Augustus 2015
31 augustus 2015

Geslaagd maar zwaar wielerweekend

Het was voor alle wielrenners van ZRTC Theo Middelkamp weer even wennen; De enorme hitte van  30 graden en geen zuchtje wind. Het weer slaat gelijk op je longen want je hebt amper zuurstof. En toch wordt er van je lichaam een uiterste inspanning gevraagd. Voor velen de doodslag terwijl anderen dit weer goed kunnen verdragen. 

Zaterdag stonden een aantal jeugdrenners aan de start in Maassluis. Renzo Moretti kon in categorie 2 de eerste groep goed volgen. Met een grote groep gingen ze richting finish waarbij Renzo uiteindelijk op de 6de plaats belandde. Britt de Grave stond in categorie 3 aan de start. De laatste weken is zij in goede vorm en kon daardoor mee met de eerste groep van 8 renners. In de sprint werd zij 6de.  In categorie 6 werd er hard van start gegaan. Voor Flavio Moretti was dit moordend. Hoe hij ook zijn best deed, hij kon de aansluiting met het peloton niet meer maken. Hij kwam als 28e over de streep. Fabian van Hekke en Hidde Greijdanus vertrokken in categorie 7. Voor Hidde was het weer even wennen in het peloton. Hij finishte als 21ste. Fabian heeft laten zien dat hij een enorme doorzettingsvermogen beheerst. Hij kwam als 24e over de streep. 

Zondag was er een klimcriterium in het Limburgse Munstergeleen. Hier is het bikkelen en enorm afzien tegen de zware heuvels van Limburg. Geen moment vlakke weg. Het is klimmen of dalen. In categorie 1 reden gelijk 3 renners weg. Megan Arens kon niet aansluiten maar bleef de gehele wedstrijd als eerste meisje op de vierde plaats rijden. Firn Arens zat in categorie 3 op het vinkentouw. Hij heeft alles gegeven en kwam als 8ste over de streep. Vanaf categorie 4 reden de renners een grotere ronde. Een omloop van 2200 meter met 2 zware beklimmingen waaronder de Warenberg (max 17%) en een hoogteverschil van 48 meter per ronde. Loodzwaar en zeer selectief. Doordat Maureen Arens achteraan moest starten, miste zij de aansluiting met de eerste twee renners. Hierdoor belandde zij in de achtervolgende groep. In de eindsprint bergop finishte zij als 5de. In categorie 5 trok Shirin van Anrooij er gelijk op uit. Zij kreeg 2 andere renners met zich mee. Met zijn drieën werkten zij goed samen. In de sprint werd Shirin 3de. Casper Vos finishte op de 26e plaats.  In categorie 7 streed Hidde Greijdanus naar de 26e plaats. 

 

Arjan Poleij was afgereisd naar het Franse plaatsje Beautor. Samen met 2 andere renners hield Arjan het peloton voor gezien. Ze bouwden een voorsprong op van 2 minuten. In de sprint was Arjan dit maal niet opgewassen tegen zijn medevluchters maar finishte toch op een fraaie 3e plaats. 

 

Uitslag zomeravondcompetitie van woensdag 19 augustus

Categorie A:

1. Edzard van Ewijk
2. Dimitri Mulder
3. Peter Tol
4. Erwin Tazelaar
5. Peter de Winter

Categorie B:

1. Alex de Haan
2. Jan Jansen
3. Pepijn Hillemans
4. Jan Minnaard
5. Jarmo Visser
Voor de volledige uitslag en het klassement klik hier.