September 2016
30 september 2016

Gouden en bronzen medailles jeugd Middelkamp

De jongste wielrenners van ZRTC Theo Middelkamp konden zich afgelopen zondag nog één keer uitleven in hun laatste wegwedstrijd van dit seizoen. En dat hebben ze dan ook allemaal voortreffelijk gedaan. Megan Arens en Renzo Moretti sloten hun wegseizoen winnend af. Maureen Arens pakte ook de overwinning. Teun Paaimans stond met een bronzen medaille om zijn nek op het podium. Terwijl Sam Mullaert en Mike van Deutekom resp. goud en brons mee naar huis namen bij de opening van hun winterseizoen.

Megan Arens liet in Oosterhout (nabij Nijmegen) nog een keer zien dat zij terecht de Nederlandse Kampioene is in categorie 1. Megan zette eenmaal aan maar er was niemand die haar kon volgen. Solo boekte zij haar 24e overwinning. Bij alle wedstrijden waar ze dit jaar aan de start verscheen, ging ze met goud of zilver naar huis. Firn Arens moest even op zijn tanden bijten en passen toen een groep van vijf renners er vandoor ging. Hij kon het hoge tempo niet volgen maar won wel de sprint van de tweede groep. Hij werd in categorie 4 knap 6de. Maureen Arens schudde veel aan de boom maar kreeg geen ruimte om te soleren. Zij maakte het fantastisch af in de eindsprint van categorie 5. In het Limburgse Well reed in categorie 2 Teun Paaimans attent vooraan. In de laatste ronde probeerde hij te demarreren. Ook hij kreeg geen ruimte. In de eindsprint kwam Teun als 3de over de streep. In categorie 7 stond er geen maat op de Brabantse Jody Jochems. Hij kwam met ruim 2 minuten voorsprong op het peloton als eerste over de streep. In het peloton draaide Joran Wiskerke goed mee. In de sprint kwam hij als 8ste over de streep. Renzo Moretti  stond in het Belgische Geel aan de start. Zowel in de tijdrit als de wegwedstrijd was hij oppermachtig. In de wegwedstrijd kon slechts één concurrent hem volgen maar deze moest in de eindsprint zijn meerdere erkennen in Renzo. Flavio Morreti reed bij de 14 jarigen alles op alles om de achterstand van de 6 leiders te verkleinen. Het lukte hem niet om het gat te dichten maar werd mooi 9de in de eindsprint. Voor de meeste jeugdrenners begon hun winterseizoen al. Bij de eerste wedstrijd van de West Brabantse Veldrit Competitie stonden zaterdag in Kruiningen veel wielrenners te popelen om te vertrekken voor hun winterseizoen. Bij de 5- en 6 jarigen werd Fleur Paaimans 19e. Bij de 7- en 8 jarigen moest Sam Mullaert even op gang komen. Maar op tijd nam hij de leiding en pakte zijn eerste overwinning in deze competitie. Mees de Vos en Teun Paaimans stonden bij de 9- en 10 jarigen aan het vertrek. Na een felle strijd werd Mees 11de en Teun 17de. Bij de 13- en 14 jarigen zat Mike Deutekom in de kopgroep van 3. Bij het ingaan van de laatste ronde demarreerde Mike. Echter bij de zandheuvel gleed zijn wiel weg en moest hij een voet aan de grond zetten. Zijn medevluchters lieten dit niet onbestraft waardoor Mike als 3de over de streep kwam. Joran Wiskerke finishte als 6de. Jurgen Mesu moest met materiaalpech de wedstrijd staken. Bij de dames werd Lisanne de Munnik 7de.
 

Sam Mullaert kwam, zag en overwon!

Sam Mullaert, de 7 jarige wielrenner uit Kapelle, stond afgelopen zondag aan de start in Rijswijk. Hier reed categorie 1 een individuele tijdrit en de overige categorieën een ploegentijdrit.  Sam vertrok als laatste renner aan zijn individuele tijdrit. In de beginfase werd hij enigszins gehinderd door andere deelnemers die nog  aan het uitrijden waren van hun tijdrit. Maar gaandeweg op het parcours had hij de focus volledig te pakken en was hij bezig om een spectaculaire eindtijd neer te zetten. Met een gemiddelde van bijna 34 km/pu noteerde hij de 1e tijd en verpulverde hij het 11 jaar oude baanrecord. Sam boekte hiermee zijn eerste overwinning bij een KNWU wedstrijd.

Andere renners waren op reis gegaan naar het Limburgse Heerlen. Een heuvelachtig en zwaar parcours. Maar op deze ronde had Megan Arens geen problemen met haar concurrenten.  Haar rood-wit-blauwe trui liet ze met verve zien. Met 14 seconden voorsprong op de nummer 2 noteerde ze haar 23e overwinning van dit jaar. In categorie 3 werd er flink aan de boom geschud. Renzo Moretti bood goede weerstand. Met nog 2 concurrenten over ging hij de laatste ronde in. Helaas kon hij de laatste en beslissende demarrage van Stan Smit niet beantwoorden. Renzo kwam op een voortreffelijke 3de plaats over de finish. In categorie 4 werd tevens het deelnemersveld compleet uit elkaar geslagen. Firn Arens moest een gat laten vallen met de eerste groep. Toch finishte hij als 8ste en reed de andere achterblijvers op grote achterstand. Maureen Arens reed met 3 andere deelnemers naar de streep in categorie 5. Een zware eindsprint moest de uitslag brengen. Maureen drukte haar wiel net iets later over de streep dan winnares Elise Uijen. Maureen belandde op een geweldige 2de  plaats. Casper Vos had het zwaar in categorie 6. Het tempo lag enorm hoog en hij belandde in de 3de groep. Hier kon hij goed meedraaien en werd uiteindelijk 27e. In categorie 7 stond Flavio Moretti aan de start. Ook in deze categorie werd een moordend tempo gereden. Flavio die vaak moeite heeft met het hoge tempo bij het begin van de wedstrijd, herpakte zich tijdens de wedstrijd goed. Flavio kwam als 24e over de streep.

Volgende week kunnen de jeugdrenners nog één keer aan de bak dit wegseizoen. Er staat nog een wedstrijd gepland in het Limburgse Well, in Nijmegen of Den Haag. De meeste wielrenners hebben hun wegseizoen beëindigd. Vanaf volgende week start voor de jeugd het veldritseizoen weer in de Westbrabantse Veldritcompetitie.

Breda Breepark Challenge, een geslaagd evenement

Pas als de jeugdrenners de overstap maken naar de Nieuwelingen, krijgen ze te maken met klassiekers. Een grote wedstrijd van plaats A naar B. Begeleid door motoren en vele volgauto’s. Voor veel kinderen maakt zo’n eerste kennismaking enorme indruk en ze zijn vaak afgeleid door veel randzaken. Voor Servais Knaven, oud beroepsrenner en ploegleider bij wielerteam Sky, een reden om zo’n wedstrijd toe te voegen aan de wedstrijdkalender voor de wielerjeugd. ”De jeugd maakt alvast kennis met de inhoud en impact van een klassieker. Ze doen ervaring op, dat is alleen maar goed voor de jeugdrenners”. Na maandenlange voorbereiding was het afgelopen zondag zover. Om 13 uur klonk het startschot op diverse startlocaties voor de eerste Breda Breepark Challenge. Hoe jonger de categorie, hoe dichterbij ze starten bij de finishlocatie, de Bavelse Berg. Een beklimming van ongeveer 600 meter lang en die een stijgingspercentage van 12% kent. Onderweg en bij de finish waren er punten te verdienen voor een bolletjes trui.

Categorie 1 en 2 reden 8 km. Megan Arens en Sam Mullaert reden goed van voren. Teun Paaimans plaatste zich ook goed in de groep. Door de grote groep van 2 categorieën samen moesten de renners soms door de berm naar voren rijden. Megan en Sam begonnen vooraan aan de laatste slotklim. Megan kwam als eerste boven van categorie 1 en won tevens de bolletjes trui. Sam finishte op een geweldige 3de plaats. Teun had wat meer moeite met het hoge tempo in de slotkilometer en de stijle berg. Hij kwam in categorie 2 als 17de over de streep. Categorie 3 en 4 starten iets verder en reden zo’n 15 kilometer. Voor de jongere jeugdrenners was het vooral ook wennen aan het groot aantal deelnemers en oppassen voor de diverse valpartijen. Maar Renzo Moretti, Senna Remijn, Firn Arens en Mees de Vos konden zich goed voorin houden in deeerste groep. Renzo kwam als 12de boven en Senna kwam als 14de over de streep in categorie 3 en Firn duwde zijn fiets als 13de en Mees als 33ste over de streep in categorie 4. Categorie 5 had vier klimmen en tevens een kasseienstrook te verduren. Een groep van 5 renners waren weggereden waarin Maureen Arens mee zat. Zij finishte op een mooie 4de plaats. In categorie 6 kwamen Casper Vos en Lisanne de Munnik in actie. Casper zat mee met de 25 man tellende kopgroep. Tegen de slotklim werd weer keihard gesprint. Casper finishte als 16de. Lisanne kwam in een van de achtervolgende groepjes binnen en finishte op de 48ste plaats. Categorie 6 reed 25 kilometer. In categorie 7, die 30 kilometer voor de wielen kreeg, werd keihard gekoerst. Flavio Moretti kwam in de problemen en belandde in een achtervolgende groep. Hij kwam als 51e over de streep.
Naast de jeugdklassieker werden ook nog een MTB wedstrijd, een klimtijdrit en dikke bandenrace gehouden. Na afloop van de wedstrijd was er volop vertier op en rond de Bavelse Berg. Servais Knaven had tevens gezorgd dat de jeugdrenners een kijkje konden nemen in en op de foto konden met de ploegleiderswagen van Sky. Het was een zeer geslaagd evenement wat wellicht volgend jaar een vervolg krijgt.

Zaterdag had Renzo Moretti zijn benen nog op spanning gezet in de wielerwedstrijd in Honselersdijk. Het werd een massasprint waarin hij naar de 9de plaats sprintte. 

Arens en Mullaert vormen goed duo in wielerwedstrijd

Zaterdag in Numansdorp waren Megan Arens en Sam Mullaert goed wakker en gingen vanuit het vertrek er vol tegenaan. De concurrentie moest wakker worden en waren hierdoor te laat. Megan en Sam werkten goed samen en bouwden een mooie voorsprong op. In de laatste ronde demarreerde Megan. Sam kon haar wiel niet meer houden. Megan pakte de winst en Sam werd verdienstelijk 2de.

In categorie 2 lag het deelnemersveld volledig uit elkaar. Teun Paaimans had het taai maar finishte op de 10de plaats. Firn Arens reed goed mee in de eerste groep van 17 renners in categorie 4. In de massasprint werd Firn 9de. In categorie 5 besloot Maureen Arens al vroeg in de aanval te gaan. Even kreeg ze gezelschap van Jari Prins maar die moest al snel toegeven dat hij het hoge tempo van Maureen niet aankon. Meer dan 10 kilometer reed Maureen op kop en kon in de laatste ronde al genieten van haar overwinning.

Zondag stonden de renners aan het vertrek in Calfven. Een zware wedstrijd met een lange klim. Bovenop de klim ligt ook een streep, namelijk voor de bergprijs. Ook in Calfven kon Megan zich niet bedwingen en ging er al snel vandoor. Ze pakte de bergprijs en zette weer een overwinning op haar naam. Ze mocht twee bekers en twee bossen bloemen in ontvangst nemen. In categorie 2 kwam Teun weer in actie. Het was een felle strijd achter de winnaar Tyler Eyk voor de overige plaatsen. Teun kwam als 6de over de streep. Renzo Moretti vond het tempo in categorie 3 te langzaam. Hij zette zich op kop en, zonder zich bewust te zijn, reed hij weg van zijn concurrenten. Hij verzamelde genoeg punten voor de bergprijs voordat 3 renners bij hem aansloten. In de eindsprint werd Renzo 3de.  Maar ook voor hem twee bekers en twee bossen bloemen. In categorie 4 had Firn last van zijn buik. Hierdoor kon hij de aansluiting met de eerste groep niet houden en zakte steeds verder naar achteren. Voor hem was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Rosita Reijnhout finisthe in het peloton. Noël Rokven demarreerde vanuit het vertrek en verraste vriend en vijand met zijn aanval. Nina Maathuis uit Rotterdam probeerde nog aan te klampen maar dat lukte net niet. In de achtervolgende groep werkte Maureen Arens goed samen met de anderen maar kwamen niet dichterbij Noël. In de laatste paar ronden plaatste Maureen een aanval om toch ook mooi op de 2de plaats achter Noël te finishen. Sophie Engel kwam in de derde groep over de streep. In categorie 5 moest Casper Vos opboxen tegen jongens die al volop in de groei zijn. De kleine renner ging tot halverwege koers goed mee. Maar de terugkerende sprints voor de bergprijs werden hem teveel. Hij moest de groep laten gaan en finishte rond de 10de plaats. Joran Wiskerke reed een ijzersterke wedstrijd in Calfven. Vorig weekend nog op training in Zuid-Limburg resulteerde dat hij nu met de eerste groep meekon. Vier renners waren oppermachtig en kozen halverwege koers het hazenpad. Joran belandde in de tweede groep. Jurgen Mesu en Flavio Moretti hadden elkaar gevonden in de derde groep. In de finale werd het hele deelnemersveld uit elkaar gereden. Het loodzware parkoers eist dan zijn tol. Joran finishte als 8ste, Flavio werd 11de en Jurgen kwam op de 12de plaats over de streep.