Augustus 2016
29 augustus 2016

Megan Arens blijft winnen

Nog maar slechts vier weken en het wielerwegseizoen zit er dan weer voor de jongste jeugdrenners op.  Dus pakt Megan Arens nog elke gelegenheid aan om haar aantal overwinningen te verhogen. Na afgelopen weekend staat haar teller op 18. Daarnaast heeft ze alleen maar tweede plaatsen behaald. Hiervan staat de teller op 9. Als ze verliest dan moet ze haar meerdere erkennen tegen de Nederlands kampioen bij de jongens, Victor Kroesbergen uit Ede. Beide Nederlands Kampioenen (Megan is Nederlands Kampioen bij de meisjes) laten zien dat zij niet voor niets deze titel hebben behaald.

Zaterdag reisde Megan met haar familie af naar Maassluis. Doordat het warm weer was en er weinig wind stond, bleef een grote groep bij elkaar. In de eindsprint sprintte Megan iedereen eruit en zette weer een overwinning op haar palmares. Broer Firn sprintte in categorie4 naar de 13de plaats en zus Maureen stond in categorie 5 op het podium door als 3de over de streep te komen.

Zondag reisden ze allen af naar Utrecht. Ook hier was het parkoers niet selectief genoeg om weg te rijden. Met zes concurrenten sprintte Megan naar de 2de plaats achter Victor. Firn noteerde de 8ste plaats en Maureen werd wederom 3de. Tevens was Casper Vos naar Utrecht gekomen. Hij kwam als 20ste over de finish. In bijna alle categorieën eindigde de wedstrijd in een massasprint.

De gebroeders Moretti kozen voor een wedstrijd in België. In Mechelen zette Renzo gelijk gas erop. Hij kreeg twee medevluchters mee waaronder de Zeeuw Vlaming Luca van der  Veken. Luca was in de sprint net iets rapper dan Renzo. Maar met een 2de plaats was Renzo tevreden. Flavio kon lange tijd de kopgroep volgen. In de finale moest hij de eerste groep laten gaan en finishte als 25ste.
 

Jeugdrenners Middelkamp gaan sterk verder

Afgelopen zondag stonden na een korte vakantieperiode de jeugdrenners aan het vertrek in Bergen op Zoom. Met een klim en kasseistrook is dit een loodzware wedstrijd. Voor Megan Arens(categorie1) een uitstekende kans om te laten zien dat zij niet voor niets de Nederlands kampioene is. Al vroeg in de wedstrijd plaatste ze een tempoversnelling. Alleen ploeggenoot Sam Mullaert kon haar goed volgen. Sam reed een ontzettend goede wedstrijd maar moest in de eindsprint Megan laten gaan. Megan boekte haar 17de  overwinning. Bjorn Hoogerheide finishte als 13de en Jero den Hollander beëindigde zijn wedstrijd op de 17de plaats.

In categorie 2 begon Teun Paaimans op zijn eigen bekende manier. Een mindere starten vervolgens aan een inhaalrace beginnen. De leiders waren er al vandoor gegaan maar hij won wel het duel om de 6de plaats. Ook Renzo Moretti startte slecht in categorie 3. Op het moment dat hij bij de eerste groep aansloot, was de winnaar, Luca van der Veeken, er al vandoor gegaan. In de eindsprint werd Renzo 4de. Hierachter volgde Senna Remijn op de 6de plaats. In categorie 4 belandde Firn Arens in het eerste peloton achter vijf leiders. Firn handhaafde zich goed in deze groep en kwam als 10de over de streep. In categorie 5 waren 2 renners overduidelijk de sterkste. De Zeeuw Noël Rokven en Zeeuwse Maureen Arens. Ze namen een zeer grote voorsprong en werkten goed samen. Tot anderhalve ronde van het einde Noël sterk doortrok en Maureen zich liet verrassen. Noël pakte de overwinning en Maureen volgde op een verdiende 2de plaats ver voor de rest van het deelnemersveld. Casper Vos had, in categorie 6, al snel in de gaten dat de Ronde van Bergen op Zoom hem dit jaar niet goed lag. Casper fietste in het 2de peloton achter de 3 leiders en de achtervolgende groep. Toch kwam Casper nog op een goede 10de plaats over de streep. In categorie 7 was het de beurt aan Flavio Moretti. Ook Flavio belandde in de 2de groep en kwam als 15de over de meet. De renners/rensters van Theo Middelkamp zijn weer sterk begonnen na de vakantie.