan Poleij een thuiswedstrijd. De spectaculaire zware  ronde van Kruiningen staat op het programma. Kan Arjan zijn overwinning van vorig jaar prolongeren en wat doet de familie Arens? Om 12:30 uur wordt er gestart met een dikke banden wedstrijd. Om 13:15 uur starten de ID-renners gevolgd door de jongste jeugdcategorie 1 om 13:50 uur. Na de jeugdcategorieën starten de Junior vrouwen, Nieuwelingen meisjes, Nieuwelingen en Junioren. Om 19:15 sluiten de Elite renners de sportieve dag af.

Rabojeugd dendert door Lage Zwaluwe

Een week na het Nederlands Kampioenschap stonden een aantal jeugdleden van ZRTC Theo Middelkamp aan het vertrek in Lage Zwaluwe. Per categorie waren er 10 prijzen te verdienen. Renzo Moretti beet de spits af. Hij reed een goede en attente wedstrijd. In de sprint werd hij 5de. In categorie 2 kwam Firn Arens in actie. Ook hij liet zijn neus geregeld aan het venster zien. Hij mocht een medaille ophalen voor de 8de plaats. Myrthe Greijdanus werd 19de. Firn’s zus Maureen stond in categorie 3 aan het vertrek. Ook zij reed een knappe wedstrijd. De wind waaide behoorlijk op de dijk en in de polder van Lage Zwaluwe waardoor de renners het erg zwaar hadden. Maureen sprintte ook naar de 8ste plek. In categorie 4  was Twan Schrier van de partij. Hij had bovennatuurlijke krachten gevonden. Hij reed geweldig met de groep mee en werd 15de. Toen was het de beurt aan Jurgen Mesu en Flavio Moretti. Ook in deze categorie werd er hard gereden en moesten er vele renners de grote groep laten gaan. Jurgen werd 19de en Flavio 36ste. In categorie 6 lag het tempo al vanaf het vertrek zeer hoog.  Toch konden de Rabojeugdrenners goed mee. Arjan Poleij sprintte naar de 3de plaats, Daphne Mesu werd 11e, en viel hierdoor net buiten het podium,  Tristan Timmermans werd 16de, Hidde Greijdanus 23ste en Fabian van Hekke 41ste  . In de laatste categorie 7 stonden Pepijn Hillemans, Jochem Kerckhaert en Lars Steenbakker aan het vertrek. Hier ontstond al snel een kopgroep van 3 renners. Jochem en Pepijn hebben nog geprobeerd om met een volgende groep van 3 renners mee te gaan. Helaas mislukte hun poging. Pepijn werd in de sprint 7de, Jochem 12de en Lars finishte als 27ste

Fraaie ereplaatsen voor Rabojeugd op NK

De rood-wit-blauwe trui mochten we dit jaar in de club niet mee naar huis nemen. Wel hebben we mooie ereplaatsen behaald op het Nederlands Kampioenschap in Philippine. Bij het NK mogen 10 renners(sters) het podium beklimmen bij de huldiging. Arjan Poleij was de beste renner met een 4de plaats maar de 5de plaats van Maureen Arens mag er ook zijn alsook Renzo Moretti met zijn  8te  plaats.

Categorie 3 moest ’s morgens de spits afbijten. Doordat het nog net een enorme regen- en hagelbui had gedaan, was het wegdek erg glad. Hierdoor waren enkele valpartijen te betreuren. Aniek Adriaensens was één van de slachtoffers. Zij werd hierdoor 38e.  Maureen mocht een beker voor de 5e plaats in ontvangst nemen. Bij categorie 4 tot en met 7 werd het een massasprint.  Door het ontbreken van de wind, lukte het niet om met een groep weg te rijden. Bij categorie 5 was het wegdek inmiddels droog en scheen de zon volop. Jurgen Mesu werd in deze categorie  43e. In categorie 6 sprintte Arjan dus naar de 4de plaats en Tristan Timmermans werd 21e. Bij de meisjes sprintte Daphne Mesu naar de 19e plaats. In categorie 7 kwamen Pepijn Hillemans en Jochem Kerckhaert in actie. Jochem finishte als 12de en Pepijn als 27e. Het parkoers werd aangepast naar een kleinere ronde voor de jongste categorieën 1 en 2. In categorie 1 reed Renzo een sterke wedstrijd. Het tempo lag ontzettend hoog. Hij reed naar de 8e plaats. In dezelfde categorie reed Annet Moelker bij de meisjes . Zij reed alert en lag op de 6de plaats toen ook zij hard met het asfalt in aanraking kwam. Helaas moest zij de wedstrijd staken. In categorie 2 stonden Myrthe Greijdanus, Vera de Munnik, Britt de Grave en Rosita Reijnhout aan het vertrek.  Rosita vertrok voorzichtig maar ging al snel naar de kop van de wedstrijd. Zij hield zich hier goed staande. In de sprint werd zij 12e, Brit werd 25e, Myrthe werd 30e en Vera 32e. Alle Rabojeugdrenners(sters) hebben geweldig gepresteerd. Eerst moesten zij zich zien te plaatsen voor het NK. Ben je geplaatst dan staan dus de beste renners(sters) van Nederland aan het vertrek.

In Zevenhuizen stond Mitchell Kraaijenbrink aan het vertrek. Hij reed hier een tijdrit en een wegwedstrijd. In beide wedstrijden werd hij 3e.  In het algemeen klassement bleef hij 3de