Augustus 2014
29 augustus 2014

De eindstand van Zomeravondcompetitie 2014

Voor de eindstand van de zomeravondcompetitie 2014 klik hier.

Middelburger Pepijn Hillemans boekt eerste zege

“Jaaaaah!” Pepijn Hillemans dendert al brullend de finish over. Zijn vuist in de lucht. En niet voor niets: het is ‘m gelukt. Eindelijk. De 14-jarige wielrenner uit Middelburg verslaat zondagmiddag de sterke coureur Ryan Kamps uit Raamsdonksveer en boekt hiermee zijn eerste overwinning uit zijn wielerloopbaan.  In de laatste 4 ronden op het loodzware parkoers van Bergen op Zoom vluchtten Pepijn en Ryan uit het peloton. Het lukte het tweetal om uit de greep van het uitgedunde peloton te blijven. In de sprint maakte Pepijn het keurig af.

Jarmo Visser zat ook goed mee in het eerste peloton. Hij sprintte naar een 8ste plaats. Nick de Munnik werd 16de, Koen Reijnhout 18de, Lars Steenbakker 20ste en Yoeri Elstgeest 21ste. In categorie 6 werd vanuit het vertrek het hele veld uiteen geslagen.  Met nog 2 ronden te gaan, bleef er een kopgroep van 5 man over. Arjan Poleij kwam als 2de over de meet en mocht ook het podium beklimmen. Tristan Timmermans finishte als 7de, Daphne Mesu als 17de en Fabian van Hekke als 26ste. In categorie 5 sprintte Jurgen Mesu naar de 5de plaats en Flavio Moretti  naar de 22e plaats. In categorie 4 noteerde Lisanne de Munnik de 10e plaats, Casper Vos de 12e en Twan Schrier de 14e plek. In categorie 3 mocht Maureen Arens ook op het podium klimmen. Zij finishte op een geweldige 3de  plaats. In categorie 2 werd Firn Arens 5de, Rosita Reijnhout 7de, Mitchell Kraaijenbrink 14de en Britt de Grave 15de.  In categorie 1 waren er 3 renners uit de groep weggereden. Middelburger Renzo Moretti zat goed mee. Helaas kwam hij door het gladde wegdek ten val. Maar niet getreurd. Hij stond op, pakte zijn fiets en kwam nog als 3de over de meet.  Ook goed voor een podiumplek.

Zaterdag stond de ronde van Huijbergen op het programma. In categorie 4 reed Casper Vos een mooie wedstrijd en werd 10de. In categorie 5 moest Middelburger Jurgen Mesu 2 man laten gaan. Hij sprintte hierachter naar de 3de plaats. In categorie 6 demarreerde Arjan Poleij al vroeg weg. Hij kreeg de Zuid-Hollander Casper van Uden met zich mee. De twee werkten goed samen. In de sprint maakte Arjan het fantastisch af en boekte zijn 22ste overwinning van dit seizoen. Tristan Timmermans, die dit weekend ook ijzersterk reed, werd 9de, Daphne Mesu werd 15de en Hidde Greijdanus 20ste. In categorie 7 kwam Jochem Kerckhaert als 9de over de streep, Nick de Munnik als 18de en Robin Talen werd 23ste.

En dat is… éénentwintig!

De meeste wielrenners nemen even een pauze. Voor Arjan Poleij geldt dat niet. Een aantal keren per week kan je hem zien rijden op zijn fiets in de polders rondom Kruiningen.  Ieder weekend fietst hij één of meer wedstrijden in Nederland of België. Zo ook afgelopen weekend. Vrijdag stond hij aan het vertrek in Woensdrecht. De aanvalslust van Robbert Rasenberg uit Terheijden werd beloond. Arjan sprintte hier achter naar de tweede plaats. Zaterdag koos Arjan zelf de aanval in het Belgische Merchtem. Hij soleerde naar zijn twintigste overwinning van dit seizoen. Hiermee evenaarde hij zijn record van vorig jaar. Maar zondag stond hij weer aan het vertrek in Etten-Leur. In een spannende finale en sprint versloeg Arjan de Nederlands Kampioen en boekte zijn éénentwintigste overwinning.

In Woensdrecht stond vrijdagavond de oudere jeugd aan het vertrek. In categorie 6 sprintte Tristan Timmermans naar een mooie 6de plaats. In categorie 7 was er al snel een kopgroep waarin Middelburger Pepijn Hillemans vertegenwoordigd was. Hij finishte als 5de, Nick de Munnik werd 9de  en Lars Steenbakker 13de.  Zondag werd de ALS-ronde van Etten-Leur gereden. Een wedstrijd voor de profs die voorafgegaan werd door de jeugd. In deze ronde werd aandacht gevraagd voor de ziekte ALS. In categorie 2 stond Firn Arens, Mitchell Kraaijenbrink en Myrthe Greijdanus aan het vertrek.  Zij reden respectievelijk naar de 8ste, 15de en 16de plaats. In categorie 3 finishte Maureen Arens als 9de. In categorie 4 werd Twan Schrier 23ste en Lisanne de Munnik 25ste. In categorie 6 ging de winst naar Arjan Poleij. 14de werd Tristan Timmermans en Hidde Greijdanus finishte als 34ste. Zaterdag staan de renners van ZRTC Theo Middelkamp aan het vertrek in Huijbergen en zondag in Bergen op Zoom.

 

Arjan Poleij verslaat Nederlands Kampioen Bastian Sterkenburg

Nieuwe tussenstand Zomeravondcompetitie

Klik hier om de nieuwe tussenstand te bekijken van de Zomeravondcompetitie 2014

Jeugdrenners denderden door Drenthe

Vorige week deed een aantal jeugdrenners van de Zeeuwse wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp weer mee aan de 50ste jeugdtour in Assen. Naast Nederlanders staan vele Engelsen, Denen, Noren, Duitsers, Fransen, Luxemburgers, Amerikanen, Belgen en zelfs Israëliërs aan het vertrek. De Zeeuwen waren erg goed bezig en lieten hun neus aan het venster zien. Een aantal van hen gingen met medailles en een beker naar huis.
Op maandag stond de proloog op het programma. Een tijdrit van 1 km. Dinsdag reden ze een criterium door een woonwijk van Assen. Op woensdag stond de klassieker op het programma. Ze startten in de polder en finishten op de wielerbaan in Assen. De renners werden begeleid door motoren en vele volgwagens. Op donderdag hadden ze een kasseienomloop in het dorp Gasselte/Kostvlies. Op vrijdag reden ze een criterium rondom de wielerbaan in Assen en zaterdag werd de jeugdtour afgesloten met een tijdrit van 1,7 km. Casper Vos uit Heinkenszand reed in categorie 4 de volgende uitslagen: 55ste, 18de, 24ste, 38ste, 26ste en 50ste. In het algemeen klassement werd hij 35ste. Lisanne de Munnik uit Kapelle werd 44ste, 16de en 25ste. In totaal deden er in deze categorie 59 renners mee. Jurgen Mesu uit Middelburg werd 39ste, 35ste, 8ste, 9de, 12de en 14de   in categorie 5. In het algemeen klassement werd hij 15de  van de 59 renners. In categorie 6 werd Daphne Mesu uit Middelburg 37ste, 24ste, 31ste, 24ste, 24ste en 39ste. In het alg klassement werd zij 27ste. Zoë Mulder uit Heinkenszand finishte als 24ste, 28ste, 59ste, 48ste, 23ste en 33ste. Zij werd 43ste in het alg klassement. Bij Daphne en Zoë deden er 72 deelnemers mee. In categorie 7 werd Pepijn Hillemans 15de, 30ste, 30ste, 23ste, 49ste en 15de. In het alg klassement werd hij 44ste. Jochem Kerckhaert uit Schoondijke werd 29ste, 6de, 27ste, 9de, 12de ,34ste. In het alg klassement 15de. Jarmo Visser uit Heinkenszand werd 58ste, 51ste, 44ste, 48ste, 43ste en 51ste. In het alg klassement werd hij 38ste. Lars Steenbakker werd 74ste, 73ste, 65ste, 71ste, 7ste, 72ste. In het algemeen klassement werd hij 73ste. Nick de Munnik uit Kapelle werd 71ste, 18de en 63ste  In totaal deden er in deze categorie 74 renners mee. Ook Junior Jens Voet uit Heinkenszand was van de partij. Hij werd 93ste, 108ste, 95ste, 88ste, 62ste en 87ste. In het alg klassement werd hij 97ste van de 115 renners. Zoë Mulder was tijdens de klassieker betrokken bij een valpartij en kon de aansluiting bij de eerste groep niet meer maken. Ook Jurgen Mesu en Pepijn Hillemans lagen afgelopen week op de grond. Jurgen kon in zijn wedstrijd snel de aansluiting weer maken. Pepijn liep achterstand op waardoor hij zijn goede positie in het klassement verloren zag gaan. Lisanne en Nick moesten helaas de wedstrijd eerder verlaten door privéomstandigheden.

Niet in Assen maar in het Belgische Egem reed Arjan Poleij uit Kruiningen zijn rondjes. Hij reed met een renners weg en dubbelden de rest van het deelnemersveld. Hij boekte zijn 18de overwinning van dit seizoen.
4 augustus 2014