Juli 2015
31 juli 2015

Tijdrit internationale jeugdtour Assen

Vandaag stond de tijdtit van 6,9 kilometer op het programma. Eindelijk was het droog. Soms een spat regen maar de wind was vandaag wel weer sterk aanwezig. In categorie 5 moest Shirin van Anrooij haar gele trui verdedigen. Hoewel ze hard kan rijden is het voor de frêle Shirin moeilijk tegen de harde wind. Shirin reed de 5de tijd maar verloor haar leiderstrui. Ze staat nu 2de in het algemeen klassement. Wel mag ze morgen starten in de roze trui. Lisanne de Munnik finishte als 45ste en Casper Vos noteerde de 48ste tijd. In categorie 6 boekte Jurgen Mesu de 32ste tijd en Fabian van Hekke boekte in categorie 7 de 62ste tijd. Bij de nieuwelingen meisjes had Daphne Mesu het zwaar. Door een keelontsteking kon zij niet volluit gaan. Ze werd 35e maar steeg toch in het algemeen klassement naar de 9de plaats. Bij de nieuwelingen jongens reed Pepijn sterk en werd 39ste. Jarmo Visser werd 96ste, Nick de Munnik 101 en Jochem Kerckaert werd 107. Morgen staat er een omloop met kasseien in Kosvlies op het programma.

 

Regen, onweer en hagel in jeugdtour 

In de afgelopen 50 jaar is het nog niet eerder voorgekomen dat de jeugdtour stilgelegd werd. Nu kon de jury niet anders. Door onweer en hagel moesten de nieuwelingen hun klassieker afwerken. De onweer werd te gevaarlijk. De koers werd stopgelegd en de renners konden schuilen in schuren. Na een kwartier konden de renners hun wedstrijd vervolgen. Dat de klassieker jaarlijks voor een veldslag zorgt, is bekend. Maar ditmaal werd soms meer dan de helft van het peloton uit koers gehaald vanwege te grote achterstand. Jochem Kerckaert kon de aansluiting met de kopgroep goed houden. Hij sprintte naar de 13de plaats. Jarmo Visser werd 50ste, Pepijn Hillemans 55ste en Nick de Munnik 120ste. Eerder op de ochtend waren de nieuwelingen meisjes en junioren dames gestart. Al snel werd alles op de kant gegooid en lag het deelnemersveld uiteen. Na de eerste kasseien strook van 3,5 kilometer bleven er nog 15 meiden vooraan over. Daphne Mesu was één van hen. Ijzersterk reed zij vandaag en finishte als 9de nieuwelingen meisje. Door de enorme voorsprong van deze kopgroep is zij gestegen naar de 10de plaats in het algemeen klassement. Shirin van Anrooij kon de gele trui behouden en finishte ook als 9de. Wel zijn haar concurrenten dichterbij gekomen omdat deze meer bonificatie seconden pakten. Casper Vos kon zuch ook goed handhaven in de eerste groep bij Shirin. Hij sprintte naar de 27e plaats. Lisanne de Munnik kwam ten val en kon de aansluiting met de eerste groep niet meer maken. Zij kwam als 45e ovet de streep. In categorie 7 reed Fabian van Hekke zijn eerste klassieker. Hij maakte kennis met de begeleiding van de vele motoren en auto's die voor en achteraan de groepen rijden. Tevens het geduw en gevrang van de renners op polderwegen. Fabian finishte als 68ste. Morgen rijden de renners een tijdrit van 6,9 kilometer. 

 

Shirin van Anrooij pakt zege en leiding in jeugdtour Assen 

Maandag is de internationale jeugdtour in Assen weer gestart. Negen Zeeuwen emen hieraan deel. In categorie 6 startte Shirin vsn Anrooij uitstekend. In de proloog werd zij 7de. Vandaag reden de renners een criterium. Shirin probeerde half koers weg te springen. Maar na 2 ronden werd zij terug gepakt. Met nog 2 ronden te gaan demarreerde ze opnieuw. Hrt peloton keek naar elkaar en Shirin was gevlogen. Met 30 seconden voorsprong won ze niet alleen het criterium maar pakte zij ook de gele en roze leiderstrui. In dezelfde categorie reed ook Casper Vos erg sterk. Hij sprintte naar de 19de plaats en Lisanne de Munnik finishte als 39ste. In categorie 6 had Jurgen Mesu een mindere proloog gereden. Maar dat maakte hij vandaag goed in het criterium. Een Deen was op kop. Jurgen zat mee in de groep daarachter van 16 renners. Door een valpartij werd hij gehinderd maar finishte als 15de. Hiermee is hij opgeklommen van de 41ste naar de 15de plaats in het algemeen klassement. Fabian van Hekke stond aan het vertrek in categorie 7. Hij reed een nette wedstrijd en finishte als 69ste. Bij de Nieuwelingen zat Jarmo Visser in de eerste groep mee maar werd ook opgehouden door een valpartij. Hierdoor belandde hij in de tweede groep. Door een val van Nick de Munnik werd ook Pepijn Hillemans teruggeslagen. Gelukkig bleef het bij Nick bij schaadwonden en kon hij de wedstrijd uitrijden. Pepijn finishte als 51ste, Jarmo als 56ste, Jochem Kerckaert werd 73ste en Nick 103. Daphne Mesu reed een attente wedstrijd bij nieuwelingen meisjes en zat goed vooraan. In de sprint werd ze 21ste. Hopelijk een drogere dag morgen. De afgelopen twee dagen spoelden de rennners soms bijna van de weg af. Wat  ook voor de vele valpartijen zorgden. Woensdag staat de klassieker op het programma.

 

Val voor Arjan Poleij
 
Afgelopen zondag is Arjan Poleij afgereisd naar het Belgische Brecht. Arjan reed een sterke wedstrijd. Met nog 3 ronden te gaan zat hij goed voorin. Helaas kwam hij in een bocht hard tegen het asfalt. Arjan kon de wedstrijd niet meer vervolgen op dat moment. Met flinke schaafwonden keerde hij huiswaarts.
Na het Nederlands Kampioenschap worden er nauwelijks nog jeugdwedstrijden in ons district Zuidwest georganiseerd. Willen de rennertjes fietsen dan zullen de ouders een flink stuk moeten rijden om bij een jeugdwedstrijd aan de start te verschijnen. De familie Arens en Hidde Greijdanus gingen zondag naar het Limburgse Schinnen. De renners konden hier hun klimmersbenen laten zien. Megan werd in categorie 1, 7de. Firn werd in categorie 3, 10de, Maureen klom naar de 5de plaats en Hidde finishte in categorie 7 op de 23ste plek. Helaas heb ik van deze wedstrijd geen informatie ontvangen zodat ik geen verder verslag van de wedstrijd kan schrijven. 
 
Volgend weekend zijn er geen jeugdwedstrijden in Nederland. Wel kunnen de renners volgende week deelnemen aan de wielerstimuleringsdagen in het Brabantse Someren. Dit is een wielerkamp waar de jeugd dagelijks wedstrijdjes rijden en daarnaast leren hoe ze bijvoorbeeld een band moeten plakken. Welke voeding belangrijk is. En natuurlijk ook veel plezier met elkaar hebben tijdens spelactiviteiten. Ook start volgende week maandag voor de oudere jeugd de Tour de Junior in Achterveld, nabij Utrecht. Dit is ook een meerdaagse wielerwedstrijd. Over twee weken start de internationale jeugdtour in Assen. Hier staan jaarlijks een aantal jeugdrenners van onze club aan het vertrek. Een week lang rijden zij wedstrijden in diverse disciplines. Een proloog, criterium, tijdrit, klassieker en een omloop over kasseien. Rennertjes van over de hele wereld komen hier naar toe. Op dit moment staan er 799 namen op de startlijst: 532 jongens en 267 meisjes (67% vs 33%). Ze hebben 20 nationaliteiten aan de start waarvan Nederland met 54,4% de meerderheid vormt. De inschrijving startte op 1 februari 2015. Binnen 24 uur sloot de inschrijving omdat bij alle categorieën het maximaal aantal deelnemers was bereikt. Dit geeft aan dat deze wedstrijd onder de jeugdrenners zeer bekend en geliefd is. 
 
 
Maureen Arens wint voor wielerronde Kruiningen
 
Afgelopen zaterdag was het een spannende dag voor de wielrenners uit Kruiningen. Megan, Firn en Maureen Arens en Arjan Poleij reden in hun dorp de wielerronde van Kruiningen. Extra spannend omdat ze het gehele seizoen allemaal geweldig presteren. En voor je fans en dorpsgenoten wil je natuurlijk je van je beste kant laten zien. Alle vier de renners reden voortreffelijk. Alleen Maureen Arens pakte de winst van alle vier. Vanuit het vertrek demarreerde Maureen. Hoe het peloton ook probeerde om goed rond te draaien, ze kwamen geen meter dichterbij Maureen. De achtervolgers waren getergd en verbijsterd dat Maureen alleen vooruit bleef. Ze boekte in Kruiningen haar vijfde overwinning van dit seizoen. Ook Arjan demarreerde vanuit het vertrek. Hij kreeg Tristan van Hasselt mee in zijn wiel. Het tweetal werkte goed samen en bouwde al snel een voorsprong op van bijna een minuut. Dat was het startsein van Arjan’s ploeggenoot Thomas Vercauteren om in de achtervolging te gaan. Hij kwam kort op het tweetal maar kon de aansluiting niet maken. In een spannende eindsprint werd Arjan nipt geklopt door Tristan. Megan Arens moest de Nederlands Kampioen bij de jongens voor laten gaan. Hij was gedemarreerd en niemand kon hem volgen. Megan liet wel zien dat de best of the rest was en finishte ook als tweede evenals Firn Arens die ook naar de tweede plaats voor zijn thuispubliek sprintte. Met drie tweede plaatsen en een overwinning konden de supporters weer tevreden naar huis keren.
 
In dezelfde categorie als Megan finishte Teun Paaimans als 6de. In categorie 2 reed Renzo Moretti  goed vooraan mee maar moest in de sprint genoegen nemen met de 5de plaats. In categorie 3 sprintte Storm Klaasse naar de 4de plaats, Rosita Reijnhout naar de 6de plaats, Britt de Grave naar de 7de plek en Mees de Vos kwam als 10de over de streep.  In categorie 4 finishte Aniek Adriaenssens op de 10de plaats. In categorie 5 probeerde Shirin van Anrooij diverse malen te demarreren. Als er renners aansloten weigerden ze verder om samen te werken, waardoor het peloton weer aansloot. Dit tot frustratie van Shirin die altijd de koers hard wilt maken. In de sprint werd Shirin 3de. Casper Vos kon ook goed met de eerste groep mee en finishte als 9de. Lisanne de Munnik werd 10de en Twan Schrier 11de. In categorie 6 kwam Jurgen Mesu net te kort voor het podium en finishte als 4de. Flavio Moretti werd 9de. In categorie 7 werd Tristan Timmermans 6de en Hidde Greijdanus moest door pech de wedstrijd voortijdig beëindigen. Ook bij de oudere categorieën stonden renners van Theo Middelkamp op het podium. Bij de nieuwelingen meisjes werd Daphne Mesu 3de, bij de junioren vrouwen werd Denise Gunst 8ste. Bij de nieuwelingen sprintte Pepijn Hillemans naar de 3de plaats, Ezra Tolhoek werd 5de, Jarmo Visser 9de, Tijs Barendrecht 20ste, Nick de Munnik 21ste, Koen Reijnhout had materiaalpech en werd 23ste. Bij de junioren werd Erik Boer 12de, Jarno Zuidweg 14de, Michael Hazen 15de, Jens Voet 18de en Maurits de Waal 20ste. Voor Maurits was dit zijn laatste wielerwedstrijd. In het Limburgse Ulestraten stond zondag een klimcriterium op het programma. Megan werd 4de, Firn 7de, Maureen 2de en Casper 11de.
 

Uitslag zomeravondcompetitie van woensdag 1 juli

Categorie A:

1. Lars Oreel
2. Jens Voet
3. Peter Tol
4. Gideon de Visser

Categorie B:

1. Pieter Voet
2. Alex de Haan
3. Pepijn Hillemans
4. Jarmo Visser
Voor de volledige uitslag en het klassement klik hier.