April 2017
20 april 2017

Jeugd Theo Middelkamp rijdt Klassieker Omloop van de Braakman

Op zaterdag 8 april werd in Zeeuws-Vlaanderen de eerste editie van de Jeugdklassieker Omloop van de Braakman gereden. Voor veel jonge wielrenners van Middelkamp was dit de eerste ervaring met een echte klassieker. De winnaars konden naar huis met een heuse kassei.

Net zoals de wedstrijd van de elite-mannen en beloften kregen de jeugdrenners te maken met verschillende kasseienstroken rond Philippine waarbij de strook van de Timmermansweg en Smokkelweg bij Pyramide vaak scherprechter in de wedstrijd was. In categorie 1 stond Rillander Sven Wisse aan de start. Sven liet zien ook in deze wedstrijd zijn mannetje te staan en sprintte in Philippine naar de derde plaats. In categorie 2 reden Sam Mullaert en Megan Arens vrijwel de gehele wedstrijd in de voorste groep. In de lange aanloop vanaf de laatste kasseienstrook naar Philippine wist Megan uiteindelijk een gat te slaan en kwam als eerste over de finish. Sam eindigde op een mooie zevende plaats. Silvan Adriaenssens uit Lewedorp werd 18e. Dennis Polfliet, Teun Paaimans, Nick Wisse en Jens Slabbekoorn reden een wedstrijd van 12 kilometer. Nick reed met de eersten mee naar de streep maar moest in de sprint genoegen nemen met een 4e plaats. Teun behaalde in de tweede groep de 10e plaats. Dennis Polfliet en Jens Slabbekoorn reden een extra kilometer omdat ze verkeerd reden. Ze eindigden uiteindelijk op de 16e en 18e plaats. In categorie 4 waren Senna Remijn en Renzo Moretti vanaf het begin mee in de eerste groep en overleefden alle kasseienstroken. In de sprint in Philippine behaalde Renzo de 4e plaats en werd Senna 6de. In categorie 5 stonden Rosita Reijnhout, Mees de Vos en Firn Arens aan de start. Firn en Rosita zaten lang in de kopgroep maar moesten in Philippine sprinten om de derde plaats. Firn werd 4e en Rosita 5e. Mees behaalde de 25e plaats. In categorie 6 zat Maureen Arens mee in de kopgroep. In de sprint moest ze een flink aantal Belgische renners voor laten gaan en eindigde op de 7e plaats. Casper Vos kreeg in categorie 7 te maken met zo’n 6 kilometer aan kasseien. Casper reed een goede wedstrijd en eindigde als 21e.

Op zondag reisde een aantal renners ook nog af naar het noord-Limburgse Kessel. In het dorp aan de Maas behaalden Megan Arens in categorie 2 en Teun Paaimans in categorie 3 beiden een mooie tweede plaats. In categorie 5 werd Firn Arens in de massasprint 6e. In categorie 6 werd Maureen Arens 5e en Sophie Engel 12e. 

 

Veel podiumplaatsen jeugd Theo Middelkamp

Dit weekend zijn de zogenaamde plaatsingswedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen begonnen. Het Nederlands Kampioenschap is op 10 juni in Amersfoort. De komende weken moeten de renners van Middelkamp negen wedstrijden rijden en hierbij voldoende punten zien te halen voor een startbewijs in Amersfoort. In het eerste weekend een dubbel programma waarin een flink aantal renners een goede eerste stap zette.

Op zaterdag een thuiswedstrijd in Nieuwdorp waar ter ere van de vorig jaar overleden clubicoon Bert van Gils zijn eerste memorial werd gereden. Op dit mooie parkoers door het dorp en de polder schoot Megan Arens in categorie 2 meteen raak en ging als eerste over de finish. Ploeggenoten Sam Mullaert, Silvan Adriaenssens en Bjorn Hoogerheide reden eveneens een sterke wedstrijd en werden respectievelijk 6e, 10e en 12e. In de volgende categorie reden Nick Wisse en Teun Paaimans mee met de Nederlands kampioen uit die categorie. Zij moesten uiteindelijk genoegen nemen met de 2e en 3e plaats maar konden tevreden naar huis. Ook de twee andere Middelkampers, Jens Slabbekoorn en Dennis Polfliet reden in de top 10. Jens werd 7e en Dennis 8e. In categorie 4 wederom vier renners van Middelkamp aan de start met een podiumplaats voor Senna Remijn (2e) als resultaat. Renzo Moretti werd 4e, Indy Floren 5e en Sjoerd Zegers 7e. Vijf renners verdedigden in categorie 5 de kleuren van Middelkamp. Ook hier werd weer goed voorin meegereden. Firn Arens werd in de sprint 3e, Storm Klaasse 4e, Mees de Vos 8e, Rosita Reijnhout 10e en Marijn Wiskerke 14e. In categorie 6 ging Middelkamper Noël Rokven er halverwege vandoor en behield zijn voorsprong tot aan de finish. Maureen Arens sprintte in de achtervolgende groep naar plaats 2. In categorie 7 ontstond al in de eerste ronde een sterke kopgroep. Casper Vos had de slag gemist maar eindigde wel mooi in de top 10 met een 9e plaats.

Op zondag reisde een groot aantal renners af naar het Brabantse Steenbergen. Hier een echt rondje rond de kerk met veel draaien en keren. Ook hier lieten veel Middelkampers zien de ambitie te hebben om er juni in Amersfoort bij te zijn. In categorie 2 was Maike Tazelaar de rapste in de sprint. Megan Arens werd 2e, Sam Mullaert 5e en Bjorn Hoogerheide 11e. In categorie 3 reden dorpsgenoten Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn mee. Teun Paaimans werd 5e en Jens Slabbekoorn 8e. In categorie 4 weer twee podiumplaatsen. Dit keer eindigde Renzo Moretti (2e) voor Senna Remijn (3e). Indy Floren eindigde in Steenbergen op de 13e plaats. In categorie 5 had Mees de Vos materiaalpech maar kon de wedstrijd wel uitrijden. Hij eindigde op de 27e plaats. Rosita Reijnhout en Firn Arens zaten in de tweede groep en sprintten naar de 5e en 8e plaats. Marijn Wiskerke werd 20e. In categorie 6 kopieerden Noël Rokven en Maureen  Arens hun resultaat uit Nieuwdorp. Na een vlucht met drie man was Noël Rokven in de laatste ronde de sterkste. Maureen Arens werd 2e. Sophie Engel, die haar eerste wedstrijd van het seizoen reed, werd mooi 15e. Casper Vos sloot in categorie 7 het weekend af in Steenbergen met een 17e plaats.