Maart 2016
29 maart 2016

Megan Arens blijft winnen

Blijdschap en verdriet overheersten dit paasweekend bij de jeugd van wielervereniging Theo Middelkamp. De tweede KNWU wedstrijd werd verreden in het Brabantse Berghem. Iedereen staat volop te popelen om het wielerseizoen weer te beginnen. Daarom werd bij elke categorie het maximaal aantal deelnemers bereikt. Als eerste ging Megan Arens van start. Zij heeft dit seizoen al vier trainingswedstrijden gereden en alle vier de wedstrijden gewonnen. Ook deze wedstrijd gaf zij niet uit handen. Solerend kwam zij over de streep en boekte haar vijfde overwinning. Vervolgens stond Firn Arens aan de start. Zijn wedstrijd verliep minder gelukkig. Firn kwam hard ten val en moest met flinke schaafwonden de wedstrijd staken. Hierna was het de beurt aan Maureen Arens en Sophie Engel. Beide dames gingen goed van start maar ook voor Sophie eindigde de wedstrijd niet best.  Zij blesseerde zich flink en er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk. Gelukkig concludeerden de ambulancebroeders dat alles goed was en dat Sophie niet in het ziekenhuis verder behandeld hoefde te worden. Maureen reed de wedstrijd verdienstelijk uit. In de sprint werd zij nipt geklopt maar kon mooi met een tweede plek op het podium plaatsnemen. Als laatste startte Casper Vos. Casper kon zich goed handhaven in de eerste groep van 23 renners. Het tempo lag op het kleine, bochtige rondje erg hoog.  Casper finishte op een mooie 19de plaats. Volgend weekend gaan de renners van start in Steenbergen. Deze wedstrijd telt mee voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. In totaal zijn er zeven wedstrijden waarin de jeugd zich kan plaatsen voor het NK dat op 4 juni 2016 in Bodegraven wordt gereden. 

Zusjes Arens winnen voorjaarscompetitie        

De wielrenners Megan en Maureen Arens uit Kruiningen hebben de afgelopen vier weken de beste resultaten genoteerd tijdens de voorjaarscompetitie. Van de vier gereden wedstrijden, tellen de drie beste uitslagen. Voor Megan geen probleem. Zij won de eerste drie wedstrijden en schreef afgelopen zondag in Dordrecht ook de laatste wedstrijd op haar naam. Met drie renners had ze zich losgemaakt van de rest van het deelnemersveld. Maar in de sprint won Megan met gemak in categorie 1. In categorie 5 bleef het peloton bij elkaar ondanks vele vluchtpogingen van Maureen. Maar in de lange sprint bewaarde Maureen haar geduld en wist op tijd op kop te komen en haar derde overwinning te boeken. Hierdoor was ook zij verzekerd van eindwinst in de competitie. Door de goede resultaten van alle renners van wielervereniging Theo Middelkamp werd de Zeeuwse club 3de in het ploegenklassement.

In categorie 1 kwam ook Jero den Hollander aan de start. Voor hem is het zijn eerste seizoen al s wielrenner en moet daarom nog erg wennen. Toch haalde hij een mooie 16e plaats. In het eindklassement werd hij 15de. In categorie 2 was het deelnemersveld helemaal uit elkaar geslagen. Eén voor één kwamen de renners over de meet binnen. Teun Paaimans reed een goede wedstrijd en werd 9de. In het eindklassement werd hij 12de. In categorie 3 zat Renzo Moretti mee in de kopgroep. In de eindsprint kwam hij als 6de over de streep.  Bas van der Maden finishte als 27e. In het eindklassement werd Renzo 5e achter Senna Remijn die 4de werd. Senna deed afgelopen zondag niet mee maar had de afgelopen drie weken goed gepresteerd en had zijn goede plek veilig gesteld. Bas heeft maar 2 wedstrijden gereden en dat was te weinig om mee te doen voor het klassement. In categorie 4 bleef een grote groep renners bij elkaar. In de eindsprint kwam Firn Arens als 6de over de streep en Mees de Vos als 10de. Storm Klaasse werd als 40ste geklasseerd omdat hij problemen had met zijn transponder. Het apparaatje dat de tijd waarneemt.  In het eindklassement werd Firn 7de en Mees 16de. In categorie 6 bleef Casper Vos netjes bij de voorste groep en passeerde de finish op de 17de plek. Twan Schrier die ook sterk reed, kreeg helaas in de laatste ronde materiaalpech. Lopend met zijn fiets in zijn nek kwam hij over de finish op de 33de plaats. In het eindklassement werd Casper ook 17de en Twan 33de. In categorie 7 reden in de eerste ronde vijf renners weg van het peloton. Jurgen Mesu sprintte naar de 9de plaats en Flavio Moretti naar de 20ste. Joran Wiskerke kreeg materiaalpech en moest hierna de wedstrijd staken wegens gezondheidsproblemen. In het eindklassement werd Jurgen 9de en Flavio 23ste.  De renners hebben zich de afgelopen weken goed kunnen testen en zijn nu klaar voor de echte wegwedstrijden van de KNWU. 

Wederom winst jeugdrensters Theo Middelkamp

Afgelopen zaterdag werd in Spijkenisse de derde trainingswedstrijd in de voorjaarscompetitie gereden.  Megan Arens won in categorie 1 de eerste twee wedstrijden. Iedereen was zodoende de gehele wedstrijd alert op haar en kozen om beurten haar wiel. Niemand die de kop overnam en daardoor heeft zij de hele wedstrijd op kop gesleurd. Op dit moment is zij niet te verslaan. Want ondanks dit kopwerk kon zij de wedstrijd nog afmaken. Een derde overwinning dus voor Megan. Jero den Hollander reed een mooie wedstrijd en finishte als 13de. In categorie 2 wist Teun Paaimans zich goed staande te houden en kwam als 12de over de meet. In categorie 3 was er voor de derde keer een medaille voor Senna Remijn.  Hij belandde op de 4de plaats, Renzo Moretti werd 7de. In categorie 4 was er een 10de plaats voor Firn Arens en Mees de Vos kon goed volgen en werd 18de. De grootste concurrenten voor Maureen Arens waren zaterdag niet van de partij. Maureen controleerde de koers goed en kon het in een felle sprint afmaken. Haar tweede overwinning van dit seizoen in categorie 5. Hierna stonden Casper Vos en Twan Schrier aan het vertrek. Twan kon net de aansluiting met het peloton niet houden. Dat was jammer. Hij werd 31e en Casper sprintte in het peloton naar de 12e plaats. In categorie 7 had Jurgen Mesu  slechte benen. Hij moest genoegen nemen met de 20e plaats en Flavio Moretti kwam als 25e over de streep.

Zondag stond de eerste KNWU wedstrijd op het programma in het wielerdorp Sint Willebrord. Voor sommigen voor het eerst een wedstrijd fietsen op de straat in plaats van op een gesloten clubparkoers. Het is een klein maar lastig rondje.  In categorie 1 fietste Sam Mullaert naar de 11e plaats. In categorie 2 moest Teun Paaimans gelijk in de achtervolging na een slechte start. Hij finishte als 14de. In categorie 3 fietste Renzo lekker mee met de eerste groep. In de sprint werd hij 13e. In categorie 4 was er grote valpartij. Sommige rennertjes moesten voor behandeling nog even naar het ziekenhuis. Gelukkig kon Mees de Vos finishen. Hij werd 34e. In categorie 6 was na 2 ronden de slag al gevallen. Zo’n 25 renners maakten deel uit van de eerste groep waarin Casper Vos attent meereed. Hij sprintte naar de 16e plaats. Twan Schrier kwam als 35e over de streep. In categorie 7 had Flavio vleugels gekregen op zijn nieuwe fiets. Hij kon goed mee met de eerste groep. Jammer genoeg moest hij in de finale de kopgroep laten gaan vanwege rugklachten. Maar hij finishte nog op een mooie 22e plaats. Volgende week zondag rijden de renners de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Dordrecht. Hierna wordt het klassement over vier wedstrijden opgemaakt. 


Tweede zege Megan Arens

In de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie laat Megan Arens zien dat ze al over sterke benen beschikt. Met ruime voorsprong kwam ze solerend over de streep op de wielerbaan in Rijswijk. Ze kan gelijk haar tweede zege noteren van de twee gereden wedstrijden.

In dezelfde categorie kwam Jero den Hollander als 14de over de streep. In categorie 2 reed het hele deelnemersveld verbrokkeld over het parkoers. Teun Paaimans kwam als 11de over de finish. In categorie 3 was er wederom een medaille voor Senna Remijn. Een groep van zo’n 15 renners bleven bij elkaar en moesten gaan sprinten voor de overwinning. Op de lange rechte lijn naar de streep sprintte Senna naar een knappe 5de plaats net voor Renzo Moretti die 6de werd. In categorie 4 bleef ook een groep van 14 renners voorop. In de sprint werd Firn Arens 8ste en Mees de Vos reed sterk naar de 16de plaats. In categorie 5 was het een spannende strijd. Op het rechte stuk naar de finish wisten de 3 leiders van vorige week zich weer los te maken van de rest van het peloton. Noël Rokven uit Hulst was deze keer de rapste van de drie. Maureen Arens stond verdienstelijk op het podium met een 3de plaats. Sophie Engel noteerde de 17de plaats. In categorie 6 was het de beurt aan Casper Vos en Twan Schrier. Casper kon tot de finale in de kopgroep mee. De laatste ronden waren nog iets teveel. Casper werd 18de en Twan 26ste. In de laatste categorie 7 kwam Jurgen Mesu, Joran Wiskerke en Flavio Moretti in actie. Achter de twee leiders ontstond een kopgroep van vijf man met Jurgen erbij. Ook hij moest met het ingaan van de finale de groep laten gaan. Jurgen sprintte naar de 12de plaats, Joran die na 6 jaar weer een wieler wedstrijd reed, werd keurig 21de en Flavio 24e. Volgend weekend staan de renners op zaterdag aan het vertrek in Spijkenisse en zondag kunnen ze aan de bak in het wielerdorp Sint Willebrord.