Juni 2016
29 juni 2016

Uitslag zomeravondcompetitie 29 juni 2016

Categorie A
1 Tim v Dijke
2 Mick v. Dijke
3 Erwin Tazelaar
4 Willem Jan Koeman
5 Feike Kalsbeek
6 Christian Kik
7 Kevin de Jager
8 Menno van de Zweep
9 Peter de Winter
10 Jarno Zuidweg
11 Jens Voet

Categorie B
1 Erwin de Visser
2 Lars Steenbakker

 

Podiumplaatsen voor Rabojeugdrenners

Afgelopen zondag stonden de rennertjes van wielervereniging ZRTC Theo Middelkamp aan het vertrek op de wielerbaan in Breda. Terwijl het op veel plaatsen in Zeeland droog was, kwam in Breda de regen soms met bakken uit de hemel. In alle categorieën werd het deelnemersveld dan ook totaal uit elkaar gereden.
In categorie 1 was er een kopgroep van 3 renners en vlak erachter nog 2. Megan Arens sprintte naar de 2de plaats terwijl Sam Mullaert als 5de over de finish kwam. In categorie 2 had Teun Paaimans het lastig deze keer. Hij streed als een leeuw en finishte als 10de. Senna Remijn en Renzo Moretti zaten in categorie 3 mee in de 10 man tellende kopgroep. In de sprint werd Senna 4de en Renzo 6de. In categorie 4 stond er geen maat op Nina Maathuis van wielervereniging Ahoy. Zij soleerde naar de overwinning. Hierachter werd er door 18 renners gestreden om de 2de plaats. Firn Arens kwam als 10de over de streep en Mees de Vos als 14de. In categorie 5 zat Maureen Arens mee in de kopgroep van drie. In een millimetersprint werd Maureen nipt geklopt en stond op de 2de plaats op het podium. In categorie 6 werd er vanuit het vertrek hard gereden. Al snel ontstond er een kopgroep van 13 renners waarin Casper Vos vertegenwoordigd was. In de finale kon Casper het hoge tempo niet meer volgen. Hij finishte op de 10de plaats. Lisanne de Munnik werd 25ste en Twan Schrier kwam als 27ste over de streep. In de laatste categorie, categorie 7 was het een ware slijtageslag. Voormalig Nederlands kampioen Wouter van de Weerdhof en huidig Nederlands kampioen Mark de Groot streden om de overwinning. Wouter pakte de gouden medaille. Joran Wiskerke finishte op de 16de plaats. Flavio Moretti moest de strijd staken wegens materiaaldefect. Aanstaande zaterdag rijden de renners weer op Zeeuwse bodem in Kruiningen. Vrijdagavond starten daar de wielrenners van TMZ. Zaterdagmiddag kan om 12.30 uur de plaatselijke jeugd meedoen met een dikke bandenwedstrijd en om 13.15 uur gaan de jeugdrenners van start. Om 19.15 uur start de laatste categorie, de elite mannen. Een weekend wielervertier in Kruiningen.
 

 

Uitslag zomeravondcompetitie 22 juni 2016

Categorie A
1 Timo de Jong
2 Eloy Raas
3 Roy Gijzel
4 Michel Jansen
5 Erwin Tazelaar
6 Feike Kalsbeek
7 Willem Jan Koeman
8 Jarno Zuidweg
9 Michael Haze
10 Kevin de Jager
11 Edzard van Ewijk
12 Jacco Schrijver
13 Rens van Vijven
14 Joel Foo
15 Christian Kik
16 Alex Gresnigt
17 Michel Stroosnijder

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Jochem Runhaar
3 Hans Traas
4 Adri-Jo van den Dries
5 Ludwig Walraven
6 Nick de Munnik
7 Kees Reijnhout
8 Koen Reijnhout
9 Lars Steenbakker
DNF Stefan Saman

Voor de tussenstand klik hier

 

Dubbele wielerzege Noël Rokven

De uit Hulst afkomstige wielerjeugdrenner Noël Rokven reed zowel zaterdag als zondag een wedstrijd. Beide wedstrijden kon hij naar zijn hand zetten. In Zuid-Beyerland plaatste hij een beslissende demarrage waarbij hij solo naar de overwinning reed. Zondag stond er een omnium in Hoogerheide op het programma. Hier pakte hij de eerste plaats in de tijdrit maar verkeek zich in de wegwedstrijd in de sprint. Hij moest hier de winst aan zich voorbij laten gaan maar zijn tweede plek was voldoende voor de eindoverwinning.

 

In Zuid-Beyerland stond eerst Mart van Cadsand aan het vertrek in categorie 1. Na een grieperige nacht, besloot hij toch te starten. Hij ging goed met de kopgroep mee en werd in de sprint 4de. Teun Paaimans sprintte in categorie 2 naar de 9de plaats. Firn Arens reed in categorie 4 lekker mee in de kopgroep. Echter moest de kopgroep toezien dat de Nederlands Kampioen wegreed. Firn sprintte naar de 7de plaats. In categorie 5 namen Maureen Arens en Sophie Engel het voortouw in de kopgroep. Noël keek dit aan en besloot in de slotfase ervan door te gaan. De groep van Maureen en Sophie dunde verder uit tot 5 renners. Maureen werd 2de en Sophie 3de. Casper Vos probeerde in categorie 6 er nog vandoor te gaan. Hij kreeg 2 medevluchters mee. Helaas reden deze renners te hard voor Casper. Hij werd uiteindelijk 8e. Zondag stonden de renners in Hoogerheide aan het vertrek. In categorie 1 werd in de tijdrit Megan Arens 2de, Sam Mullaert 3de, Bjorn Hoogerheide 8ste en Jero den Hollander werd 11de. Megan won de wegwedstrijd maar werd 2de in het eindklassement, Sam werd 3de in de wedstrijd en 3de in het eindklassement, Bjorn finishte als 9de maar werd 8ste in het eindklassement en Jero werd wederom 11de en hierdoor ook 11de in het eindklassement. In categorie 2 werd Teun achtereenvolgens 8ste, 6de en 7de in het eindklassement. In categorie 3 boekte Renzo Moretti de 2de tijd in de tijdrit en Senna Remijn de 3de. In de wegwedstrijd drukte Renzo zijn voorwiel als 3de over de streep en Senna werd 8ste. Renzo werd in het eindklassement 2de en Senna 5de. In categorie 4 reed Firn naar de 6de tijd in de tijdrit, Storm Klaasse werd 11de, Rosita Reijnhout 12de en Mees de Vos 17de. In de wegwedstrijd wilde een renner wereldkampioen Peter Sagan nadoen. In de afdeling ging hij op de liggende stang zitten. Helaas bleef hij met zijn trui achter zijn zadel steken en ging onderuit. Een groot deel van het peloton werd hierdoor gehinderd. Firn had geluk en sprintte naar de 7de plaats en werd 5de in het eindklassement. Storm werd 11de en ook 11de in totaal, Mees finishte als 13de maar werd 17de in het eindklassement en Rosita finishte als 16de en werd 14de in het totaalklassement. Maureen noteerde in categorie 5 de 3de tijd in de tijdrit en werd in de wegwedstrijd 4de. In het eindklassement werd ze ook 4de. In categorie 6 boekte Casper Vos de 14de tijd in de tijdrit, de 11de tijd in de wegwedstrijd en werd 12de algemeen. In categorie 7 werd Jurgen Mesu 13de in de tijdrit, in de wegwedstrijd 15de en algemeen 14de, Flavio Moretti werd achtereenvolgens 16de, 18de en algemeen 18de  en Joran Wiskerke finishte als 20ste , 17de en in het eindklassement op de 19de plaats.   

 

Wielerjeugd mooi op dreef

Zowel zaterdag als zondag werd er gekoerst door de jeugdleden van ZRTC Theo Middelkamp. Zaterdag konden de renners tweemaal aan de bak in een omnium in Dordrecht. Eerst  reden ze een tijdrit en vervolgens een wegwedstrijd.

In categorie 1 werd Megan Arens zowel in de tijdrit als in de wegwedstrijd 2de.  In het eindklassement werd ze ook 2de. Sam Mullaert werd in het eindklassement 4de. In categorie 4 werd Firn Arens in de tijdrit 5de en in de wegwedstrijd 8ste. In het eindklassement werd hij 5de. In categorie 5 werd Maureen Arens in de tijdrit als ook in de wegwedstrijd 3de. Toch werd zij in het eindklassement 4de. Noël Rokven was de winnaar in deze categorie. Lisanne de Munnik was in het eindklassement 26ste in categorie 6.

Zondag stonden de renners aan de start in Lage Zwaluwe.  In categorie 2 begon, na een slechte start, Teun Paaimans aan zijn inhaalrace. Half koers reed hij in de tweede groep. Hij won de eindsprint van zijn groep en werd 4de. In categorie 3 zat Renzo Moretti mee in de kopgroep. Hij sprintte naar de 3de plaats. In categorie 4 finishte Storm Klaasse als 11de. Sophie Engel kwam in categorie 5 als 7de over de streep. Vervolgens was het in categorie 6 de beurt aan Casper Vos. Hij zat mee in de kopgroep van 9 renners. Casper finishte op de 7de plaats. Voor Flavio Moretti verliep de koers chaotisch. Hij zat in de tweede groep. Omdat deze groep door de koplopers was ingehaald, moesten ze vroeger afsprinten. Flavio sprintte naar de 17de plaats. Vervolgens reden nog een aantal renners door en finishten opnieuw. De jury noteerde deze uitslag, natuurlijk onder luid protest van de renners. 

 

Het zal u niet ontgaan zijn dat zaterdag ook de Delta Ride for the Roses in Goes werd gereden. Hier fietsen de deelnemers voor de strijd tegen kanker. Een aantal jeugdleden heeft ook hieraan deelgenomen en zij hebben zodoende een mooie bijdrage geleverd aan deze slopende ziekte. 

Uitslag zomeravondcompetitie 08 juni 2016

Categorie A
1 Michael de Jong
2 Timo de Jong
3 Roy Gijzel
4 Erwin Tazelaar
5 Michel Stroosnijder
6 Eric Boer
7 Menno van de Sweep
8 Davey Gunst
9 Maarten Burm
10 Lars Oreel
11 Pieter Vette
12 Willem Jan Koeman
13 Sander Vleugel
14 Patrick Tolhoek
15 Michael Haze
16 Kevin de Jager
17 Jeroen d'Hondt
18 Jacco Schrijver
19 Dick vd Berg
20 Francois Franse
21 Richard Marinissen
22 Wesley Floren
23 Joost Horstink
24 Alex Gresnigt
25 Jarno Vader
26 Vince Geys
27 Jarno Zuidweg
DNF Michel Jansen
DNF Jan de Voogd

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Lars Steenbakker
3 Adri-Jo van den Dries
4 Nick de Munnik
5 Jeffry Geuze
6 Andy van Loon
7 Stefan Saman
8 Gert van de Vreede
9 Ludwig Walraven
10 Jan Jansen

Voor de tussenstand klik hier

 

Megan Arens Nederlands Kampioen!!!
Vorig jaar verloor ze nipt. Dit jaar was Megan Arens gebrand op de titel en het lukte. Een grote opluchting voor haar. Wetende dat je één van de favorieten bent, moet je ook nog je zenuwen in bedwang houden. Voor Megan was dat een hele dag. Als één van de laatste categorieën moest ze starten, terwijl broer Firn ’s ochtends vroeg al aan de bak moest. Maar het was het wachten waard. Bij iedere categorie mogen er tien renners/rensters op het podium voor een mooie beker. En daar stonden zaterdag heel wat Middelkampers op. Het Nederlands Kampioenschap voor jeugdwielrennen werd gereden in Reeuwijk.

In iedere wedstrijd werd geprobeerd de koers hard te maken maar iedere wedstrijd eindigde in een massasprint. Tevens waren er ook de nodige valpartijen waarbij renners gehinderd werden in hun goede eindklassering.  In categorie 1 was Mart van Cadsand niet uit de kop van de wedstrijd weg te slaan. Hij kon het podium net niet halen maar finishte op een geweldige 4de plaats. Ook Sam Mullaert mocht mee het podium voor zijn 7de plaats. Bjorn Hoogerheide kwam als 18de over de streep. Teun Paaimans reed in categorie 2 ook een goede wedstrijd en finishte als 21ste. In categorie 3 zaten Renzo Moretti en Senna Remijn mee in de eerste grote groep. In de laatste ronde gingen er renners tegen de grond. Senna zat net hiervoor en sprintte naar de 14de plaats. Renzo zat er net achter. Kwam nog terug naar de groep maar kon niet meer meesprinten voor een topklassering. Hij werd 21ste. In categorie 4 sprintte Firn Arens naar de 27ste plaats en Rosita Reijnhout werd bij de meisjes 24ste. Maureen Arens en Sophie Engel reden in categorie 5 attent vooraan mee. In de sprint werd Maureen 8e en Sophie viel net buiten het podium met haar 12de plaats. Noël Rokven werd bij de jongens ook  12de. Bij de meisjes categorie 6 probeerde Shirin van Anrooij de koers hard te maken. Maar door de enorme hitte (30gr) werkten weinigen mee. Shirin sprintte naar een geweldige 8ste plaats en Lisanne de Munnik kwam als 51ste over de streep. In categorie 7 moest Jurgen Mesu vol aan de bak maar hij kon goed volgen. Ook hier was er in de laatste ronde een valpartij. Jurgen finishte als 49ste. Iedere renner heeft zijn stinkende best gedaan en geprobeerd het best mogelijk uit zichzelf te halen.
Zondag reisden nog een aantal renners af naar het Brabantse Rijen. Renzo en Senna zaten mee in de kopgroep van acht. Renzo demarreerde  een paar keer  maar de andere renners lieten  Renzo niet gaan. In de sprint werd hij toch nog 3de en Senna werd knap 6de.  Mees de Vos en Storm Klaasse konden in categorie 4 niet mee met de kop van de wedstrijd en zaten in de achtervolgende groep. Mees vond het met het ingaan van de finale welletjes en demarreerde uit deze groep. Mees werd 12de en Storm 17de. Maureen en Noël zaten wel in de kopgroep. Noël sprintte naar de 2de plaats en Maureen werd mooi 4de. Casper Vos zat in categorie 6 mee in de kopgroep. De finale was zwaar maar hij werd mooi 6de. Jurgen zat in categorie 7 ook in de kopgroep. Bij het goed positioneren voor de sprint, schoot hij uit zijn pedaal en kon niet meer meesprinten. Hij werd 10de.

 

Categorie A
1 Antwan Tolhoek
2 Timo de Jong
3 Erwin Tazelaar
4 Michel Stroosnijder
5 Michael de Jong
6 Marcel Foudraine
7 Ramon Vleugel
8 Menno van de Sweep
9 Eric Boer
10 Edzard van Ewijk
11 Willem Jan Koeman
12 Jeroen d'Hondt
13 Christian Kik
14 Michel Jansen
15 Jan de Voogd
16 Rens van Vijven
17 Roy Gijzel
18 Jacco Schrijver
DNF Bas Jumelet
DNF Michael Haze

Categorie B
1 Jelle Andries
2 Pepijn Hillemans
3 Alex de Haan
4 Kees Reijnhout
5 Koen Reijnhout
6 Kevin de Jager
7 Lars Steenbakker
8 Jeffry Geuze
DNF Nick de Munnik
DNF Johan Melis
DNF Stefan Saman

Voor de tussenstand klik hier.