September 2015
30 september 2015

Dubbel podium voor Arjan Poleij

Toch wisten nog een aantal jeugdrenners een wegwedstrijd in Nederland  te vinden. Hier moesten ze wel een eindje voor rijden. Namelijk naar de wielerbaan in Den Haag. Op het clubparkoers legden ze de laatste rondjes van het wegseizoen 2015 af.
Megan Arens belandde in categorie 1 net naast het podium op de 4de plaats. In categorie 2 sprintte Renzo Moretti  naar de 5de plaats. Mees de Vos heeft het hele jaar de wedstrijden vanuit het peloton bekeken en weet dat hij het in de eindsprint niet kan winnen. In de voorlaatste ronde trok hij er alleen op uit. De sprinters lieten het gat niet te groot worden en konden het gat op het eind nog dichten.  Firn Arens sprintte in de kopgroep naar de 10de plaats en Mees finishte als 18de. In categorie 4 bleef een grote groep bij elkaar die om de winst moest gaan vechten. Maureen Arens werd in dit gevecht 10de. Flavio Moretti belandde in categorie 6 op de 27ste plaats. Wel op het podium belandde Arjan Poleij. Hij reed een daverende wedstrijd en werd 3de. Zaterdag stond Arjan ook al op het podium maar dan in het Belgische Wetteren. Hier sprintte hij naar de 2de plaats.
Zaterdag startte ook de eerste wedstrijd van de WestBrabantse Veldrit Competitie. Een aantal Zeeuwse renners stonden hier aan het vertrek en we boekten al gelijk een overwinning bij de jeugd 5-6 jaar. Sam Mullaert kwam als eerste over de streep en mag volgende week rijden in de leiderstrui. Teun Paaimans werd bij de 8 jarigen 9de terwijl bij de 11-12 jarigen Casper Vos als 10de finishte en Lisanne de Munnik als 17de over de streep kwam.  Jurgen Mesu werd 12de bij de 13 jarigen. Bij de 15-16 jarigen pakte Jarmo Visser de overwinning na een spannende finale. Nick de Munnik viel uit de wedstrijd door een lekke band. Bij de Dames was de beslissing al in de eerste ronde gemaakt. Shirin van Anrooij was samen met de Belgische Joyce Heyns weggereden. Shirin moest echter de overwinning aan Joyce overlaten. In de achterhoede werd een spannende strijd geleverd. Daphne Mesu rukte vanuit de achterhoede steeds verder op en belandde uiteindelijk op de 4de plaats.
 

Einde wegseizoen voor wielerjeugd

De laatste wegwedstrijden voor de jeugd in Nederland zijn voorbij. Het waren nog zware wedstrijden. De een moest zich naar boven hijsen in de Limburgse heuvels terwijl de ander nog eens het asfalt van dichtbij zag. Maar ook dit weekend hebben de Rabojeugdrenners van ZRTC Theo Middelkamp nog goede prestaties geleverd.
In Heerlen waren in categorie 1 Megan Arens en Teun Paaimans van de partij. Megan liet zien dat zij niet voor niets de nummer 2 van Nederland is. Ze ging goed met de beste jongens mee naar boven en finishte als eerste meisje op de 3de plaats. Teun kwam op een mooie 8ste plaats over de streep. In categorie 2 ging Renzo Moretti van start. Hij kwam erachter dat hij ook over aardige klimmersbenen beschikte. Hij kon netjes mee met de eerste groep en finishte als 5de. In categorie 3 deed Firn Arens ook goed zijn best in de eerste groep en noteerde de 10 plaats en zus Maureen werd 8ste in categorie 4. Flavio Moretti werd 33ste in categorie 5 en kan daarmee terugkijken op een mooi seizoen.
Arjan Poleij die lid is van Theo Middelkamp maar ook rijdt voor het Belgische team Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team stond aan het vertrek in het Belgische Bottelare. In de tweede ronde kwam Arjan ten val. Maar een echte renner staat op en gaat verder.  Arjan kon de aansluiting met het peloton weer maken en sprintte zelfs nog naar de 3de plaats achter 2 ploeggenoten. Volgend weekend sluit ook in België het wegseizoen voor de jeugd. Hierna stapt Arjan over van de jeugd naar de hogere categorie Nieuwelingen.

Podiumplaatsen voor jeugdrenners Theo Middelkamp

Voor de jeugdrenners was dit het laatste weekend om nog in het district Zuidwest te koersen. Wie volgende week nog wilt fietsen, kan starten in het Limburgse Heerlen of anders in België.  Veel rusten kunnen de wielrenners niet. Wie deelneemt aan de West-Brabantse veldritcompetitie moet over twee weken alweer aan de bak. De jeugdrenners van wielervereniging Theo Middelkamp hebben er nog steeds zin in en gaan nog altijd volle bak er tegenaan. Wat resulteert tot mooie podiumplaatsen.

Zaterdag waren Megan, Firn en Maureen Arens afgereisd naar Honselersdijk. Megan, die goed meeging in de kopgroep sprintte naar de 5de plaats in categorie 1. In categorie 3 werd er hard gereden maar niemand kwam weg. In de eindsprint kwam Firn als 10de  over de streep. Ook bij Maureen in categorie 4 kon niemand het verschil echt maken. Zij finishte als 7de.

Zondag stond in Breda een omnium op het programma. Bij een omnium rijden de renners 3 wedstrijden. Eerst een rijdrit, vervolgens een puntenkoers en als laatste de wegwedstrijd. Bij iedere categorie zijn er 5 podiumplaatsen. Na 3 wedstrijden werd Megan in categorie 1 als 4de gehuldigd. Renzo Moretti werd ook 4de in categorie 2. In categorie 3 werd Firn 5de, Storm Klaasse 10de en Mees de Vos 11de. In categorie 4  stond Maureen hoog op podiumplaats nummer 2. Casper Vos greep net naast de beker in categorie 5. Hij werd 6de en Lisanne de Munnik 8ste. In categorie 6 was Flavio als 17de gefinisht.

Arjan Poleij stond samen met Tristan Timmermans in Wortegem in België aan het vertrek. Op het zwaar heuvelachtig parkoers in de stromende regen reed de Belg Thomas de Pestel weg. Het peloton kon het gat niet meer dicht rijden en maakte zich op voor de sprint vanaf de 2de plaats. Deze plek liet Arjan niet aan zich voorbij gaan.  Met zijn rappe benen noteerde hij dus de 2de plaats en Tristan kwam als 25ste over de meet. 

Maureen Arens dendert naar winst

Afgelopen zondag was het eindelijk weer eens raak voor Maureen Arens. In het Brabantse Calfven liet zij na 16 zware kilometers zien dat zij over de beste benen beschikte en denderde zij naar haar zesde overwinning van dit seizoen. In Calfven waar de renners soms geteisterd werden door een fikse regenbui en glad wegdek, moesten de renners iedere ronde de Brabantse wal beklimmen. Deze beklimming zorgde in alle categorieën voor een ware slijtageslag. 

In categorie 1 kwam Megan Arens in actie. Zij lag geruime tijd op de vierde plaats. Maar kon in de laatste ronde nog een plekje opschuiven en wist zich naar de 3de  plek op het podium te rijden. Sam Mullaert reed zijn tweede wedstrijd van dit seizoen en deed dat niet onaardig. Hij reed naar de 7de plaats en Teun Paaimans finishte als 10de. In categorie 2 liet Renzo Moretti zien dat hij zeer goede benen had. Hij sleepte de bergprijs in de wacht maar kon niet voorkomen dat hij in de sprint voorbij gereden werd. Hij finishte op een knappe 2de plaats. In categorie 3 waren de renners aan elkaar gewaagt. In de eindsprint finishte Firn Arens als 5de, en verdiende hiermee ook nog een mooie beker. Rosita Reijnhout werd 8ste, Britt de Grave 9de, Storm Klaasse 15de en Mees de Vos 16de. In categorie 5 werd de koers hard gemaakt door Shirin van Anrooij. Elke ronde nam zij het peloton mee op sleeptouw. Haar mannelijke concurrenten weigeren elke ronde over te nemen totdat de finish in zicht was. Shirin kon het net niet afmaken maar een geweldige 2de plaats was haar beloning. Casper Vos kon de aansluiting met de kop goed houden en werd 6de in dezelfde sprint. In categorie 6 kon Jurgen Mesu de aansluiting net niet maken toen een kopgroep van 6 renners er vandoor gingen. Hij sprintte uiteindelijk naar de 7de plaats en Flavio Moretti kwam als 18de over de streep. In de laatste jeugdcategorie 7 bleven er 13 renners aan de kop over. Hidde Greijdanus en Arjan Poleij reden een uitstekende koers. Arjan probeerde een aantal maal de groep te ontvluchten maar zijn tegenstanders lieten hem niet gaan. Zij weten wel beter: geef Arjan geen ruimte want dan zie je hem niet meer terug. In de sprint werd Arjan 2de en Hidde 12de. Tristan Timmermans finishte als 21ste

Britt de Grave was zaterdag afgereisd naar Numansdorp. In de stromende regen hield zij goed stand in de kopgroep en kwam als 7de over de streep.