Mei 2016
31 mei 2016

Uitslag Zomeravondcompetitie 25 mei 2016

Voor de tussenstand in het klassement klik hier.

Categorie A
1 Pieter Vette
2 Timo de Jong
3 Ramon Vleugel
4 Michiel Jumelet
5 Roy Gijzel
6 Willem Jan Koeman
7 Feike Kalsbeek
8 Peter de Winter
9 Menno van de Sweep
10 Eric Boer
11 Marcel Foudraine
12 Christian Kik
13 Edzard van Ewijk
14 Robert van Megen
15 Jarno Vader
16 Jacco Schrijver
17 Francois Franse
18 Raoul Bislip
DNF Kees Schouwenaar
DNF Bas Jumelet

Categorie B
1 Jelle Andries
2 Alex de Haan
3 Jochem Kerkaert
4 Kees Reijnhout
5 Adri-Jo van den Dries
6 Nick de Munnik
7 Koen Reijnhout
8 Lars Steenbakker
9 Kevin de Jager
10 Jeffry Geuze
11 Robin Talen
DNF Eric Voet
DNF Guido Pruinboom

Dames
1 Daphne Mesu

Wederom dubbel winst voor Megan Arens

Afgelopen zaterdag in Koudekerke was het  de laatste kans voor de Zeeuwse wielerjeugd om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. De opkomst was in elke categorie niet hoog maar gestreden werd er wel. Tevens hield wielervereniging Theo Middelkamp haar  clubkampioenschap. In iedere categorie werd het beste jeugdlid van Middelkamp clubkampioen.

In categorie 1 bleef er lange tijd een kopgroep bij elkaar. Pas bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Megan Arens een demarrage. Ze kreeg een concurrente mee maar kon het in de sprint afmaken en won de wedstrijd en werd hiermee clubkampioen. Achter Megan, sprintte Mart van Cadsand naar de 4de plaats. Sam Mullaert werd 6de, Bjorn Hoogerheide reed naar de 9de plaats, Silvan Adriaenssens werd 10de en Jero den Hollander 13de. In categorie 2 reed Teun Paaimans een sterke wedstrijd en zat mee in de kopgroep van vier renners. In de sprint werd hij 3de en clubkampioen. Kelvin Bol finishte als 7de. In categorie 3 bestond de kopgroep uit 5 renners waarin Renzo Moretti en Senna Remijn mee zaten. In de finale plaatste Renzo een demarrage en kreeg rivaal Luca van der Veken mee. In de eindsprint was Luca deze keer sneller dan Renzo. Senna bolde hier vlak achter als 3de over de streep. Renzo werd clubkampioen. In categorie 4 reed Nederlands Kampioen Axel Roks gelijk weg en de overige deelnemers zagen hem pas na de finish weer terug. Firn Arens finishte als 6de, Rosita Reijnhout finishte als 7de, Storm Klaasse werd 9de en Mees de Vos werd 11de. Firn werd clubkampioen. Wederom was Noël Rokven te rap voor de rest in categorie 4. Maureen Arens werd 3de en werd hiermee clubkampioen. Noël is basislid van Middelkamp maar fiets voor een Belgische wielerclub. Voor Casper Vos was de wedstrijd in categorie 6 erg belangrijk om zich te plaatsen voor het NK. Zenuwachtig begon hij aan zijn wedstrijd. Maar als snel werd duidelijk dat zijn concurrenten goed geïnstrueerd waren door hun coaches. Hun geplande tactiek slaagde waardoor Casper vermoedelijk het NK dit jaar aan zijn neus voorbij ziet gaan. Wel reed Casper een goede wedstrijd en finishte als 7de  en werd clubkampioen. Voor Lisanne de Munnik was het een tweestrijd om het beste meisje in de wedstrijd. Lisanne won deze strijd en kwam als 9de over de streep en Twan Schrier eindigde op de 11de plaats. In categorie 7 keken de renners de eerste ronden naar elkaar. Hierna namen twee renners de leiding en reden naar een halve minuut voorsprong. In de achtervolgende groep streden Joran Wiskerke en Jurgen Mesu voor het clubkampioenschap. Deze werd gewonnen door Joran die finishte op de7de plaats voor Jurgen die 8ste werd.

 

Zondag reed Megan in Stampersgat. Ook hier wist zij de wedstrijd weer naar haar hand te zetten en kon voor de 13de keer haar hand in de lucht steken. Sam werd 5de. Teun eindigde in categorie 2 op de 4de plaats. In categorie 3 werd Renzo 5de en Senna 6de in een massasprint. In categorie 4 sprintte Firn weer naar de 6de plaats. In categorie 5 kon Noël het ditmaal niet afmaken maar werd verdienstelijk 2de. Sophie Engel werd 7de. Lisanne finishte in categorie 6 als 15de en Twan als 17de. In Dordrecht werd er zondag een meisjestoernooi gereden. In categorie 5 kwam Maureen als 2de over de meet. 

 

Uitslag zomeravondcompetitie 18 mei 2016

Categorie A
1 Pieter Vette
2 Gideon de Visser
3 Erwin Tazelaar
4 Jan de Voogd
5 Michael Haze
6 Rens van Vijven
7 Christian Kik
8 Edzard van Ewijk
DNF Michel Stroosnijder

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Koen Reijnhout
3 Robin Talen
4 Kees Reijnhout
5 Patrick Tolhoek
6 Dick Hoogstrate
7 Jeffry Geuze
8 Bernard Hover

 

Noël Rokven pakt wederom zege

De dertienjarige Noël Rokven uit Hulst boekte afgelopen zondag in Moerdijk zijn vijfde overwinning van dit seizoen. Noël rijdt voor een Belgische wielervereniging maar is tevens lid van ZRTC Theo Middelkamp. Op deze manier mag hij deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. Hiervoor heeft hij zich, in ieder geval als Districtskampioen, maar ook door zijn vele punten ruimschoots geplaatst. Achter Noël finishten Maureen Arens als 2de en Sophie Engel als 3de. Een podium vol Middelkamp renners in categorie 5.

In Moerdijk werd  er gestart met de oudste categorie 7. Jurgen Mesu zat in de tweede groep die reed vanaf de zesde plaats. Jurgen sprintte naar de 9de plaats en mocht mee naar het podium waar de eerste tien renners gehuldigd werden. Flavio Moretti moest halverwege koers de groep van Jurgen laten gaan. Het tempo op dit zware  rondje van 1100 meter met een klim en afdaling lag net iets te hoog. Toch laat Flavio dit jaar een goede vooruitgang zien. Hij finishte in Moerdijk als 18de. In categorie 6 liet Shirin van Anrooij bij iedere doorkomst haar neus aan het venster zien. Toen twee renners er van door gingen, deed Shirin veel kopwerk in de achtervolgende groep. Ook Casper Vos maakte deel uit van de groep. In de eindsprint werd Shirin 9de en Casper eindigde net buiten het podium op de 11de plaats. In de achtervolgende groepjes kwam Lisanne de Munnik als 25de over de streep en Twan Schrier als 30ste. In categorie 4 werd Firn Arens 13de, Storm Klaasse 16de, Rosita Reijnhout 18de en Mees de Vos werd 19de. In categorie 3 werd er een harde koers van gemaakt. In de kopgroep van negen renners zaten onze jongens Senna Remijn en Renzo Moretti. Senna sprintte naar de 5de en Renzo naar de 7de plaats. In categorie 2 reed Teun Paaimans een goede wedstrijd en finishte als 7de. In categorie 1 moest Megan Arens verstek laten gaan wegens ziekte. Maar zij heeft zich inmiddels al geplaatst voor het NK. Sam Mullaert kwam in deze categorie als 6de over de streep. Komende zaterdag rijden de jeugdrenners hun laatste plaatsingswedstrijd in ons Zeeuwse Koudekerke. Om half 11 kan de schooljeugd aan de gang met een dikke bandenwedstrijd. Vanaf 12 uur gaan de renners van categorie 1 van start. Om 16.30 uur sluit categorie 7 de wielerdag af. 

 

Uitslag zomeravondcompetitie 11 mei 2016

uitslag Categorie A
1 Michael de Jong
2 Tim v Dijke
3 Pieter Vette
4 Erwin Tazelaar
5 Roy Gijzel
6 Christian Kik
7 Edzard van Ewijk
8 Willem Jan Koeman
9 Rens van Vijven
10 Robert van Megen
11 Michael Haze
12 Richard Marinissen
13 Marcel Foudraine
14 Kees Schouwenaar
15 Jacco Schrijver
16 Jan de Voogd
17 Mick v. Dijke
18 Francois Franse
19 Michel Jansen
DNF Jarno Vader
DNF Alwin Kerkhof

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Adri-Jo van den Dries
3 Dick Hoogstrate
4 Koen Reijnhout
5 Robin Talen
6 Kees Reijnhout
7 Niels Haisma
8 Jeffry Geuze
9 Daan Zandijk
10 Nick de Munnik
11 Lars Steenbakker
DNF Jan Jansen
DNF Kevin de Jager
DNF Michel Bekink

 

Mooie resultaten jeugd Middelkamp

Op Hemelvaartsdag werden in Kapelle de Districtskampioenschappen voor de wielerjeugd gereden. Een aantal jeugdrenners fietsten hier een thuiswedstrijd en waren erg gemotiveerd.

In categorie 1 was Sam Mullaert de plaatselijk favoriet en Mart van Cadsand uit Wemeldinge reed een bijna thuiswedstrijd. Toch konden ze niet voor de eindoverwinning sprinten. Dat deed Megan Arens wel maar kon het deze keer niet afmaken. Megan werd 2de, Mart 5de, Sam 6de, Bjorn Hoogerheide 10de en Silvan Adriaenssens werd 12de.  Toch bij de jongens een vol podium met Middelkamprenners want Mart werd Districtskampioen voor Sam en Bjorn. In categorie 2 stond Teun Paaimans in zijn eigen woonplaats aan het vertrek. Hij putte veel kracht uit de vele aanmoedigingen en kwam als 5de over de streep en 3de Districtsrenner. In categorie 3 geen plaatselijk favoriet maar wel een geweldige strijd voor de Districtstitel. Vier renners namen het hazenpad waaronder Renzo Moretti en Senna Remijn. In de sprint kwamen ze net te kort voor winst maar spannend was het duel tussen beide renners. Renzo won met een paar centimeter voor Senna voor plek 2 en 3. Ook waren ze 2 en 3 van ons District. In categorie 4 waren er al vroeg in de wedstrijd twee renners weg. De Districtskampioen bij zowel de jongens en meisjes was al gelijk bekend. Achter de leiders een groot peloton. Storm Klaasse finishte als 7de, Firn Arens werd 8ste, Rosita Reijnhout werd 11de en Mees de Vos kwam als 12de over de streep. In categorie 5 kwam voor de eerste bocht Sophie Engel ten val. Hierdoor verloor ze de aansluiting met alle renners en moest ze de achtervolging inzetten. Ze haalde ronde na ronde nog heel wat renners in en finishte als 12de en werd nog 3de meisje van het District. De kopgroep kon ze niet meer achterhalen. Maureen Arens sprintte naar de 4de plaats en werd Districtskampioen. Noël Rokven pakte de overwinning en werd Districtskampioen bij de jongens.  In categorie 6 was Lisanne de Munnik de plaatselijk favoriet. Zij finishte als 15de en werd  2de van ons District. Casper Vos reed mee in de kopgroep en pakte de 7de plaats. Twan Schrier werd 14de. In categorie 7 bleef een groot peloton lang bij elkaar. Pas bij het ingaan van de finale reden drie renners weg. Jurgen Mesu sprintte in de achtervolgende groep naar de 8ste plaats, Joran Wiskerke werd 10de en Flavio Moretti kwam als 11de over de streep.

Zaterdag stonden er een paar renners in Wijk en Aalburg aan het vertrek. Megan Arens wachtte de sprint niet af en boekte solerend haar 9de overwinning. Daarachter sprintte Sam naar de 4de plaats. Firn had in categorie 4 een slechte loting en miste de aansluiting met de kopgroep. Toch werd hij nog 11de. Maureen sprintte in categorie 5 naar de 3de plaats en Sophie werd 7de. Zondag werd er gekoerst in Netersel. Megan kon haar aartsrivaal Victor Kroesbergen ditmaal niet verslaan. Zij werd 2de en Sam werd 3de. In categorie 2 reed Teun naar de 11de plaats.  Firn finishte ook als 11de in categorie 4. Maureen werd 7de terwijl Noël zijn 4de overwinning behaalde. In het Belgische Brecht stond Renzo aan de start. Hij was bij de proefjes 3de en in de wegwedstrijd 5de. En Casper Vos zat in het eerste peloton mee achter de leider. Hij sprintte naar een verdienstelijke 4de plaats.

 

 

Zware wedstrijden jeugd Middelkamp

In Arkel koersten afgelopen zaterdag Teun Paaimans, Renzo Moretti en Mees de Vos. Teun had in categorie 2 een slechte loting en moest achteraan starten. Pas na vijf ronden kon hij de aansluiting bij het peloton maken.  Hij ging gelijk door en demarreerde uit het peloton. In de sprint werd hij jammer genoeg geklopt door zijn medevluchters maar kwam op een mooie 7de plaats over de finish. In categorie 3 kon Renzo het hoge tempo van de kopgroep van negen renner goed bijbenen.  In de sprint kwam hij net de explosieve benen te kort maar finishte op een geweldige 6de plaats. In categorie 4 had Mees minder geluk. In het peloton van Mees kwam een aantal renners ten val. Mees kon overeind blijven maar moest wel voet aan de grond zetten. Hierdoor was hij de aansluiting met de kopgroep kwijt. Toch bleef Mees strijdlustig en kon de aansluiting weer maken. Helaas had hij teveel krachten verspeeld voor een goede eindsprint. Maar met zijn 11de plaats was hij zeer tevreden.  Zondag reisde Casper  Vos af naar het Belgische Drongen. Met 33 renners aan de start was het een drukbezette wedstrijd. Casper weet dat hij niet over de snelste benen beschikt dus demarreerde hij in de finale. Zijn tegenstanders lieten hem niet ver gaan en pakten hem in de slotkilometers terug. In de eindsprint kwam Casper nog op een verdienstelijke 8e plaats over de streep. Allemaal kijken ze terug op een geslaagd weekend maar ze kijken vooral uit naar komende donderdag. Waar op Hemelvaartsdag het districtskampioenschap in Kapelle wordt gereden. Deze wedstrijd telt mee voor plaatsing voor het NK. De districtskampioen is gelijk geplaatst voor het NK. De eerste wedstrijd start om 11 uur en de laatste renners vertrekken om 15.20 uur. Een dagvullend programma.