April 2016
30 april 2016

Oranjeronde van Breda

Voorheen op Koninginnedag en nu op Koningsdag wordt de Oranjeronde op het wielerparkoers van Breda verreden. Vele Brabantse, Zeeuwse en Zuid-Hollandse jeugdrenners staan hier aan het vertrek. Dit jaar was het niet anders. Op het open parkoers waar de wind altijd je tegenstander is, waren ook de andere weersgoden niet goed gestemd. Af en toe viel er een fikse hagel- of regenbui. De kinderen moesten dus fietsen in zware omstandigheden.

Net als anderhalve week geleden moest Megan Arens afrekenen met Victor Kroesbergen. Wederom was hij sterker dan onze Megan. Toch een geweldige 2de plaats voor haar. De rest van het deelnemersveld lag verspreid over het parkoers. Sam Mullaert kwam als 11de over de finish en op de 14de plaats passeerde Mart van Cadsand de streep. Bjorn Hoogerheide werd 18de. In categorie 2 finishte  Teun Paaimans als 9de. In categorie 3 zaten Senna Remijn en Renzo Moretti mee in de kopgroep van 11. Senna werd in de sprint 6de en Renzo 9de. Maar ze werden met deze uitslag wel  eerste en tweede van ons district en pakten veel punten voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. In de laatste bocht voor de finish van categorie 4 was er een stevige valpartij waarbij 3 renners de eindstreep niet meer haalden. Gelukkig konden Rosita Reijnhout, Mees de Vos en Firn Arens de valpartij nog net omzeilen. Ze kwamen achtereenvolgens als 10de, 11de en 15de over de streep. In categorie 5 reden Maureen Arens en Sophie Engel mee in de kopgroep. Maureen pakte de laatste bocht iets te ruim en moest daardoor extra meters maken in de eindsprint. Ze sprintte net als haar zusje naar de 2de plaats. Sophie kwam als 9de over de streep. In categorie 6 scheidde Shirin van Anrooij het kof van het koren in de eerste twee ronden. Zes jongens konden haar volgen. In de laatste bocht werd ook Shirin gedwongen om meer meters te maken, waardoor ze op de 3de plaats finishte. Casper Vos had in Breda moeite met het hoge tempo en de zware wind. Hij kwam als 18de over de streep, Twan Schrier finishte op de 20ste plaats en Lisanne de Munnik werd 25ste. In categorie 7 werd er tevens hard gekoerst waardoor er drie groepen ontstonden. Jurgen Mesu finishte als 17de en Flavio Moretti passeerde op de 22ste plaats de finishlijn.  Komend weekend kunnen de renners een jeugdwedstrijd in Sint-Michielsgestel rijden en anders zijn ze present op Hemelvaartsdag in Kapelle. Deze wedstrijd is het Districtkampioenschap. De eerste jongen en meisje van het District plaats zich automatisch voor het Nederlands Kampioenschap.

 

Megan, oh Megan, waar gaat dat naar toe?

Vorig weekend moest Megan Arens toezien dat niet zij op de hoogste trede van het podium stond. Voor het eerst dit seizoen was ze verslagen. Harder dan ooit trainde de 9 jarige deze week. Dat  resulteerde gelijk in twee overwinningen afgelopen weekend. Zaterdag demarreerde ze bij het ingaan van de laatste ronde in Koewacht. Niemand die toen nog de puf had om de aansluiting te maken. Vervolgens  reisde ze door naar Zuid-Limburg waar ze zondag aan het vertrek stond van de klimkoers in Eijsden. Vanuit het vertrek, zette ze fel aan en reed solo naar haar tiende overwinning van dit seizoen.

Mart van Cadsand die het snelle tempo van de meiden in Koewacht in categorie 1 niet helemaal kon bijbenen, reed toch ook naar een mooie 6de plaats en kwam als eerste jongen over de finish. Silvan Adriaenssens finishte als 11de en Jero den Hollanders kwam als 14de over de streep.  Teun Paaimans reed in categorie 2 naar de 7de  plaats. In categorie 3 dacht Renzo Moretti mooi naar de 2de plaats te sprinten. Maar hij hield vroegtijdig zijn benen stil waar Senna Remijn goed gebruik van maakte. Senna drukte zijn wiel net iets eerder over de streep dan Renzo waarmee ze de 2de en 3de plaats behaalden. Categorie 4 moest de grote ronde van 3 kilometer rijden door de polder van Koewacht. Als vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 9 renners waarin Firn Arens meezat. Hij sprintte naar de 6de plaats. Achter de kopgroep finishte Storm Klaasse als 10de. Rosita Reijnhout, die haar eerste wegwedstrijd weer fietste na een rugblessure, werd knap 11de en Mees de Vos kwam op de 14de plaats over de streep. In categorie 5 sprintte Noël Rokven uit Hulst naar een geweldige overwinning voor zijn bijna thuispubliek. Hij boekte zijn 2de overwinning van dit seizoen. Maureen Arens kon op de 3de trede van het podium plaatsnemen. Shirin van Anrooij wist van te voren dat winst voor haar bijna onmogelijk was. Tegen de sterkste sprintende vrouw en jongen van Nederland moest zij het opnemen. Een onmogelijke opgave bleek het ook maar met een beker voor de 4de plaats was ze tevreden. Moegestreden kwam Casper Vos als 11de over de streep, Lisanne de Munnik finishte als 14de en Twan Schrier als 16de. In categorie 7 demarreerde halverwege de koers, de in vorm verkerende, Matthijs de Kok. Toen vervolgens Rowdy Reunis er achteraan ging, kon Jurgen Mesu het gat niet dichten. Rowdy werd 2de, Jurgen sprintte naar de 7de plaats, Jarno d’Hondt werd 10de en hierachter kwam Flavio Moretti op de 12de plaats over de streep.

Naar het  Zuid-Limburgse Eijsden was ook Teun Paaimans afgereisd.  Hij reed een fantastische wedstrijd en werd 5de. Firn Arens zat mee in de kopgroep en sprintte naar de 8de plaats. Maureen Arens en Sophie Engel mistten de beslissende slag. Toch reden ze een sterke wedstrijd en wisten respectievelijk als 4de en  7de te finishen. Woensdag rijden de jeugdrenners alweer hun vierde plaatsingswedstrijd voor het NK in Breda. 

 

Zware trainingsdag voor jeugd Middelkamp

De ronde van Lewedorp ging dit weekend niet door. Hierdoor waren de renners een weekendje vrij. Daarom organiseerde het bestuur een trainingsdag voor de jeugd in en rond Oudenaarde. Met 11 renners, 4 begeleiders en een paar ouders reisden ze zondagmorgen vroeg af. Ze reden  onder andere over de kasseien van de Kwaremont, de Stationsstraat en de Mariaborrestraat en pakten nog een paar zware beklimmingen mee. Iedereen kwam op zijn eigen tempo boven. Na een lunch bezochten de renners nog het wielermuseum om vervolgens aan het einde van de middag weer naar huis te keren.

 

Toch waren er nog een aantal renners die er de voorkeur aangaven om wel een wedstrijd te rijden elders in het land. In Lieshout waren er bij alle categorieën ontzettend veel renners aan de start. Met als gevolg dat er ook veel valpartijen waren. Zo lag in categorie 5 Sophie op de grond. Pas geleden was ze ook betrokken bij een zware valpartij. Maar gelukkig kon ze ditmaal wel de wedstrijd hervatten. In categorie 1 finishte Megan Arens als 2de, in categorie 2 kwam Teun Paaimans als 19de over de streep. In categorie 4 werd Firn Arens 9de, in categorie 5 boekte Maureen Arens een 5de plaats en Sophie, ondanks haar val, een 12de plek. Casper Vos was afgereisd naar Meerhout in België. Hij had nog niet eerder in België koerst dus dat was weer een ervaring rijker. In België is de afstand van de wedstrijd langer, zijn de ronden groter en worden ze vaak door de polder verreden. Bijna het gehele peloton van 38 renners bleef bij elkaar en ging massaal sprinten voor de overwinning. Casper eindigde op een mooie 14de plaats. Komend weekend fietsen de jeugdrenners een afwachtingswedstrijd in Koewacht. Deze wedstrijd telt ook weer mee om je te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. 

 

Dubbele winst voor Megan en Maureen Arens

Megan en zus Maureen Arens kwamen zowel zaterdag in de wielerronde in Nieuwdorp als ook zondag in de jeugdronde van Dommelen als eerste over de streep. Megan heeft dit seizoen alleen nog maar op de hoogste trede gestaan in categorie 1. Ze boekte zondag haar achtste overwinning. Voor Maureen was het haar vijfde overwinning in categorie 5. Renzo Moretti boekte zijn twee achtereenvolgende overwinning in categorie 3. 

Eindelijk weer een jeugdwielerwedstrijd op Zeeuwse bodem én dichtbij huis voor de Zeeuwse wielerjeugd. In Nieuwdorp reden ze hun tweede plaatsingswedstrijd voor het NK. Megan moest alleen afrekenen met de huidige Nederlands kampioene. In de sprint liet Megan duidelijk zien wie van hun twee de sterkste was. Sam Mullaert reed naar de 6de plaats. Mart van Cadsand fietste, net als Silvan Adriaenssens, zijn eerste wedstrijd. Het was een zware wedstrijd met veel wind in de polder. Beiden reden een uitstekende wedstrijd net als Jero den Hollander. Mart finishte als 8ste, Silvan als 10de en Jero kwam als 14de over de streep. In categorie 2 reden alle renners als eenlingen over het parkoers. Teun Paaimans kwam op de 7de plaats over de streep. In categorie 3 was er een kopgroep van vijf renners ontstaan waarin onze Zeeuwen Renzo en Senna Remijn vertegenwoordigd waren. Senna kwam als eerste door de laatste bocht en probeerde zo de sprint naar zijn hand te zetten. Hij kon niet voorkomen dat zowel Renzo als Luca van der Veken nog over hem heen kwamen. Met een beker voor de 3de plaats werd hij beloond. In categorie 4 kwamen Firn Arens, Storm Klaasse en Mees de Vos in actie. Firn wilde, net als zijn zussen, op het hoogste schavot eindigen. Helaas weerhield de Nederlands kampioen Axel Roks hem van deze droom. Maar met een geweldige 2de plaats was hij achteraf ook tevreden. Storm finishte als 7de en Mees als 11de. In categorie 5 stond naast Maureen ook Noël Rokven en Luc van Cadsand aan het vertrek. Noël plaatste zich goed bij het ingaan van de laatste bocht. Echter in de bocht liet hij ruimte vrij waardoor Maureen langszij kon komen en met meer snelheid de sprint aan kon gaan. Noël finishte als 3de. Luc moest in de tweede ronde de wedstrijd staken met rugproblemen. In categorie 6 stond Shirin van Anrooij weer aan het vertrek voor haar eerste wegwedstrijd. Net terugkomend van een stage uit Mallorca liet ze zien dat ze in blakende vorm verkeerde. Ook zij moest in de eindsprint alleen de Nederlands kampioen bij de jongens voor laten gaan. Casper Vos kwam in de tweede groep als 9de over de meet, Lisanne de Munnik als 11de en Twan Schrier als 12de. In categorie 7 misten Jurgen Mesu ,Joran Wiskerke Jarno d’Hondt de beslissende slag. Drie renners reden weg en zij moesten sprinten vanaf plek vier. De jury heeft zich lang gebogen over de fotofinish die in het nadeel viel van Jurgen. Hij werd geklasseerd op de 5de plaats, Jarno belandde op de 10de plaats en Joran op de 11de plek.  Flavio Moretti kwam in de eerste ronde ten val en moest de rest van de wedstrijd in de achtervolging. Hij kwam als 15de over de streep.

 

Naast Megan en Maureen reed ook Firn in Dommelen. Hij kwam op een mooie 8ste plaats over de streep.

 

Dubbel winst en medailles voor Zeeuwse wielerjeugd

Afgelopen zondag reed de wielerjeugd in Steenbergen. Deze wedstrijd was  de eerste plaatsings-wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap. Voor de vijfde keer dit seizoen liet Megan Arens van zich horen. Dit keer liet ze de andere renners de kastanjes uit het vuur halen. In de laatste ronde vond ze welletjes en zette het peloton van categorie 1 op achterstand. Solerend boekte zij haar vijfde overwinning. Renzo Moretti liet zich in categorie 3 vooraan zien en sprintte in de finishstraat ook naar winst. Bij iedere categorie waren er tien dagprijzen te verdienen. Na deze eerste plaatsingswedstrijd kan de jeugd van wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp twee overwinningen en zes medailles noteren.

Bij Megan in categorie 1 fietste Bjfrn Hoogerheide zijn eerste wielerwedstrijd en reed naar een mooie 10de plaats.  In categorie 2 mocht Teun Paaimans na de wedstrijd een medaille ophalen. Hij kwam als 6de over de finish. In categorie 3 stak eerst Senna Remijn zijn neus aan het venster. Zijn vlucht hield geen stand. Toen hierna Renzo wegreed met een medevluchter , moest Senna passen maar werd goed beloond met een 5de plaats. In de druk bezette categorie 4 was een goede start van essentieel belang. Bij de start wordt er geloot wie er vooraan mag staan en wie achteraan moet aansluiten. Firn Arens lootte niet goed en zat achter renners die niet gelijk goed in hun pedalen klikten. Voordat Firn kon opschuiven waren de eerste renners al gevlogen. Firn belandde gelijk in de tweede groep als ook Mees de Vos en Storm Klaasse.  Firn finishte uiteindelijk als 14de, Mees als 18de en Storm kwam als 19de over de streep. In categorie 5 werd er hard gereden. Halverwege koers bleven er nog twee groepen over. Maureen Arens zat mee in de voorste groep en Sophie Engel draaide goed mee in de tweede groep. Maureen sprintte naar een geweldige 3de plaats en Sophie mocht een medaille ophalen voor haar 9de plek. In categorie 6 reed Casper Vos weer attent mee vooraan. Lisanne de Munnik is herstellende van knieproblemen. Zij kon de kop van de wedstrijd hierdoor niet volgen. In de sprint kwam Casper op een knappe 6de  plaats over de streep. Lisanne volgde op de 18 de plaats. In de laatste categorie 7misten Jurgen Mesu, Joran Wiskerke en Flavio Moretti de beslissende slag. Toch reden ze alle drie een sterke wedstrijd. Jurgen sprintte naar de 9de plaats, Joran werd 11de en Flavio kwam als 14de over de streep. Komende zaterdag rijden de Zeeuwse renners dichtbij huis. De tweede plaatsingswedstrijd wordt in Nieuwdorp verreden. De eerste categorie start om 12 uur en de wielerdag wordt afgesloten met categorie 7 die rond de klok van 16.30 van start gaat.