Juli 2016
31 juli 2016

De zomeravondcompetitie 20 juli komt te vervallen.

De einduitslag van de zomeravondcompetitie vind je hier.

 

Bert van Gils overleden...

Wij ontvingen het droevige bericht dat Bert van Gils plotseling is overleden.
Bert is tientallen jaren actief geweest binnen onze vereniging, waarvan de laatste jaren als voorzitter van onze Jeugdafdeling.
Wie kent Bert niet als de wielerspeaker die het wielerpubliek steeds weer wist te boeien en zich zelden vergiste in de naam van een renner. 
Ook als organisator van wielerwedstrijden is Bert zeer actief geweest.
Met hem verliest ZRTC Theo Middelkamp en de Zeeuwse wielersport een geliefd persoon.

ZRTC Theo Middelkamp wenst de kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

 

Uitslag zomeravondcompetitie 13 juli

Categorie A
1 Thijs de Lange
2 Peter de Winter
3 Eloy Raas
4 Pieter Vette
5 Bobby Balk
6 Roy Gijzel
7 Menno van de Zweep
8 Rein Jan Elenbaas
9 Ezra Tolhoek
10 Rob Koole
11 Francois Franse
12 Feike Kalsbeek
13 Kevin de Jager
14 Thomas Polak
15 Joel Foo
16 Alex Gresnigt
17 Paul Hoondert
18 Willem Jan Koeman
19 Patrick Tolhoek
DNF Marvin Rubhaar

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Hans Traas
3 Adri-Jo van den Dries
4 Nick de Munnik
5 Remco v d Kuijl
6 Jochem Runhaar
7 Lars Steenbakker
8 Andy van Loon
9 Jan Jansen
10 Dennis den Haan

Dames
1 Anne v d Swaluw

 

Zware laatste loodjes jeugd Middelkamp

Afgelopen zondag reisden een aantal jeugdrenners van wielervereniging Theo Middelkamp af naar het Limburgse Schinnen. Op het loodzware klimparkoers moesten ze een wegwedstrijd en een tijdrit fietsen. De jeugd van Middelkamp liet zich goed zien. Zo was er een 2de plaats in de wegwedstrijd voor Megan Arens maar won ze de tijdrit in categorie 1. In categorie 2 werd Teun Paaimans 7de in de wegwedstrijd. Hij nam niet deel aan de tijdrit. In categorie 4 werd Firn Arens 12de en 9de. In categorie 5 werd Maureen Arens zowel 4de in de wegwedstrijd als in de tijdrit. Sophie Engel werd 10de en 8ste. In categorie 6 finishte Casper Vos als 50ste en 36ste.


Voor de jeugd zijn er de komende weken weinig tot geen wedstrijden in Nederland in verband met de vakantieperiode. Wel kunnen zij nog wedstrijden rijden in België. Een aantal renners gaan zich voorbereiden op de Internationale wielerweek in Assen. Deze wielerweek gaat op maandag  1 augustus van start. Aan deze wedstrijd staan dit jaar 790 deelnemers aan het vertrek. Nederland is met 54 % het grootst, gevolgd door Groot Brittanië met 29%. Ook staan er renners uit Frankrijk, Letland, Zweden, Noorwegen , Luxemburg en zelfs weer uit Australië en Curacao aan het vertrek. In deze wielerweek krijgen de renners alle onderdelen van het wegwielrennen voor hun kiezen. Ze beginnen met een proloog, vervolgens een criterium, een klassieker, tijdrit, kasseienomloop en op de laatste dag (zaterdag) een afsluitende criterium op en rond de wielerbaan van Assen. Ze kunnen een gele(leider), groene (punten), en witte (speciaal) trui winnen.
 

Uitslag zomeravondcompetitie 6 juli

Categorie A
1 Michael de Jong
2 Eloy Raas
3 Bobby Balk
4 Johnny van der Klooster
5 Peter de Winter
6 Jan de Voogd
7 Giljan de Visser
8 Jarno Zuidweg
9 Michael Haze
10 Roy Gijzel
11 Jack Wenders
12 Rens van Vijven
13 Joel Foo
14 Alex Gresnigt
15 Paul Hoondert
16 Willem Jan Koeman
17 Kevin de Jager
DNF Erwin Tazelaar
DNF Dick Hoogstrate

Categorie B
1 Alex de Haan
2 Hans Traas
3 Remco v d Kuijl
4 Lars Steenbakker
5 Nick de Munnik
6 Ludwig Walraven
7 Jochem Runhaar
8 Dennis den Haan
9 Bernard Haver

Dames
1 Anne v d Swaluw

Voor de tussenstand klik hier.

 

Megan Arens showt NK-trui op eigen dorp

Zaterdag stond in Kruiningen de hele dag in het teken van wielrennen. Begin van de middag trapten de deelnemers aan de dikke bandenwedstrijd af. Vervolgens namen de jeugdrenners het van hen over. Gelijk moest Megan Arens aan de bak. Zij kon in eigen dorp haar Nederlands Kampioenstrui showen. Dit deed zij met overgave. Samen met Michelle Maas trok zij erop uit. In de sprint won Megan met overmacht. Zondag in Kaatsheuvel moesten de twee ook samen duelleren. Nu kon Kim Lauwerijssen het tweetal wel volgen, iets wat in Kruiningen niet lukte. Ook in Kaatsheuvel rekende Megan met de twee meiden af. Ze haalde zo haar 16de overwinning binnen.

In categorie 1 stonden in Kruiningen ook Sam Mullaert, Mart van Cadsand, Bjorn Hoogerheide, Silvan Adriaenssens en Jero den Hollander aan het vertrek. Het hoge tempo van Megan konden zij niet volgen. Maar daarachter streden zij dapper voor hun klassering. Sam werd 4de, Mart 5de, Bjorn 8ste, Silvan 9de en Jero 10de. Sam reed zondags ook in Kaatsheuvel en werd wederom 4de.
In categorie 2 streed Teun Paaimans om de 5de en 6de plaats. Hij won de sprint. In Kaatsheuvel zat Teun in de 2de groep en won ook hier de sprint en werd 8ste. In categorie 3 waren de renners in Kruiningen aan elkaar gewaagd. Hier geen slijtageslag, het peloton bleef compleet. De sprint moest de uitslag bekend maken. Senna Remijn werd 4de en Renzo Moretti 5de. In categorie 4 liet Axel Roks duidelijk zien dat hij niet voor niets de Nederlands kampioen is. In de derde groep streden Firn Arens, Rosita Reijnhout, Mees de Vos en Storm Klaasse vanaf de vierde plaats. Firn finishte als 6de, Rosita werd 8ste, Mees volgde op de 9de en Storm op de 10de plaats. In Kaatsheuvel zat Firn mee in de tweede groep achter wederom winnaar Axel Roks. Hier sprintte Firn nogmaals naar de 6de plaats. In categorie 5 wilde ook Maureen Arens zich voor haar thuispubliek laten zien. Echter Noël Rokven was  te sterk. Hij soleerde naar de overwinning. Hierachter streden Maureen en Sofie Engel als een leeuw. Ze kwamen niet dichterbij. Maureen werd 2de en Sofie 3de. In Kaatsheuvel kon Maureen het wel afmaken en nam, na vele ereplaatsen, eindelijk weer eens de overwinningsbloemen mee naar huis. Sofie werd 4de. In categorie 6 nam winnaar Moreno Tak het hazenpad toen hun categorie werd ingehaald door enkele deelnemers van categorie 5 (Categorie 5 startte 1 minuut achter categorie 6 maar doordat er niet hard gereden werd, haalden Noël, Maureen en Sofie deze groep in). Casper Vos sprintte naar de 4de plaats, Lisanne de Munnik werd 8ste en Twan Schrier kwam als 9de over de streep. In categorie 7 werd vanuit het vertrek hard gereden. In de tweede ronde was de wedstrijd al beslist. Achter de twee koplopers zaten Jurgen Mesu en Joran Wiskerke mee in een groepje van vijf. Hierachter streed Flavio Moretti om de achtste plaats. In de sprint werd Jurgen 5de, Joran 6de en Flavio werd 10de.