Maart 2015
31 maart 2015
Podiumplaatsen voor Middelkampers in jeugdronde Steenbergen
 
Als nieuwkomer stond Teun Paaimans uit Kapelle zondag aan het vertrek voor zijn eerste KNWU wedstrijd in een door regen en wind geteisterd Steenbergen. Hij reed een geweldige wedstrijd en sprintte naar de 3de plaats. Een mooie podiumplek, bloemen en een beker waren voor hem.  De afgelopen vier weken nam hij ook deel aan de voorjaarscompetitie. Hier liet hij al zien dat het met zijn vorm wel goed zit.
 
Megan Arens die in de voorjaarscompetitie twee overwinningen op haar naam schreef, stapte in de eerste ronde af. Zij had nog teveel last van de griep. In categorie 2 stond Renzo Moretti  aan het vertrek. Hij had in de finale problemen met zijn ketting en moest stoppen om dit euvel te verhelpen. Toch werd hij nog 4de. In categorie 3 belandden Britt de Grave en Firn Arens in de tweede groep. De harde wind sloeg het hele veld verder uit elkaar. Britt finishte als 8ste en Firn als 10de. Mitchell Kraaijenbrink werd 17de , Nigel Philipse 18de en Mees de Vos werd 20ste. In categorie 5 konden Casper Vos, Lisanne de Munnik en Twan Schrier niet de aansluiting vinden met de kopgroep van vijf. De kopgroep kwam tot stand onder invloed van de sterk rijdende Shirin van Anrooij.  In de finishstraat denderde zij naar voren maar kwam net te kort voor de overwinning. Ook zij mocht op de 3de tree van het podium plaatsnemen. Casper werd 12de, Lisanne 13de en Twan 18de. Achter de kopgroep reden zij ook een goede wedstrijd. In categorie 6 stond Flavio Moretti vooraan bij het vertrek. Jurgen Mesu lootte minder goed en stond achteraan. Vanuit het vertrek werd er gelijk gedemarreerd. De drie koplopers hebben ze niet meer teruggezien. Flavio kwam in aanraking met het gladde wegdek en moest de strijd staken. Jurgen moest de achtervolging inzetten en verspeelde veel krachten om zich naar voren te rijden. Dit moest hij op het laatst iets bekopen maar finishte nog als 13de. In categorie 7 demarreerde Arjan Poleij vanuit het vertrek. Hij kreeg twee vluchters mee.  Na vier ronden sloten nog vier renners aan. Een lekke band bracht roet in het eten bij Arjan. Terwijl hij zijn weg achtervolgde, ging hij te gretig door de bocht en ging ook hij onderuit. Arjan moest ook de wedstrijd staken. In de achtervolging reden nog steeds Hidde Greijdanus en Fabian van Hekke. Hidde haalde steeds meer renners vanuit de kop van de wedstrijd in en werd uiteindelijk 12de en Fabian finishte als 21ste.  
 
Zege en eindwinst voor Maureen Arens en Arjan Poleij
 
Afgelopen zondag was het de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De afgelopen 4 weken reden de renners op diverse clubparkoersen hun wedstrijd. De 3 beste uitslagen telden mee voor een klassement. In categorie 4 schudde Maureen Arens het grootste deel van  haar concurrenten van zich af. Negen renners sprintten om de winst waarbij Maureen haar wiel als eerste over de streep drukte. Ook bij Arjan Poleij in categorie 7 monde het uit in een sprint. Arjan won nipt en boekte hiermee, net als Maureen, zijn 3de overwinning van dit seizoen. Zowel Maureen als Arjan schreef de eindwinst van deze voorjaarscompetitie op hun naam.
 
In categorie 1 kwam Megan Arens en Teun Paaijmans aan het vertrek. Door de zware klim in deze omloop en de kou was het een waar slagveld. De rennertjes reden verspreid over het parkoers rond. Megan lag al snel op de 2e plaats en stond deze niet meer af. Teun kwam als 18e over de streep. Megan werd in het eindklassement 2de en Teun 14de. In categorie 2 reed Renzo  Moretti een sterke wedstrijd. Hij finishte als 6de en werd 4de in het eindklassement.  In categorie 3 was Britt de Grave in het 2de peloton vertegenwoordigd. Zij finishte op de 18de plaats. Mitchell Kraaijenbrink werd 24ste, Mink Remijn 26e en Mees de Vos 33ste. In het eindklassement werd Britt 15de, Firn Arens 18de, hij was zondag door ziekte geveld, Mink 28ste en Mees werd 34ste. In categorie 5 streden Casper Vos, Lisanne de Munnik en Twan Schrier om hun klassement. In het grote peloton finishte Casper als 12de, Lisanne als 21ste en Twan als 33ste. In. het eindklassement werd Lisanne 16de, Casper 18de en Twan 24ste . In categorie 6 schoot de kramp bij Flavio Moretti in zijn benen. Hierdoor kon hij niet mee sprinten. Hij finishte als 34ste en werd 29ste in het eindklassement. Tristan Timmermans kon zijn goede klassement niet verdedigen omdat hij met zijn hand in het gips zit. Toch werd hij nog 16de in het eindklassement en Fabian van Hekke werd hierin 30ste. In het ploegenklassement werd ZRTC Theo Middelkamp 2de van de 14 ploegen.  Een geweldig resultaat. 
 
Zondag start de jeugd in Steenbergen. Deze wedstrijd is van groot belang omdat deze meetelt voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. 
 
Tweede zege voor Arens en Poleij
 
Verkleumend van de kou stonden de jeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp afgelopen zondag aan het vertrek in Rijswijk. In categorie 1 nam Megan Arens uit Kruiningen, die zaterdags net 8 jaar was geworden, vanuit het vertrek de leiding en stond deze niet meer af. Haar voorsprong werd per ronde groter. Solo kwam zij over de streep en boekte haar 2e overwinning in haar 3 weken oude wielercarrière. Arjan Poleij, ook woonachtig in Kruiningen, boekte ook zijn 2e overwinning van dit seizoen. Hij maakte het verschil in de eindsprint.
 
In dezelfde categorie als Megan kwam Teun Paaijmans aan het vertrek. Hij reed in een tweede peloton naar de 15de plaats. In categorie 2 kwam Renzo Moretti in actie. Helaas wist er één renner te ontsnappen en volgde Renzo in een achtervolgend groepje. Hij sprintte naar een mooie 4de plaats. In categorie 3 ontstond er een peloton van 16 renners. In deze groep reed Firn Arens goed mee. In de sprint was er het beste van af en finishte hij als 14e. Mitchel Kraaijenbrink werd 23e, Mink Remijn 29e, Mees de Vos 32e en Nigel Philipse 33e. In categorie 4 was het de beurt aan Maureen Arens. Zij heeft inmiddels ook 2 zeges op haar naam. Maureen zat mee in een kopgroep van 10 renners. Hoewel er veel werd gedemarreerd, lukte het niemand om weg te rijden uit de groep. In de sprint werd Maureen net geklopt. Maar een verdiende 2de plaats was voor haar. In categorie 5 was het peloton in tweeën gebroken. In de eerste groep van 16 renners was Lisanne de Munnik vertegenwoordigd. Zij reed een sterke wedstrijd en finishte op de 10 plaats. In de achtervolgende groep sprintte Casper Vos naar de 20ste en Twan Schrier naar de 22ste plaats. In categorie 6 volgde Flavio Moretti. Hij reed een mooie wedstrijd en werd 31ste. In de laatste categorie 7 bleef een groep van 15 renners bijeen en moesten het in de sprint met elkaar uitmaken. Arjan kwam met overmacht als eerste over de streep gevolgd door Hidde Greijdanus die 14de werd en Fabian van Hekke pakte de 23ste  plaats.
 
 
Megan en Maureen Arens onverslaanbaar
 
Zaterdag werd in Spijkenisse de 2de wedstrijd van de voorjaarscompetitie verreden. Megan Arens debuteerde vorige week in het wielerpeloton met een 2de plaats. Afgelopen zaterdag was ze haar concurrenten ver vooruit en kwam solo over de streep. Haar oudere zus Maureen moest afrekenen met drie andere medevluchters. Maar in de sprint liet ze zien dat zij momenteel niet te verslaan is en boekte haar 2de overwinning van dit seizoen.
Op het clubparcours in Spijkenisse had de wind vrij spel. En het waaide behoorlijk. Megan reed in de eerste ronde weg en de anderen zagen haar pas na de wedstrijd weer terug. Teun Paaijmans liet zich van zijn goede kant zien. Hij reed naar een knappe 9de plaats in categorie 1. In categorie 2 ontstond er een kopgroep van 4 renners. Renzo Moretti heeft er alles aan gedaan om het gat te dichten maar dat lukte net niet. Hij finishte als 5de. In categorie 3 had een grote groep van 20 renners het hazenpad gekozen. In deze groep kwam Firn Arens als 11de en Britt de Grave als 13de over de streep. Mees de Vos werd 31ste. In categorie 5 werd Lisanne de Munnik 16de, Casper Vos 19de en Twan Schrier 31ste en in categorie 7 sprintte Tristan Timmermans naar de 11de plaats en Fabian van Hekke werd 28ste.
 
Zondag konden de wielrenners hun energie kwijt in Sint Willebrord. Een klein en snel parcours wat in veel categorieën voor een massasprint zorgde. Toch waren er in categorie 2 twee leiders. In de achtervolgende groep sprintte Renzo Moretti wederom naar de 5de plaats. In categorie 3 kwam het wel tot een massasprint. Hier finishte Britt de Grave op de 14de plaats en Mitchell Kraaijenbrink op 23ste  plek. In categorie 7 liet Arjan Poleij van zich spreken. Vorig jaar boekte hij 29 overwinningen. Nu sprintte hij naar de 1ste plaats en staat de teller alweer op 1. In dezelfde sprint werd Tristan Timmermans 17de, Hidde Greijdanus 29ste en Flavio Moretti 34ste. Komend weekend staan de renners aan het vertrek in Rijswijk. 
 
Eerste overwinning Megan Arens
 
 
Eerste overwinning Maureen Arens
 
Werd zaterdag het wielerseizoen geopend bij de profs, zondag stonden de jeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp aan het vertrek voor hun eerste oefenwedstrijd in de voorjaarscompetitie in Breda. Door de harde wind werd bij alle categorieën het deelnemersveld uit elkaar geslagen. Maar de Zeeuwse renners stonden goed hun mannetje. 
 
In categorie 1 reed Megan Arens haar debuutwedstrijd evenals Teun Paaijmans. Megan rijd een ijzersterke wedstrijd waarbij ze gelijk plaats mocht nemen op het podium met haar 2de plaats. Teun finishte op een mooie  13de plaats. Een goed begin voor deze nieuwe renners.
In categorie 2 stond Renzo Moretti  aan het vertrek. Hij fietste ook een superwedstrijd en werd 4de. 
In categorie 3 hadden de renners het zwaar tegen de wind. Toch finishte Britt de Grave op een verdienstelijke 10de plaats, Mitchel Kraijenbrink werd 20e, Firn Arens, die door materiaalpech was teruggeslagen, werd 21e. In zijn eerste wedstrijd werd Mink Remijn 25e, Nigel Philipse die ook voor debuteerde werd 31e en in zijn eerste wedstrijd werd Mees de Vos 36e. Hij had in de een na laatste ronde een lekke band. 
In categorie 4 kwam Maureen Arens in actie. Zij demarreerde en kreeg 3 medevluchters mee. In de eindsprint maakte zij het fantastisch af en boekte hiermee haar eerste zege. Voorgaande jaren zat ze vaak tegen een overwinning aan maar lukte het net niet. Nu liet ze duidelijk zien dat zij een goede winterperiode achter de rug heeft. 
In categorie 5 kwam Lisanne de Munnik als 16de over de streep, Twan Schrier werd 22e en Casper Vos finishte als 26e. 
In categorie 6 liet ook Flavio Moretti zien dat hij hard had getraind deze winter. Hij werd 26e. 
In categorie 7 was Arjan Poleij met 3 andere renners het peloton ontvlucht. In de eindsprint werd Arjan nipt geklopt. Hij werd 2de. Tristan Timmermans werd 15de, Hidde Greijdanus 21ste en Fabian van Hekke kwam als 28ste over de meet. 
 
Volgende week zaterdag rijden de renners de 2de wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Spijkenisse. Op zondag kunnen ze aan de slag in Sint Willebrord.