Mei 2015
31 mei 2015

Arjan Poleij wint mini Parijs-Roubaix

Afgelopen zondag  werd voor de 23e keer in Frankrijk een mini Parijs-Roubaix verreden voor de jeugd. Arjan Poleij en Tristan Timmermans stonden aan het vertrek samen met nog 228 deelnemers in hun leeftijdscategorie. Op de kasseien is het stoempen en ieder voor zich. De regen en harde wind maakten de koers zwaar. Het was schrikken toen Arjan op de kasseien van Carrefour de l’Arbre ten val kwam.  Maar hij vocht zich terug tot de kop van de wedstrijd en kon zich daar goed handhaven.  Als eerste draaide hij de welbekende wielerbaan van Roubaix op met nog 3 andere renners in zijn wiel. Zij konden niet voorkomen dat Arjan Poleij als eerste zijn wiel  over de streep drukte. De mooiste zege in de wielerloopbaan van Arjan. Ook Tristan reed goed voorin en kon ook niet voorkomen dat hij een flinke smak op de kasseien maakte. Ook hij stond weer op, fietste verder en finishte op een mooie 25e plaats.

Een aantal renners van ZRTC Theo Middelkamp hadden zaterdag iets dichter bij huis de wielerwedstrijd in Rijen opgezocht. Megan Arens had in categorie 1 een slechte start. Ze probeerde zich naar voren te worstelen toen ze verkeerd schakelde en haar ketting eraf viel. Het zat haar ook niet mee deze wedstrijd. Uiteindelijk finishte ze toch nog op de 7de plaats net voor Teun Paaimans die 8e werd. In categorie 2 nestelde Renzo Moretti zich gelijk in de eerste groep van 10 renners. In de laatste ronde werd er nog even flink gas gegeven waardoor de groep uitdunde maar Renzo sprintte goed mee en werd 4de.  In categorie 3 liet Firn Arens zijn neus geregeld aan het venster zien. Hij ging goed met de eersten mee en finishte op de 7de plaats. Maureen Arens was in categorie 4 zeer attent. Met iedere aanval sprong ze mee maar het lukte niemand om uit de eerste groep te ontsnappen. In de sprint met wind tegen en geplaagd door de harde hagel kwam Maureen als 2de over de streep. Casper Vos liet weer zien dat het met zijn vorm goed zit. Hij boekt de laatste weken sterke progressie en kon weer goed in de eerste groep mee. In de sprint kwam Casper als 8ste over de finish. Bas van der Made is zojuist begonnen met wielrennen. Hij heeft een oefenwedstrijd in het Belgische Baaigem opgezocht. Bij de tijdrit werd hij 7de en in de wegwedstrijd werd hij 8ste.

Komende zondag is het dan zover. Het Nederlands Kampioenschap in Lieshout staat dan op het programma. Wie zal er komend jaar in de rood-wit-blauwe trui rondrijden? De zusjes Megan en Maureen Arens hebben, zonder pech, zich goed laten zien dit jaar. Lukt het Renzo Moretti om boven zichzelf uit te stijgen of kan Jurgen Mesu (eerder al eens 4e en 6e geweest op het NK) zijn snelle benen weer laten spreken? En wat kan Arjan Poleij en Shirin van Anrooij? Allemaal vragen waar we zondag  7 juni 2015 een antwoord op zullen krijgen. De start is om 10.30 uur en de laatsten finishen rond 15.00 uur.

Uitslag zomeravondcompetitie van woensdag 27 mei

Categorie A:

1. Michael de Jong
2. Christian Kik
3. Robin van 't Westeinde
4. Michael Hazen
5. Bobby Balk

Categorie B:

1. Lars Oreel
2. Jarmo Visser
3. René de Leeuw
4. Jan de Voogd

Voor de volledige uitslag en het klassement klik hier.

Heb jij het Nederlands Kampioenschap wel eens gefietst?

Afgelopen zondag was het voor de jeugdwielrenners van ZRTC Theo Middelkamp de laatste mogelijkheid om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Deze wordt op zondag 7 juni 2015 verreden in Lieshout. Voor een aantal renners spande het erom of zij dan wel of niet mee kunnen doen. Er lag dus veel druk op de schouders van de renners/rensters. Het parkoers was loodzwaar. Vanuit het vertrek draaide je de dijk bij de haven van Moerdijk af om vervolgens een smal bruggetje over te steken en je klimde hierna de dijk weer op.  Een ronde van amper 1 kilometer waarbij de renners zo’n 500 meter moesten klimmen. Ook met het warme weer moesten de renners om zien te gaan.

In categorie 1 werd de wedstrijd gelijk open gegooid. Twee renners reden op kop en de rest finishte één voor één daarachter. Een gevecht met jezelf. Megan Arens finishte als 10de en Teun Paaimans als 14de. In categorie 2 was er een kopgroep weggereden met Renzo Moretti daarbij. Hij kwam als 5de over de meet en Annet Moeleker als 18de. In categorie 3 bleef een grote groep bij elkaar. De kunst is dan om goed te kunnen sprinten. Firn Arens deed dat het beste van de club en finishte op de 15de plaats, Rosita Reijnhout werd 17de, Britt de Grave 30ste, Storm Klaasse 32ste, Mitchell Kraaijenbrink 33ste en Mees de Vos verloor net zijn sprint en werd 37ste. In categorie 4 liet Maureen Arens zich iedere ronde goed van voren zien.  In de sprint kon zij het net niet afmaken maar kwam mooi als 4de over de streep. In categorie 5 liet Casper Vos zien, dat hij de laatste weken in zeer goede doen is. Hij zat mee in de eerste groep en sprintte naar de 18de plaats. Lisanne de Munnik, die nog de naweeën voelde van een griep, werd 30ste en Twan Schrier werd 38ste. In categorie 6 ging het peloton voortvarend van start. Al snel waren er twee groepen ontstaan. Jurgen Mesu had zich in de eerste groep genesteld en werd 14de. Flavio Moretti sprintte in de tweede groep naar de 45ste plaats. In categorie 7 raakte Arjan Poleij opgesloten in de sprint. Hij moest genoegen nemen met de 5de plaats. Hidde Greijdanus sprintte naar de 12de plaats, Tristan Timmermans werd 27ste en Fabian van Hekke kwam als 39ste over de meet. Dit maal stonden ook de Nieuwelingen meisjes, junioren dames en elite dames in één wedstrijd aan het vertrek. De Middelburgse Daphne Mesu liet zich hier goed zien en probeerde de groep uiteen te drijven met een demarrage. Helaas liet de groep haar niet gaan. Twee ronden later volgde het beslissende moment en kon zij net niet mee. Een groep van 9 renster streden om de winst. Daphne reed in de tweede groep en finishte als 17de.

De volgende renners/rensters hebben zich geplaatst voor het NK: Megan, Teun, Renzo , Annet, Firn, Mitchell, Mees, Britt, Rosita, Maureen, Aniek, Casper, Shirin, Lisanne, Jurgen, Arjan en vermoedelijk Hidde.

 

Podiumplaatsen voor wielerjeugd Theo Middelkamp  

We hadden een lang weekend met Hemelvaart dus de Rabojeugdwielrennertjes konden meerdere keren een wedstrijd rijden. Donderdag stond het district kampioenschap in Kapelle op het programma. Als je als eerste renner van het district Zuidwest over de streep komt, dan ben je gelijk geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 7 juni 2015 in Lieshout. Een goede reden om hard je best te doen.

In categorie 1 ging Fee Knaven van wielervereniging Breda er gelijk vandoor. Ze had een ruime voorsprong. Echter Megan Arens gaf zich niet zomaar gewonnen. Ze fietste tot ze er zowaar bij neer viel en daarmee werd haar zesde overwinning een feit. Teun Paaimans deed zijn best bij de achtervolgers en finishte als 8ste. Renzo Moretti uit categorie 2 had ook zijn zinnen gezet op een overwinning. In de eerste ronden plaatste Renzo zijn enige en beslissende demarrage. Met overmacht reed hij solo naar de finish. Annet Moelker werd in haar thuiswedstrijd 11de. In categorie 3 sprintte Firn Arens naar de 5de plaats, voor Britt de Grave die 9de werd, Rosita Reijnhout werd 10de, Mitchell Kraijenbrink 11de, Storm Klaasse 13de en Mees de Vos 14de. In categorie 4 werd Maureen Arens 3de maar was het eerste meisje. Hierdoor werd zij wel district kampioen. Aniek Adriaanssens kwam als 11de over de streep. Shirin van Anrooij reed in categorie 5 ook een thuiswedstrijd. Attent koersend zoals altijd kon zij niet op tegen de sterkere sprintende jongens. Maar met haar 4de plaats werd zij wel kampioen van het district. Casper Vos finishte op een mooie 8ste plaats, thuisrijdster Lisanne de Munnik werd 11de en Twan Schrier 12de. In categorie 6 reed Flavio Moretti goed mee in de tweede groep en sprintte naar de 12de plaats. In categorie 7 had Arjan Poleij problemen met zijn fiets. Hij finishte op de 6de plek, Tristan Timmermans werd 7de, Hidde Greijdanus 15de en Fabian van Hekke die als strijdlustigste renner uitgeroepen werd, kwam als 18de over de streep.  In totaal hebben 4 renners/rensters van Theo Middelkamp zich gelijk geplaatst voor het NK.

Zaterdag stond Tristan Timmermans aan het vertrek in Spijkenisse. Er werd hard gekoerst waardoor er allemaal groepjes ontstond. Tristan finishte op een mooie 5de plaats. Zondag reisde Arjan Poleij af naar het Belgische Sint-Kornelis Horebeke. Een loodzware klimkoers. Hij finishte op de 3de plaats. Maureen Arens reed een meisjestoernooi in Dordrecht. Hier reed zij een tijdrit en rit in lijn. Na de twee wedstrijden mocht zij op de hoogste trede van het podium beklimmen. De andere jeugdrenners reisden af naar Stampersgat. Hier werd Megan 3de en Teun 8e in categorie 1. Renzo zat mee in een kopgroep van 4 renners. Hij finishte als 3de in categorie 2. Firn werd in categorie 3 achtste, Rosita 10de, Britt 11de en Mitchell 12de. In categorie 5 zat Casper weer mee met de voorste groep en sprintte naar de 11de plaats. Lisanne moest opgeven omdat ze ziek was. Hopelijk is ze weer goed hersteld voor volgende week. Flavio ging goed mee met de eerste groep. In de finale ging het iets te hard en finishte hij op de 23ste plaats in categorie 6 en Hidde kwam op de 13de plaats binnen in categorie 7. Voor sommigen wordt zondag nog een spannende dag. De laatste wedstrijd om je te plaatsen voor het NK wordt dan verreden in Moerdijk. Bij een aantal renners zal het erom spannen of zij wel of niet het NK mogen rijden. 

Dubbel winst voor Renzo Moretti

De jeugdwielrenners van ZRTC Theo Middelkamp konden afgelopen weekend twee keer hun energie kwijt. Zaterdag moesten ze de harde wind trotseren in Koudekerke en zondag stonden ze aan het vertrek in Hoogerheide. In beide wedstrijden was in categorie 2, de uit Middelburg afkomstige renner, Renzo Moretti de sterkste. 
 
De wedstrijd in Koudekerke werd door wielervereniging Theo Middelkmap gebruikt als hun clubkampioenschap. Naast de huldiging van de beste drie renners werd ook de eerste van de club gehuldigd. In categorie 1 werd Megan Arens tweede en werd hiermee clubkampioen. Teun Paaimans werd 4de. In categorie 2 was de winst dus voor Renzo en hij was hiermee ook de beste van de club. In categorie 3 was Firn Arens 2de en werd clubkampioen. Britt de Grave werd 4de, 5de werd Rosita Reijnhout, Mitchell Kraijenbrink werd 6de, 8ste werd debutant Storm Klaasse en 9de Mees de Vos. In categorie 4 werd Maureen Arens met haar 2de plaats clubkampioen. Aniek Adriaenssens werd 5de. In categorie 5 mocht Lisanne de Munnik het podium beklimmen op de 3de tree en werd kampioen van haar club. De 4de plaats was voor Twan Schrier en Casper Vos werd 5de. In categorie 6 stond Jurgen Mesu op de 2de plaats op het podium en mocht de medaille als aandenken als clubkampioen mee naar huis nemen. Flavio Moretti werd 12de. In categorie 7 werd Arjan Poleij ook 2de en clubkampioen. 10de werd Tristan Timmermans, 13de Hidde Greijdanus en 21ste Fabian van Hekke. 
Zondag reden de renners meer beschut tegen de wind hun ronde in Hoogerheide. Megan Arens kon nu wel de overwinning pakken in categorie 1. Teun werd wederom 4de. In categorie 2 won Renzo weer met overmacht. In categorie 3 werd Rosita 6de, Firn 10de en Mitchell 11de. In categorie 4 was de 3de plaats voor Maureen. In categorie 5 werd Lisanne 5de, Casper 8ste en 9de werd Twan. In categorie 6 was de 7de plaats voor Flavio. In  categorie 7 was de 2de plaats wederom voor Arjan, 10de werd Tristan, 13de Hidde en 21ste Fabian.

Uitslag Zeeuwse Zomeravondcompetitie

Categorie A
1e Michael de Jong
2e Wout van Elsakker
3e Edzard van Ewijk
4e Paul Hoondert
5e Bobby Balk

 

Categorie B
1e Gert-jan van Dijke
2e Jan Jansen
3e Jan Minnaard
4e Pepijn Hillemans
5e Lex Meerman

Voor de volledige uitslag klik hier.

De Zeeuwse Zomeravondwielercompetitie 2015 gaat weer van start

Categorieën starttijd wedstrijdduur
A: Elite/Beloften/Amateur A/Junioren 19:31:00 50 minuten + 3 ronden
B: Veteranen/SP/Nieuwelingen/D-categorie/Amateur B 19:31:10 50 minuten + 1 ronde
C: Dames 19:31:15 50 minuten + 1 ronde

 

Wedstrijddata

6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni,
24 juni, 1 juli, 19 augustus en 26 augustus

Inschrijfgeld € 2,00 per wedstrijd
Parcours Scottweg, Bedrijventerrein De Poel II, Goes
Start en Finish Scottweg 9E, Goes
Inschrijving Scottweg 9E, Goes

Voor meer informatie klik hier

Dubbelzege voor jeugdwielrenner Arjan Poleij

Vrijdag 1 mei, de dag van de arbeid. Een feestdag en vrije dag in ons buurland België. Reden genoeg voor het Belgische Drongen om een wielerwedstrijd te organiseren. De 14 jarige Arjan Poleij uit Kruiningen reisde daarnaar af. Arjan kende een goede start en plaatste gelijk een felle demarage.  De concurrentie zat te slapen en dat gaf Arjan gelijk genoeg ruimte en kwam na 36 kilometer solo over de finish.  Vervolgens reisde hij door naar het in Frankrijk gelegen plaatsje Oursel-Maison. Daar reed hij zondag een zware koers met twee beklimmingen. Halverwege koers zette Arjan de aanval in. Slechts één renner kon de sterk rijdende coureur bijbenen. Maar in de finale kon Arjan hem afschudden en pakte zijn zesde overwinning van dit seizoen.

In Nederland stonden weinig wedstrijden voor de jeugd op het programma. Op zaterdag reisden Renzo Moretti en Mees de Vos af naar Arkel. In categorie 2 reed Renzo goed mee voorin totdat er renners voor hem onderuit gingen. Renzo sprong van zijn fiets en rende behendig door de berm. Helaas kon hij niet voorkomen dat hij de aansluiting met de eerste renners mistte. Hij finishte toch nog op een mooie 10de plaats. In categorie 3 reed Mees de Vos een leuke wedstrijd. Hij fietst dit seizoen voor het eerst en beleeft  veel plezier aan het wielrennen. Hij finishte als 24e. Zaterdag staat er weer een Zeeuwse wedstrijd op het programma. Dan wordt er de eerste Jeugd  Ster Zeeuwse Eilanden in Koudekerke verreden. Voor de jeugd van ZRTC Theo Middelkamp is deze wedstrijd tevens het clubkampioenschap. Een dagvullend programma met om 10 uur de start voor de jeugd categorie 1, om 14.15 start de bijna plaatselijk favoriet Hidde Greijdanus uit Dishoek. Om 15.20 uur rijden de junior vrouwen en nieuwelingen meisjes en om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een wedstrijd voor junioren en nieuwelingen jongens. Bij de nieuwelingen meisjes staat Quinty van der Guchte uit Driewegen aan het vertrek. Bij de nieuwelingen jongens kan Pepijn Hillemans uit Middelburg sterke concurrentie verwachten van Timo de Jong uit Goes, Wesley Mol en Nick de Munnik uit Kapelle. Terwijl bij de Junioren de Zeeuwen Jens Voet, Davy Pop en Maurits de Waal zich willen laten zien.