Juni 2015
30 juni 2015

Britt de Grave op podium bij wielerjeugd meerdaagse

Britt de Grave uit Tholen nam afgelopen weekend deel aan de jeugd meerdaagse in Rijswijk. Vrijdag begon ze met een tijdrit van 1000 meter. Ze finishte als 3e meisje. Zaterdagochtend stond er een omloop van 12 km op het programma. Hier finishte ze als 4de meisje. In de volgende tijdrit reed ze weer subliem naar een 3de stek. Zondag stond de afsluitende klassieker door de binnenstad van Rijswijk op het programma. Voorafgaand door motoren en gevolgd door ploegleiderswagens was het een heel spektakel. Het was een spannende wedstrijd omdat het om seconden ging. Britt koos de aanval. In de finale sloten de nummers 1,2 en 4 van het klassement aan. Britt maakte toen een tactische keuze en koos het wiel van haar concurrent op plaats 4. De koek was bij haar op om nog te strijden voor de 1e en 2de plaats. In het eindklassement werd Britt 3de. Ook werd ze 3de in het klassement voor de witte trui (tijdritklassement).

Arjan Poleij uit Kruiningen reed zondag een wedstrijd in het Belgische Melsele. Hij sprintte met overmacht naar zijn 10de overwinning van dit seizoen.  Zaterdagmorgen vroeg was Casper Vos al afgereisd naar Volendam.  Om half 11 klonk voor hem en 17 andere collega renners het startschot. Casper zijn vorm is de laatste weken stijgende en dat liet hij ook in deze wedstrijd zien.  Hij kon goed met de eerste groep mee en sprintte naar de 9de plaats.

 

Zondag werd er op het clubparkoers in Breda weer gestreden om de  Bob Scholte memorial beker.  Bob was een talentvolle wielrenner die helaas op tienerleeftijd overleed. In categorie 1 liet Megan Arens zich goed vooraan zien. In de sprint was ze niet tegen twee jongens opgewassen en werd 3de. Teun Paaimans finishte als 10de. In categorie 2 had Renzo Moretti een slechte start. Hierdoor moest hij een grote inhaalrace maken voordat hij weer vooraan in het peloton geraakte. In de sprint werd hij 5de. In categorie 3 was er een grote groep bijeen.  Firn Arens sprintte naar de 10de plaats, Rosita Reijnhout werd 11de, Storm Klaasse werd 12de, Mees de Vos, die in goede doen was, werd 21ste en Mitchell Kraaijenbrink werd 22ste. In categorie 4 kwam Maureen Arens als 4de over de streep en Aniek Adriaenssens als 24ste. In categorie 5 werd Casper 10de en Lisanne de Munnik 16de. In categorie 6 moest Flavio Moretti de wedstrijd beëindigen wegens pijnklachten. In categorie 7 reed Hidde Greijdanus een sterke wedstrijd en sprintte naar de 7de plaats. 

Winst en podium voor jeugdrenners ZRTC Theo Middelkamp

Zaterdag was er een klimomnium op het clubparkoers van Dordrecht. Op dit parkoers moeten de renners een zware klim omhoog. Een omnium bestaat uit meerdere wedstrijden. De renners hadden eerst een tijdrit en vervolgens een wedstrijd waarbij ook bovenop de berg punten te verdienen zijn voor het bergklassement. Arjan Poleij reed met zijn sterke benen het hardst van allemaal. Hij pakte de winst in de tijdrit en vervolgens was hij niet te kloppen in de wegwedstrijd. Met een grote beker ging hij naar huis. Megan Arens was ook snel. Zij behaalde na 2 onderdelen de 3de plaats.

Firn Arens werd in zijn categorie 5de en Britt de Grave 10de. Maureen Arens werd 8ste, Lisanne de Munnik 21ste, Tristan Timmermans 8ste en Fabian van Hekke 11de. Fabian reed voor het eerst een tijdrit die vertrok vanaf een podium. Dat was natuurlijk best spannend maar hij deed het geweldig.

 

Zondag stond Arjan Poleij aan het vertrek in Lage Zwaluwe. In de polder werd de koers hard gemaakt. Met twee medevluchters raakte Arjan vooraan in de koers. In de sprint denderde hij naar de 3de plaats. Renzo Moretti had hetzelfde scenario. Ook hij zat mee in de kopgroep van drie. En kwam ook als 3de over de streep. Ook op het derde treetje stond Maureen Arens te glunderen van blijdschap. Teun Paaimans finishte op de 6de plaats in categorie 1. In categorie 3 kwam Firn Arens op deze zware omloop als 12de over de streep, Storm Klaasse als 13de en Mees de Vos als 14de. In categorie 5 fietste Casper Vos een sterke wedstrijd. Hij kon niet voorkomen dat er twee renners er vandoor gingen. In de achtervolgende groep sprintte hij naar de 9de plaats. Lisanne de Munnik werd 13de en Twan Schrier 15de. Tristan Timmermans kwam als 17de over de streep in categorie 7 en Fabian van Hekke finishte als 25ste

Uitslag zomeravondcompetitie van woensdag 10 juni

Categorie A:

1. Erik Boer
2. Edzard van Ewijk
3. Lars Oreel
4. Christian Kik
5. Rob Koole

Categorie B:

1. Eric Voet
2. Alex de Haan
3. Jan Jansen
4. Pepijn Hillemans
5. Dick Hoogstraate
Voor de volledige uitslag en het klassement klik hier.
 
Zeeuwse podiumplaatsen op NK Jeugdwielrennen
 
Zondag was het in het Brabantse Lieshout een drukte van jewelste. Daar waren de beste jeugdwielrenners van Nederland met hun fans neergestreken. De renners streden daar voor de felbegeerde rood-wit-blauwe trui. De 8 jarige Megan Arens kwam het dichtstbij. Zij moest de spits afbijten en had de trui zowat voor het pakken. Helaas was de wedstrijd korter dan normaal (4 km ipv 6 km) en kon zij haar ultieme eindsprint niet inzetten. Maar ze stond op het podium op een geweldige 2de plaats. Toch was ze niet tevreden met deze prestatie en zal volgend jaar zeker revanche willen nemen. Haar oudere zus Maureen trok vanaf de start het hele peloton aan stukken. Door haar hoge snelheid en geweldige bochten techniek bleven er nog maar 9 renners aan de kop over. In de sprint moest ze het afleggen en finishte op een knappe 3de plaats. De frêle Shirin van Anrooij reed een puike wedstrijd. In de sprint weet ze dat ze niet opgewassen is tegen de stevigere sprintdames. Toch denderde ook zij naar een fantastische 3de plaats.
 
Niet iedere jeugdwielrenner mag meedoen aan het NK. Hiervoor moet je je eerst kwalificeren tijdens speciale kwalificatiewedstrijden. Als je mee mag doen aan het NK dan hoor je bij de beste wielrenners/wielrensters van Nederland.  Dus deelname aan het NK is gewoon al geweldig. Daarnaast is het een dosis geluk hebben. Sommigen zitten achter een valpartij of gaan zelf onderuit. Niet altijd wint de sterkste vaak ook de slimste renner. De uitslag van de andere Zeeuwse rensters zijn: categorie 2: 19. Annet Moelker; categorie 3: 16e Rosita Reijnhout, 26ste Britt de Grave; categorie 5: 41ste Lisanne de Munnik. De uitslag van de jongens: categorie 1: 18de Teun Paaimans; categorie 2: 13de Renzo Moretti ; categorie 3: 18de Firn Arens, 39ste Mitchell Kraijenbrink, 43ste Mees de Vos; categorie 6: 38ste Jurgen Mesu en categorie 7: 22ste Arjan Poleij en 72ste Hidde Greijdanus. 

Uitslag zomeravondcompetitie van woensdag 3 juni

Categorie A:

1. Edzard van Ewijk
2. Dimitri Mulder
3. Timo de Jong
4. Michael de Jong
5. Bobby Balk

Categorie B:

1. Jan Jansen
2. Jochem Kerckhaert
3. Pepijn Hillemans
4. Adri-Jo van den Dries
5. Eric Voet

Voor de volledige uitslag en het klassement klik hier.