Juli 2014
15 juli 2014

Winst voor Daphne Mesu en Arjan Poleij

In de schaduw van de grote renners van de Tour de France, rijden de jeugdrenners hun wedstrijden ver buiten de provincie.  In het Belgische Zafflelare stond Daphne Mesu aan de start bij de 14 jarigen. Vanuit het vertrek werd er hard gekoerst en was het gelijk een slagveld. In de tweede ronde moest Daphne met een groepje het peloton laten gaan. Onder haar hoede kwam de groep weer  terug. Toen de regen met bakken uit de hemel viel, moest Daphne als laatste meisje de eerste groep loslaten. Bij het ingaan van de laatste ronde reed zij weg van de overgebleven twee meisjes en kwam met ruime voorsprong over de meet.

Pepijn Hillemans kon zich wel in de eerste groep handhaven. Halverwege koers waren twee renners er vandoor gegaan. Pepijn sprintte naar een verdienstelijke 6de plaats. Lars Steenbakker reed een goede wedstrijd in een achtervolgende groep en finishte als 25ste. Bij de 12 jarigen zat Jurgen Mesu mee in de kopgroep van 9 renners. Ook in zijn wedstrijd waren de weersgoden niet goed gezind. Als een verzopen kat sprintte hij naar de 5de plaats.

In het Belgische Parike stonden Arjan Poleij en Tristan Timmermans bij de 13 jarigen aan het vertrek. In het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen sprintte Arjan met gemak naar zijn 16de overwinning. In dezelfde groep reed Tristan naar een knappe 16de plaats. Bij de 14 jarigen deed Jochem Kerckhaert van zich spreken. Hij ging met de besten mee naar boven en finishte op een mooie 5de plaats.

 

Ook in Nederland werd gekoerst. In het Limburgse Schinnen stonden Firn en Maureen Arens aan het vertrek. Zij moesten hun klimbenen aanspreken. Zij reden bijzonder sterk maar kwamen iets te kort voor de overwinning. Firn eindigde op een knappe 7de  plaats en Maureen kwam in haar categorie als 10de over de streep. 

Podium Arjan Poleij en Daphne Mesu

Zondag stonden Arjan Poleij, Fabian van Hekke, Lars Steenbakker en Daphne Mesu aan het vertrek in het Belgische Zevergem. Arjan en Fabian startten in de categorie 13 jarigen. In de tweede ronde demarreerde Arjan. Hij kreeg de Belg Jarne van Dyck met zich mee. Samen bouwden ze een voorsprong op van twee minuten. Bij het ingaan van de finale maakte de zon plaats voor een hevige regenbui. Dit kon de twee koplopers niet deren en ze maakten er een spannende sprint van. Deze sprint werd nipt gewonnen door Arjan Poleij. Hiermee kon hij zijn vijftiende overwinning bijschrijven. Fabian van Hekke had in de finale de derde groep moeten laten gaan maar reed naar een knappe 17de plaats. In de categorie 14 jarigen vertrokken Lars en Daphne. Zij reden de hele wedstrijd in de regen die soms met bakken uit de hemel viel. Het parkoers was hierdoor verraderlijk glad geworden.  De renners pasten het tempo aan maar zorgden toch voor een boeiende wedstrijd. Diverse renners moesten de eerste groep laten gaan. Lars en Daphne konden het hoge tempo goed volgen. In de sprint werd Lars tiende en Daphne elfde. Omdat de meisjes apart geklasseerd worden, mocht Daphne op de derde trede van het podium plaatsnemen.

In het Limburgse Ulestraten stond in categorie 2 Firn Arens aan het vertrek. Deze ronde is ontzettend zwaar vanwege een steile klim. De ronde wordt dan ook de hel van het Zuiden genoemd. Firn, die last had van een verkoudheid, kon niet met de eerste groep mee. Toch reed hij naar een mooie achtste plaats. In categorie 3 vertrok Maureen Arens. Zij klom met de voorste renners mee naar boven. In de laatste ronde sprintten twee renners weg. Maureen moest op dat moment passen maar finishte toch op een voortreffelijke vijfde plaats. In categorie 7 kwamen Jochem Kerckhaert, Pepijn Hillemans en Jarmo Visser in actie.  Lichtgewicht Jochem ging goed mee met de kopgroep. Hij sprintte naar een geweldige vijfde plaats. Pepijn had iets meer moeite met de klim. Hij finishte als 24ste. Jarmo werd 28ste. Hij had nog last van zijn benen nadat hij een dag eerder een goede prestatie had geleverd in een mountainbikewedstrijd in het Belgische Sankt Vite.