Logo AMZ

De tourclub van ZRTC Theo Middelkamp bedankt De Muynck Techniek voor het gratis onderhoud van de fietskar

 

14 juni 2013

Tweedaagse Ardennen van 24 tot en met 26 mei 2013.
 
Vrijdag 24 mei met 16 man om 9.00 uur vertrokken vanuit Lewedorp. Om half 1 aankomst in la Roche en Ardenne, in pension les Moineaux - Maboge.
Daar aangekomen hebben we ons omgekleed, we mochten al gebruik maken van de kamers. Om half 2 zijn we vertrokken voor een ritje van ongeveer 70 km. Er zaten best wel aardige klimmetjes in, desondanks verliep de tocht naar tevredenheid van iedereen, zonder pech.
Bij thuiskomst was het weer nog redelijk en hebben we eerst buiten wat vocht aangevuld. (Zie foto's). Na het opfrissen zijn we aan tafel gegaan. Ben was net op tijd gearriveerd en kon ook aanschuiven. Na het diner nog wat in het gastenverblijf nagetafeld en niet te laat naar bed gegaan.
 
Zaterdag was iedereen op tijd bij het ontbijt. Daarna zijn we om ongeveer 10 uur vertrokken voor een tocht van ongeveer 120 km. Na 200 meter kregen we een beklimming van 20% voorgeschoteld en was iedereen wakker. Tijdens de middagstop in Vielsalm bleek het kleine voorblad van Robin los te zitten. Dit konden we zelf niet repareren, waardoor we moesten wachten tot de rijwielhersteller open was. Dit kostte ons veel tijd en kou. Na dit incident had Sebastiaan nog pech met zijn derailleur, maar dit kon redelijk snel verholpen worden. Daarna zijn we teruggefietst naar Maboge en daar ter plaatse, hebben we met een groep, nog een lus extra gemaakt met een klim van 8 km lengte. Bij terugkomst ons vocht aangevuld en opgefrist.
Na het diner hebben we gezamenlijk, onder het genot van een drankje, naar de voetbalfinale Europacup Bayern- München tegen Dortmund gekeken, wat zeer gezellig was.
 
Zondagmorgen regende het en het was maar 6 graden warm. We hebben toen besloten om na het ochtendontbijt de thuisreis te aanvaarden. Kobus en Robin zijn nog gaan mountainbiken. Ik denk dat we, ondanks de regen zondag, toch op een leuk fietsweekeinde kunnen terugkijken.
Voor foto's klik hier.
bron: Piet Wondergem