De tourafdeling van zrtc Theo Middelkamp is opgericht in 1969 en is aangesloten bij de NTFU ( zie ook http://www.ntfu.nl). Het lidmaatschap van de NTFU geeft ieder lid recht op het gratis informatiebulletin Toerfietsmagazine, Fietsverzekering en Toerevenementen Programma. Met ongeveer 100 leden is de toerafdeling een van de grotere organisaties op dit gebied in Zeeland.

Aktiviteiten
In het fietsseizoen ( 1 maart tot 31 oktober) organiseert de tourafdeling wekelijks een clubrit op zondag(morgen). Ook worden er enige grotere toertochten georganiseerd , waar ook niet-leden aan mee kunnen doen.

Voor de leden wordt getracht enige malen per jaar een tocht buiten de provincie of in het buitenland te organiseren, dit vaak in combinatie met een tweedaagse tocht. Gedurende de winter moet ervoor worden gezorgd dat de spieren niet verslappen. Dit kan gedaan worden door onderling ATB toertochten te rijden of iets anders waar de leden hun voorkeur voor uitspreken.

De tourclub heeft in 2004 in het kader van het vijftig jarig bestaan een tourtocht georganiseerd van Parijs naar Middelburg.

Clubritten
De wekelijkse clubritten worden verreden op zondagmorgen. Het vertrek is bij café “De Goede Verwachting” te Lewedorp. De vertrektijd is 09.00 uur.

Er wordt gereden in een A en B groep. Dit om het voor iedereen aantrekkelijk te maken wat betreft snelheid en afstand. De gemiddelde snelheid van de A groep is hoger dan die van de B groep. Voor de grotere toertochten kunnen er andere vertrektijden en –plaatsen van toepassing zijn. Alle gegevens hierover vindt u ook in ons clubblad “Samen Sterk” dat minimaal 6 maal per jaar aan de leden wordt toegestuurd. Onder de leden bevinden zich “kleine” toerders die per tocht 30 tot 60 kilometer fietsen, maar ook kilometervreters die jaarlijks boven de 10.000 kilometer en in uitzondering zelfs zelfs boven de 25.000 kilometer uitkomen.

Fietstoerkaart 

Supercup 
Op 1 maart van elk jaar kunt u de kilometerstand van uw fietscomputer laten registreren. Op 31 oktober van dat jaar kunt u de kilometerstand van uw fietscomputer opnieuw laten registreren. Dit totaal aan, in dat seizoen, gefietste kilometers telt mee voor de Supercup. Degene die dat seizoen de meeste kilometers heeft gereden is winnaar van de Supercup.

Clubritten Competitie
In het Toerboekje worden alle ritten die vallen onder een NTFU vereniging genoteerd en afgestempeld. De ritten die samen met de toerafdeling worden gereden tellen mee voor de Clubritten Competitie van een bepaald seizoen. Degene die dat seizoen de meeste ritten heeft gereden is winnaar van de Clubritten Competitie.

Verstrekking en verkoop kleding.
Alle zaken  met betrekking tot de kleding van de Tourafdeling wordt verzorgd door Henk Koole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoofdsponsors van de Tourafdeling:

      @instalklooster