September 2014
30 september 2014
Elite-beloften actief op Nederlands Clubkampioenschap
 
Afgelopen zaterdag 27 september stond het NCK 2014 op het programma. Ook wel bekend als het Nederlands Club Kampioenschap. Tijdens deze ploegentijdrit over 41 kilometer starten Dames, Nieuwelingen/Junioren en Profs/Elite/Belofte/Amateurs in verschillende categorieën. Dit jaar werd de wedstrijd voorlopig voor de laatste keer in Lauwersoog verreden.
 
Onze Elite-Belofte ploeg zakte afgelopen vrijdag af naar het hoge noorden om alvast een verkenning van het parcours te doen. Ondanks dat dit al het derde jaar is dat hier het NCK verreden werd kende alleen Eloy en Michiel het parcours omdat ze dit twee jaar terug ook al eens gereden hadden. (Toen 7e)
 
Op de wedstrijddag deden we de laatste voorbereidingen, we bekeken de moeilijke punten van het parcours digitaal en verkenden de laatste tien kilometer nog eens met de auto, zodat de jongens die vrijdag later afgereisd waren in verband met werk, ook het parcours goed kenden. 
 
 
Eenmaal aangekomen in Lauwersoog deed iedereen zijn opwarming op een Tacx-trainer, zodat we goed warm aan het vertrek stonden. Wij moesten vroeg in het veld starten omdat we vorig jaar dit evenement helaas gemist hadden. 
 
Om 12:58 was het zo ver, wij mochten vertrekken voor onze 41 kilometer. En het ging goed! De ploeg zat gelijk in een goed ritme. De ploeg die twee minuten voor ons startte kregen we al snel in het vizier.  We passeerden ze vrij gemakkelijk, en konden goed doorzetten in ons tempo. Zelfs toen we terug draaiden en de wind op de kop kwam bleef het goed draaien.
 
Toen we iets na half koers waren kregen we te maken met een technisch mankement. Het pedaal van Michiel brak af. Waardoor we nog met vijf overbleven. Een paar kilometer verder kregen de jongens het steeds moeilijker om tegen de wind in te beuken en de beurten op kop werden korter. De trein ging haperen en het tempo zakte in de laatste tien kilometer.
 
 
 
 
 
Tijdens de laatste eindspurt naar de finish was het eindverdict  52 minuten en 22 seconden. Goed voor een gemiddelde van ruim 47 km/h. Dat bleek achteraf de tijd te zijn voor de 36e plek op 70 gestarte ploegen. 
 
Na de finish hebben we een evaluatie gehad omdat dat we tijdens de rit misschien wel op belangrijke punten tijd hebben laten liggen. Dat zijn gelijk de punten die we meenemen naar volgend jaar om te kunnen verbeteren!
Via deze weg willen wij namens de gehele ploeg alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor het afgelopen jaar. 
 
Van links naar rechts: Bobby, Paul, Pieter, Eloy, Michiel, Thijs
 
Foto's jeugdtraining 17 september
 
Voor de foto's van de jeugdtraining van 17 september klik hier.
 
Winst Poleij en podium voor Timmermans en Moretti
 
Afgelopen zondag reisden Arjan Poleij en Tristan Timmermans af naar het Belgische Bottelare. Tevreden keerden beiden terug naar huis. Arjan met een trofee voor zijn 27ste  overwinning en Tristan met een bronzen medailles voor zijn 3de plaats.  
In Bottelare waren ruim zeventig 13-jarige jeugdrenners op komen dagen. Voor de veiligheid laten ze per wedstrijd niet meer dan veertig renners rijden. Dit houdt in dat er twee wedstrijden gereden worden. In de eerste reeks ging Arjan van start. Halverwege koers demarreerde Arjan weg uit het peloton. Toen hij achterom keek, had hij een flink gat geslagen. Het hoge tempo van Arjan konden de andere renners niet volgen. Solo kwam Arjan met ruim een minuut voorsprong over de streep. In de tweede reeks moest Tristan aan de bak. Het lukte niemand om uit de greep van het peloton te komen. In de massasprint denderde Tristan als 3de over de streep. 
 
Vorige week hadden de renners al kennis kunnen maken met een omnium op de wielerbaan van Breda. Zondag konden ze in de binnenstad van Breda drie maal tekeer gaan in de afvalkoers, puntenkoers en rit in lijn. In categorie 1 kwam Renzo Moretti in actie. Hij finishte achtereenvolgens als 3de, 3de en 2de. In het eindklassement mocht hij het podium betreden op de 3de plaats. In categorie 2 stonden Firn Arens en Britt de Grave aan de start. Firn werd 5de, 6de en 6de. In het eindklassement werd hij 5de. Britt werd 4de, 8ste en 13de. In het eindklassement werd zij 9de. In categorie 3 reed Maureen Arens naar de 4de, 10de en 6de plaats. Goed voor een 4de plaats in het eindklassement. In categorie 5 streed Flavio Moretti voor zijn 10de, 12de en 12de plaats. In het eindklassement werd hij 11de. En als laatste ging Fabian van Hekke tekeer. Hij werd 10de, 9de en 9de. In het eindklassement werd hij 9de. Volgend weekend reizen Britt de Grave en Mitchell Kraaijenbrink af naar Den Haag. Ook is er nog een wegwedstrijd in het Belgische Wetteren maar de meeste renners gaan zich klaarmaken voor het winterseizoen. Zaterdag start in Kruiningen bij Camping Den Inkel de eerste veldritwedstrijd van de WestBrabantse VeldritCompetitie. De start voor de 6-jarigen is om 10:45 uur. De laatste categorie A 17+ start om 15:30 uur.
 
 
Wederom zege voor Hillemans en Poleij
 
In zijn afsluitende wedstrijd bij de jeugd voegde Pepijn Hillemans alsnog een zege toe aan zijn erelijst. In Breda was hij de sterkste renner over 3 onderdelen; tijdrit, puntenkoers en rit in lijn. 
In categorie 1 stond Renzo Moretti aan het vertrek. In zijn tijdrit werd hij met een minimum verschil 2de. In de puntenkoers verloor hij met slechts 1 punt. Gebrand op een overwinning, reed hij halverwege koers weg. Met voorsprong pakte hij de zege in de rit in lijn. In het eindklassement werd hij 2de. In categorie 2 kwamen Firn Arens en Britt de Grave in actie. Beiden reden een goede tijdrit. Firn werd 4de en Britt 7de. Hierna werden ze resp. 9de en 10de en in de afsluitende rit 8ste en 11de. In het eindklassement werd Firn 8ste en Britt 10de. In categorie 3 stonden Maureen Arens en Aniek Adriaenssens aan het vertrek. Maureen startte goed en werd 5de en Aniek 11de. In de puntenkoers pakte Maureen behoorlijk wat punten en werd 3de en Aniek 16de. In de afsluitende rit finishte Maureen als 4de en Aniek als 13de. In het eindklassement werden ze 4de en 13de. In categorie 4 was het de beurt aan Lisanne de Munnik en Casper Vos. In de tijdrit werd Lisanne 11de en Casper 18de. In de puntenkoers reden ze naar de 12de en 13de plaats en in de rit in lijn werd Lisanne wederom 11de en Casper 14de. In het eindklassement werden ze 11de en 16de. In categorie 5 finishte Jurgen Mesu als 9de in de tijdrit en Flavio Moretti als 24ste. In de puntenkoers pakte Jurgen de zege en dubbele punten. Hij werd met zijn puntentotaal 3de en Flavio 23ste. In de rit in lijn werd Jurgen 4de en Flavio 22ste. Jurgen werd in het eindklassement 5de en Flavio 24ste. In categorie 6 stonden Tristan Timmermans, Daphne Mesu en Fabian van Hekke aan de start. Tristan werd 11de, 12de en 12de. Daphne werd 19de, 11de en 13de en Fabian werd 23ste, 23ste en 22ste. In het eindklassement werd Tristan 12ste, Daphne 14de en Fabian 23ste. In categorie 7 was het de beurt aan Pepijn Hillemans, Jarmo Visser, Nick de Munnik, Lars Steenbakker en Youri Elstgeest. Pepijn won de tijdrit en puntenkoers en werd 2de in de rit in lijn. Jarmo werd 4de in de tijdrit, 4de in de puntenkoers en 3de in de rit in lijn. Nick werd 6de, 5de en 6de. Lars werd 5de, 7de en 7de. En Youri reed een constante wedstrijd en werd zowel in de tijdrit, puntenkoers en rit in lijn 8ste. In het eindklassement ging Pepijn met de zege naar huis,  werd Jarmo 4de, Nick 5de, Lars 7de en Youri 8ste.  Pepijn, Jarmo, Nick, Lars, Youri en Daphne fietsten hun laatste wedstrijd bij de jeugd. Volgend jaar starten zij bij de Nieuwelingen. 
Zaterdag stonden Firn en Maureen Arens en  Arjan Poleij aan het vertrek in Honselersdijk. Firn had in de wedstrijd alles gegeven en finishte als 14de. Maureen kwam in haar categorie als 10de over de streep en Arjan Poleij werd 2de. Zondag stond Arjan aan het vertrek in het Belgische Wortegem-Petegem. De in bloedvorm verkerende renner reed op de beklimming van het loodzware parcours weg bij zijn rivalen. Solo reed hij naar zijn 26ste overwinning van dit seizoen.  
 
 
Winst voor Mesu en Poleij
 
“YES!” riep Jurgen Mesu opgetogen uit toen hij zondag eindelijk als eerste de streep overreed. Hoewel Jurgen jaarlijks wel een aantal overwinningen in de wacht sleept, lukte het dit jaar telkens nét niet. Afgelopen zondag op het zware parcours in Calfven liet hij zich niet verrassen en maakte het in de sprint geweldig af. Hierna was het de beurt aan Arjan Poleij. Al vroeg in de koers demarreerde Luke Verburg en Arjan ging in zijn wiel mee. Met zijn tweeën bouwden ze een ruime voorsprong op. Ook Arjan liet zich niet verrassen en drukte zijn fiets ruimschoots eerder over de meet dan Luke.
 
Ook in de andere categorieën werd er goed gepresteerd. Zo stonden in categorie 2 Firn Arens en Britt de Grave aan het vertrek. Beiden reden ze erg sterk de Brabantse Wal op. Firn finishte als 6de en Britt kwam als 11de over de streep. In categorie 3 ontstond er een kopgroep van drie rennertjes met Maureen Arens erbij. Zij moest het opnemen tegen twee ploegmaats die goed samenwerkten. Toen Senne Knaven een gat liet vallen voor haar ploegmaat Daan van den Eijnden was het Maureen even teveel. Ze kreeg het gat niet gedicht. In de sprint had ze alle energie inmiddels verbruikt en finishte als 3de. Wat een geweldige prestatie is op dit parcours. In categorie 4 kwamen Casper Vos en Twan Schrier in actie. Casper kon het tempo in de tweede groep goed volgen en werd 9de. Twan had iets meer moeite met de loodzware klim en kwam als 16de over de streep. In categorie 6 fietste Tristan Timmermans een uitstekende wedstrijd in het peloton achter het duo Arjan en Luke. Tristan finishte als 13de. Fabian van Hekke reed hierachter een goede wedstrijd en werd 21ste. In categorie 7 probeerden enkele renners uit de greep van het peloton te komen. Onder toedoen van o.a. Jochem Kerckhaert en Pepijn Hillemans werden de renners  keer op keer teruggepakt. Hierdoor mondde het in deze categorie uit in een massasprint. Pepijn werd 3de en Jochem 8ste. Lars Steenbakker finishte als 12de en Youri Elstgeest als 13de. 
 
Zaterdag reed Arjan Poleij in het Belgische Ottergem. Na vele demarrages bleven enkel Arjan en Sebastien van Poppel nog over. Hoewel Arjan tijdens de koers had laten zien, dat hij vele malen sterker was, verraste Sebastien hem in de sprint. Arjan finishte als 2de  en Tristan Timmermans werd 10de.  Bij de 14 jarigen finishte Jochem Kerckhaert als 12de. Zaterdag staan er renners aan het vertrek in Honselersdijk en zondag komen ze in actie tijdens een omnium in Breda. Een omnium bestaat uit meerdere wedstrijden: tijdrit, puntenkoers en rit in lijn. Het is de laatste wedstrijd van dit seizoen in het district Zuid-West Nederland.  

De eindstand van Zomeravondcompetitie 2014

Voor de nieuwe eindstand van de zomeravondcompetitie 2014 klik hier.

Winst en ereplaatsen jeugd Middelkamp

Na afgelopen weekend kan Arjan Poleij weer twee overwinningen op zijn palmares bijschrijven. Vrijdagavond stond hij aan het vertrek in ’s Gravendeel. De korte en bochtige omloop maakte het parkoers zwaar. In de sprint hadden de tegenstanders geen schijn van kans. Zondag was Arjan in het Belgische Zottegem van de partij. Ook hier sprintte hij de rest van peloton naar huis. De zegeteller van Arjan staat nu op 24. In Zottegem, in dezelfde categorie als Arjan, sprintte Tristan Timmermans naar de 11de plaats. Ook hij reed een uitstekende wedstrijd. Bij de categorie meisjes 14 jaar stond Daphne Mesu aan het vertrek. Zij reed een zeer attente koers en finishte als 2de meisje. Met deze uitslag mocht ook zij het podium beklimmen.
 
Zaterdag werd er gekoerst in Maassluis. In categorie 2 stonden Firn Arens en Britt de Grave aan het vertrek. Allebei reden ze een goede wedstrijd. Firn werd 6de en Britt kwam als 11de over de streep. In categorie 3 reed Maureen Arens erg sterk en finishte als 5de. In categorie 7 reed Pepijn Hillemans goed mee vooraan. In de sprint kwam hij als 8ste over de streep. 
 
Zondag konden de klimmers onder ons een mooie wedstrijd rijden in Munster Geleen. In categorie 2 kwam Firn Arens als 9de renner aan. In categorie 3 liet Maureen Arens zien dat de concurrentie goed rekening met haar moet houden. Zij finishte op een geweldige 4de plaats en in categorie 7 kwam Jochem Kerckhaert als 6de over de finish. Na een geslaagd weekend gaan de jeugdrenners zich opmaken voor een zware klimwedstrijd zondag in Calfven.